Menu Close

Miten matkailuautoelämämme alkoi

Miten matkailuautoilu alkoi meille? Oltuamme viikon Elmia Husvagn Husbil -messuilla Jönköpingissä ja tavattuamme paljon sekä uusia että kokeneita matkailuautoilijoita aloimme muistella, miten oma matkailuautotarinamme aikoinaan alkoi....

Kukaan meistä ei kasvanut telttailemalla

Peter ja minä, Helena, emme ole kasvaneet retkeilyssä. Kun olimme nuoria, emme tunteneet ketään, jolla olisi ollut matkailuauto tai -vaunu, emmekä koskaan edes kokeilleet asua mökissä leirintäalueella.

Peterin perheellä oli kesämökki Tukholman saaristossa, ja minun perheelläni oli kesämökki länsirannikolla. Peterin perheessä käytiin veneilemässä ja kalastamassa. Minun perheessäni melottiin ja hiihdettiin. Mutta matkailuauto tai asuntovaunu? Ei, sitä tekivät "muut" ...

Kun tapasimme, halusimme matkustaa ...

Kun Peter ja minä tapasimme (noin 20 vuotta sitten), olimme molemmat hyvin innokkaita matkustamaan. Meillä oli aiemmin ollut vain vähän mahdollisuuksia, ja yhdessä saimme hieman paremmat taloudelliset edellytykset. Aloitimme muutamalla lyhyellä matkalla, ja kun olimme tehneet kovasti töitä remontoidaksemme ja myydessämme asunnon, pystyimme toteuttamaan suunnitelmamme. kaksi suurta unelmamatkaaTransmongolian rautatie Venäjän kautta Kiinaan ja Uuteen-Seelantiin.

Helrenovering på gång
Helena, kun kunnostimme asuntoa - jäimme tähän asuntoon ja myimme viereisen asunnon.
Transsibiriska järnvägen
Transmongolian rautatie Venäjän läpi 2006

Se alkoi Uudessa-Seelannissa

Kun tein tutkimusta tulevaa matkaamme varten... Uusi-SeelantiKoska Peterin kaksi poikaa liittyisi seuraamme, tajusin, että matkailuauto voisi olla yksi vaihtoehto. Vuokraamalla asuntoauton meillä olisi majoitus järjestettynä ja lisäksi välttää maksamasta kahdesta ravintolakäynnistä päivässä neljälle henkilölle. Tein ehdotuksen Peterille, ja hän katsoi minua kuin olisin täysin järjiltäni.

"Näytänkö minä retkeilijältä?" hän huudahti.

Peteriä oli vaikea suostutella, mutta tarkasteltuaan muutamaa eri budjettilaskelmaa hänkin tajusi, että matkailuauto oli hyvä vaihtoehto. Nopeammin sanottu kuin tehty, vuokrasimme matkailuauton, joka odotti meitä, kun laskeuduimme Uuteen-Seelantiin!

Husbil
Tämän matkailuauton vuokrasimme Uudessa-Seelannissa.

Vapauden tunne vei meidät mukanaan

Alkujärkytyksen jälkeen - ajaminen matkailuautolla vasemmanpuoleisessa liikenteessä juuri äärimmäisen pitkän lennon jälkeen - olimme pelastettuja. Vapauden tunne valtasi meidät. Saimme ajaa minne halusimme, pysähtyä lounaalle milloin ja missä tahansa, ja yöpymispaikan saimme päättää vasta illan lähestyessä. Aloimme ajatella, että meillä olisi matkailuauto kotona Ruotsissa ...

Redo för äventyr i Pipiriki
Matkailuautoseikkailu Uudessa-Seelannissa

Meillä on FREEDOM-matkailuauto.

Takaisin Ruotsissa aloimme heti etsiä matkailuautoa. Minä (Helena) olin saanut perinnön, ja meillä oli mahdollisuus ostaa käytetty matkailuauto Blocketista. Se oli Adria 660 SP vuodelta 2007, jonka nimesimme ... FREEDOM!

Nyhetsbrev
Adria
Matkailuauto sellaisena kuin se näytti ostaessamme sen.

Peter halusi lisätä matkailuautoon oman persoonallisen kosketuksensa, joten hän suunnitteli uuden ilmeen, folioi sen ja asensi siihen paljon valoja ...

Husbil-belysning
Matkailuauto sen uudelleensuunnittelun jälkeen

Uusi elämä matkailuautoharrastajana

Vaikka emme olleet koskaan astuneet matkailuautoon, rakastuimme matkailuautoihin. Nautimme edelleen matkustamisesta muilla tavoin, mutta matkailuauto on aina ykkönen. Meillä on edelleen sama matkailuauto, ja se on vienyt meidät monille matkoille sekä Ruotsissa että ympäri Eurooppaa.

Husbilsliv
Valmiina kiertämään Eurooppaa, marraskuu 2014

Aloitimme myös blogin freedomtravel.se, josta on nykyään kehittynyt digitaalinen matkailulehti, joka on sekä työmme että elämämme!

Matkailuautossa First Camp Arcus - Luulajassa tänä kesänä

Oletko telttailemassa? Miten retkeily tai matkailuautoilu alkoi sinulle?

Oletko telttailemassa? Matkailuautossa, asuntovaunussa, teltassa tai mökissä? Miten retkeily tai matkailuautoilu alkoi sinulle?

Tilaa uutiskirjeemme