Menu Close

Euroopan matka 2009

Matka Euroopan ympäri voidaan tiivistää valtavan hauskaksi. Emme olleet kertaakaan turvattomassa paikassa, ryöstön tai vastaavan vuoksi. Tuntui melkein naurettavalta, että asensimme kassakaapin, mutta näin on tehty, jotta ei ole pienintäkään riskiä esimerkiksi passiemme katoamisesta. Ainoa kerta, kun näytimme ne, oli kun matkustimme kotiin Puolan ja Ruotsin välisellä lautalla. Rajoja ei enää ole, tuskin tietää, milloin astuu uuteen maahan.

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

Asuntoautolla Itä-Euroopassa

Itä-Euroopassa on varmaan ajateltu, että mitä tapahtuu, jos rengas puhkeaa tai jos moottori alkaa toimia? He eivät osaa hyvin englantia, joten miten selitämme, että saatamme tarvita hinausautoa? Mutta viittomakielellä se on luultavasti mahdollista.

Kaikki ihmiset, jotka tapasimme Tšekin tasavalta ja Puola he ovat mielestämme nöyrempiä ja ystävällisempiä kuin monissa muissa paikoissa Euroopassa. Jos menet vain itäosissa sijaitseville asuntovaunualueille tai leirintäalueille, olet todella turvassa. Lisäksi ruoka, juomat ja leirintäalueet ovat puolet halvempia.

Puolan kaupungit

Vierailimme Krakovajoka on hyvin kaunis kaupunki. Rakastuimme myös Gdansk. Gdanskin vanha kaupunki on uskomattoman kaunis ja todella halpa. Puoli litraa olutta 12 kruunua, ruoka puoleen hintaan, hyvää ja valtavaa. Yöelämä ja hienot valkoiset hiekkarannat kuin Italiassa, kilometrien päässä ja kuitenkin niin lähellä.

Italia

Oli myös hienoa nauttia Italian lämmöstä. Nautimme erittäin paljon Gardajärven pohjoisosa. Venetsia on myös hyvin kaunis, mutta se vaatii veronsa huono ruoka ja on erittäin kallista.

Italien, Gardasjön

Lautta Nynäshamn - Gdansk

Paluumatkalla Euroopasta otimme lautta Gdansk - Nynäshamn. Meillä ei ole kovin paljon kokemusta matkailuautoista, olemme useimmiten lentäneet maailman ympäri, mutta ensi vuonna aloitamme matkan Nynäshamn-Gdansk. Sen etuna on se, että meillä, jotka asumme niin lähellä Tukholmaa, on 45 minuutin ajomatka laivalle, ja sitten levätä 19 tuntia, kun laiva vie Gdanskiin.

Voit syödä hyvin ja nukkua, nousta laivasta leirintäalueelle 20 minuutissa, nähdä Gdanskia ja uida kaksi tai kolme päivää, ja sinulla on aikaa rentoutua. Tämä on meidän toimintatapamme ensi vuonna. Laiva maksaa paljon, mutta uskomme, että se tasoittuu ja ajamista tulee olemaan vähemmän.

Minä (Peter) olin hyvin uupunut, kun lähdimme, joten oli vaikeaa ajaa Eurooppaan, sillä pelkästään Itävaltaan on 170 kilometriä, joten se tuntui siltä. Joten jos lasket bensiinin, 780 kruunua päästä Öresundin yli, ja laiva välillä Rödby-Puttgarden 700 kruunua, niin siitä tulee penniäkään, samoin kuin parkkipaikasta tiellä.

Strand i Gdansk
Gdanskin ranta

Tilaa uutiskirjeemme