Menu Close

Marokon Atlas-vuorilla marokkolaisten berberien vieraana

Advertisement

Tänään vierailimme Marokon Atlasvuorilla berberien luona. Varasimme minibussimatkan Marrakechista ranskankielisen oppaan kanssa, pysähdyksen berberiperheen luona, kiipeämisen vesiputoukselle ja (tietysti) kymmenen tuhatta myyjää, jotka halusivat myydä kaulakoruja, ruukkuja, veitsiä, hienoja kiviä, yrttejä, mausteita ... mitä vain.

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

Kohti Atlasvuoria

Kun lähdet Marrakechista ja ajat kohti Atlasvuoria, huomaat, että ilma kylmenee koko ajan. Ehkä ei olekaan yllättävää, että on koleaa vuoristossa, jonka korkein huippu on yli 4000 metriä merenpinnan yläpuolella. Laitoimme kaikki päällemme villapaidat ja paksuimmat takit, joita meillä oli repussamme. Sitten täytyy sanoa, että auringossa oli todella mukavaa!

Helena och Peter Marocko

Berberit

Ajoimme useiden berberikylien läpi, ja kaikkialla tapasimme ihmisiä, jotka joko paimensivat eläimiään tai halusivat myydä meille kaulakoruja. Berberit ovat asuneet Atlasvuorilla vuodesta 2400 eaa. lähtien. Oppaamme mukaan heidän elämäntapansa ei ole juurikaan muuttunut, vaikka he ovatkin viime vuosina hankkineet kaasulieden. Se, mitä opas näyttää kuvassa, on kuitenkin eräänlainen berberien tyyliin rakennettu sauna.

Berberby
Berberby
Fåraherde

Luonto ja vesiputoukset

Kierroksella saimme myös nähdä paljon kaunista luontoa. Eräässä paikassa viivyimme hieman pidempään, ja täällä ehdimme kiivetä vesiputoukselle. Yhdessä ravintolassa pidetyn lounastauon kanssa retki oli mukava kokopäiväretki.

Atlasbergen by
Hund Marocko
Vattenfall Atlasbergen
Vattenfall Marocko
Kaikki parhaat vinkkimme Marokosta. Klikkaa kuvaa!

Tilaa uutiskirjeemme