Menu Close

Gardajärven pohjoisosa Italiassa - Riva del Garda

Advertisement

Gardajärven pohjoisosa Italiassa - ehkä Gardajärven kaunein osa! Tässä on muun muassa Riva del Garda, jossa olemme juuri nyt. Riva del Garda sijaitsee Trenton maakunnassa, ja täältä löydät kaikkea historiallisista nähtävyyksistä kauniisiin rantoihin, joita ympäröivät korkeat vuoret ja ihana ilmasto sitruunoineen ja oliiveineen. Voimme myös kertoa teille löytämästämme upeasta matkailuajoneuvoleirintäalueesta.

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

Gardajärvi Pohjois-Italiassa

Pohjoinen Gardajärvi on erityinen ja dramaattinen paikka kirkkaine vesineen ja veteen uppoavine korkeine vuorineen. Monet kerran täällä käyneet ihmiset haluavat palata tänne, eikä ihme. Gardajärven pohjoispäässä voit ottaa aurinkoa ja uida, surffata, patikoida, nauttia italialaista ruokaa tai vain rentoutua hyvän kirjan parissa.

Norra Gardasjön i Italien

Gardajärvi - Italian suurin järvi

Gardajärvi, italialaisittain Lago di Garda, on koko Italian suurin järvi. Järvi sijaitsee Pohjois-Italiassa, noin Venetsian ja Milanon puolivälissä, eikä kaukana Veronasta. Järvi ja sitä ympäröivät alueet tunnetaan sekä lomaelämästä että viinitarhoista, ja monet turistit, sekä italialaiset että ulkomaalaiset, tulevat tänne kesäkuukausina.

Alueen eteläosissa maisema on tasaisempi, ja olemme myös kokeneet, että veden lämpötila on täällä hieman lämpimämpi. Tässä osassa on tiheämmin asutusta, ja täältä löydät lomakohteita, kuten Bardolino, Salize, Peschiera del Garda, Sirmione, Desenzano del Garda ja Salò. Pohjoisempana, länsipuolella, sijaitsevat Gargnano ja Limone Sul Garda. Itäpuolella ovat Brenzone, Malcesine ja Nago-Torbole.

Vid Gardasjön i Italien

Riva del Garda

Riva del Garda on kunta Trenton maakunnassa, Gardajärven pohjoisosassa Italiassa. Tämä Gardajärven osa on todella kaunis dramaattisine vuorineen ja villiine luontoineen. Lisäksi vanhassa kaupungissa on todella mukava kävellä!

Nähtävyydet Riva del Garda

Kävelimme eräänä päivänä Riva del Gardassa ja löysimme muun muassa hauskoja ostosmahdollisuuksia. Halukkaille on myös useita nähtävyyksiä. Täällä sijaitsee muun muassa Roccan linnoitus, jota ympäröivät historiallisen keskustan vanhat kaupungin portit. Täällä matkailijat voivat rentoutua jäätelön kanssa rannalla tai kävellä pitkin mutkittelevia katuja.

Riva del Garda i Italien

Riva del Gardassa sijaitsee Museo Civico, jossa on maalauksia ja näyttelyitä Rivan historiasta. Torre Apponale on korkea 1200-luvun kellotorni Piazza III Novembre -aukiolla Rivan keskustassa. Täällä voit halutessasi kiivetä kellotorniin.

Riva del Gardan ympäristö tarjoaa upeita patikointireittejä. Jos sinulla on auto, voit myös tutustua ympäröivään alueeseen ja vierailla viinitarhoilla tai mennä Malcesinen kaupunkiin, jossa voit nousta köysiradalla Monte Baldo -vuorelle. Köysirata kulkee kesäkuukausina, ja näkymät Gardajärvelle ovat kuulemma upeat.

Norra Gardasjön i Italien - Riva del garda

Mitä tehdä Riva del Gardassa?

Riva del Garda on viehättävä italialainen kylä, jossa on mutkittelevia kujia, aivan suuren kristallinkirkkaan järven rannalla. Voisiko se olla paljon parempi? Meidän mielestämme ei. Tässä muutamia ehdotuksia Riva del Gardan tekemistä varten:

 • Syö jäätelöä! Mikä maistuu paremmalta kuin italialainen gelato?
 • Nauti italialaisesta ruoasta! Etkö ole varma, miten ravintolassa tilataan? Lue postauksemme aiheesta aterian syömisen taito Italiassa
 • Urheilu. Riva del Garda on täydellinen kohde patikointiin, pyöräilyyn, purjelautailuun, melontaan ja kiipeilyyn.
 • Ota aurinkoa ja ui rannoilla!
Gardasjön i Italien, Riva del Garda
Monet ihmiset ottavat aurinkoa ja monet surffaavat.

Pyöräilijät ja purjelautailijat

Pohjois-Italiassa sijaitsevaa Gardajärveä ympäröivät korkeat vuoret, ja tuuli tekee aalloista melko korkeita. Pyöräilijät ja purjelautailijat sekä muut luonnon ja seikkailun ystävät ovat täällä vetonauloja. Olemme ottaneet aurinkoa ja se sujuu hyvin, vaikka onkin hieman tuulista. Ulkona aalloilla näkee paljon purjelautailijoita.

Gardasjön Riva del Garda
Lämmin, mutta tuulinen

Telttailu Gardajärven pohjoisosassa

Yövyimme Riva del Gardan Via Brionella sijaitsevalla matkailuajoneuvoleirintäalueella, jossa oli sallittua majoittua vain matkailuajoneuvoilla ja jossa voi majoittua enintään 48 tuntia. Sinne oli helppo kirjautua sisään ja se oli hieman halvempi kuin tavallinen italialainen leirintäalue (29 euroa yhdeltä yöltä ja neljältä aikuiselta). Suunnilleen samassa osoitteessa on sekä leirintäalue ja pysäköintialue.

Husbilscamping
Mukava matkailuautojen leirintäalue

Palvelu on melko perusluokkaa, ja vastaanotossa on vain muutama wc ja suihku sekä "hätäruokaa", mutta kaunis luonto on plussaa. Täältä on myös hyvin lähellä rantaa, ja myös pieni keskusta kauppoineen.

Husbilscamping Gardasjön
Dramaattiset vuoret taustalla
Husbil hemmabygge
Asuntovaunusta räätälöity versio matkailuautosta. Valitettavasti emme voineet keskustella saksalaisen omistajan kanssa, koska hän ei puhunut englantia (emmekä me puhu saksaa), mutta otimme mielellämme kuvan.

Tutustu muihin nähtävyyksiin ympäri Gardajärven pohjoisosaa

Matkustatko autolla tai matkailuautolla? Gardajärven pohjoisosan ja Riva del Gardan lähellä on paljon nähtävää ja koettavaa. Tässä ovat parhaat vinkkimme:

 • Valpolicella ovat Vindalars, joka sijaitsee Gardajärven itäpuolella. Täällä voit helposti ostaa viiniä Italiassaja saada paras.
 • Verona joka sijaitsee reilun tunnin ajomatkan päässä Riva del Gardasta, on hieno historiallinen kaupunki, jossa on amfiteatteri.
 • Lago d'Iseo löydät 1,5 tuntia länteen. Tämä Gardajärveä hieman pienempi järvi on häikäisevän kaunis.
Valpolicella tarjoaa kauniita laaksoja ja hyvää viiniä

Tietoja Riva del Gardasta

 • Mikä maa? Italia
 • Kieli? Italiaa (jotkut puhuvat myös jonkin verran englantia)
 • Asukkaat? 17 000 Riva del Gardassa (2017)
 • Valuutta? Euro
 • Hintatilanne? Kuten Ruotsissa
 • Aikaero? Ei ole
 • Hätänumero? 112
 • El? Kuten Ruotsi
 • Vettä? Juomakelpoinen

Matkustaminen Riva del Gardaan

 • Lennot Veronaan, Bergamoon tai Milanoon. Etäisyys Veronasta Riva del Gardaan on hieman yli tunti autolla, Bergamosta noin 2 tuntia autolla ja Milanosta noin 2,5 tuntia autolla.
 • Bil Tukholmasta Riva del Gardaan kestää noin 21 tuntia puhtaana ajoaikana. Valittavana on useita lauttayhteyksiä.
Kaikki parhaat vinkkimme Italiaan. Klikkaa kuvaa!

Tilaa uutiskirjeemme