Menu Close

Syö hyvin Suomessa - 4 ravintolaa Turun ympäristössä

Voiko Suomessa syödä hyvin? Mitä sinulle tulee mieleen, kun kuulet "suomalainen ruoka"? Ennen kai ajattelin karjalanpiirakoita, porkkanalaatikkoa tai ehkä jotain arkista lihaa ja perunaa sisältävää ruokaa. Mutta nyt tiedän, että suomalainen keittiö tarjoaa muutakin. 

Esittelemme neljä parasta ravintolakokemusta Etelä-Suomen matkaltamme. Millaisia kokemuksia sinulla on suomalaisesta ruoasta ja onko sinulla suosikkiravintoloita itänaapurissamme?

Hjalmarin ravintola ja pubi Korpossa

Emme koskaan käyneet Hjalmarin ravintola & pub Korpossa, mutta pääsimme maistamaan heidän ruokaansa, kun vierailimme Nestor-hotellissa Korpossa. Turun saaristo. Lounaaksi saimme maistaa todella hyvää siikaa, joka oli kypsennetty paketeissa juustolla ja sienillä, ja se tarjoiltiin paistettujen juuresten, salaatin ja saaristolaisleivän kanssa. Ei mitenkään monimutkaista, mutta niinoo hyvää!

Sik i paket från Hjalmar's restaurant & pub i Korpo
Siikaa paketeissa Hjalmarin ravintolasta ja pubista Korposta.

Ravintola Köpmans Nauvossa

Ravintola Köpmans Nagu Emme käyneet kummassakaan, mutta meille tarjoiltiin heidän ravintolastaan ruokaa, kun vietimme illan paikallisessa ravintolassa. mökki Nauvon naapurustossa. Täällä saimme superhyvän 4 ruokalajin menun, jossa oli kalakeittoa, pannukakkua särki-moussea, haukihampurilainen ja lammashampurilainen kesäsalaatilla ja lopuksi pannukakku raparperilla ja valkosuklaalla.

Äta gott i Finland: Pannkaka med rökt mörtmousse, kallrökt lax, inlagd gurka, marinerad rödlök
Pannukakku, jossa on savustettua särki-moussea, kylmäsavulohta, suolakurkkua ja marinoitua punasipulia
Gäddburgare och lammburgare med hembakad skärgådslimpa, ouzosås, fetaost, inlagd gurka och havtornssenapssås vid sidan om: sommarsallad med husets havtornsvinegrette eller potatissallad med senap
Haukihampurilainen ja lammashampurilainen kotitekoisella saaristolaisleivällä, ouzokastikkeella, fetajuustolla, suolakurkulla ja kesäsalaatilla, jossa on tyrnivinaigretteä.

Ravintola Kaskis Turussa

Ylivoimaisesti ylellisin ravintola, jossa vierailimme Suomessa ollessamme, oli Kaskis Turussa. Jos haluat syödä hyvin Suomessa, älä jätä käyntiä täällä väliin! Ravintola on luokiteltu yhdeksi maan parhaista, ja se on saanut "Masterclass"-merkinnän White Guide Nordicissa, joka listaa Pohjoismaiden parhaat ravintolat.

Kokeilimme ravintolassa tarjolla olevaa 6 ruokalajin menua, ja se oli jännittävä kokemus luovien ruokien joukossa! Ehkä yllättävin oli alkuruoka numero 2: pieni ja herkullinen kebab leivässä. Milloin viimeksi söit kebabia fine dining -ravintolassa? Ensimmäinen pääruoka koostui aasialaisittain maustetusta kalasta ja toinen pääruoka herkullisesta porofileestä.

Äta gott i Finland: Förrätt med bland annat rökt lax, syltad lök och avokadokräm
Alkuruoka, johon sisältyy savulohta, marinoitua sipulia ja avokadokermaa.
Renfilé med potatispuré och grönkål
Porofileetä perunasoseen ja lehtikaalin kera - jos haluat syödä hyvin Suomessa

Ravintola Haltia Espoossa

Lopuksi haluamme mainita Haltia-ravintolan Haltia Luontokeskuksessa Espoossa. Söimme yhden heidän ryhmämenuistaan, ja se oli mahtava! Meille tarjoiltiin neljä ruokalajia: graavilohta saaristolaisleivän päällä, paistettuja kantarelleja, fasaaninrintaa nokkos- ja palsternakkasoseen kera sekä omenapiirakkaa ruusun terälehtijäätelöllä.

Jos tulet Haltiaan pienellä porukalla tai et ole tilannut etukäteen, joudut tyytymään tavalliseen ruokalistaan, joka ei toivottavasti ole huono.

Äta gott i Finland: Fasanbröst med nässel- och palsternackspuré
Fasaanin rinta pihlajanmarjakastikkeen, nokkos- ja palsternakkasoseen ja paahdettujen juuresten kera

Lisää vinkkejä Suomeen

Suomella on paljon tarjottavaa, aina kauniista kaupungeista kuten Helsinki ja Turku, kauniiseen luontoon ja historiallisiin kohteisiin, kuten Turun linna. Alta löydät kaikki artikkelimme aiheesta Suomi.

Nyhetsbrev
Kaikki parhaat vinkkimme Suomesta. Klikkaa kuvaa!

Tilaa uutiskirjeemme