Meny Stäng

Besök hos berber i Atlasbergen i Marocko

Annons

Idag blev det besök hos berber i Atlasbergen i Marocko. Vi bokade in oss på en minibussresa från Marrakech med guidning på franska, ett stopp hos en berberfamilj, klättring upp till ett vattenfall och (förstås) tiotusen försäljare som ville sälja halsband, krukor, knivar, fina stenar, örter, kryddor … you name it.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Mot Atlasbergen

När man lämnar Marrakech och kör mot Atlasbergen märker man hur det hela tiden blir kallare och kallare. Det är kanske inte heller så konstigt att det är kyligt vid en bergskedja som har sin högsta topp på över 4000 meter över havet. Vi tog alla på oss tröjor och våra tjockaste jackor som vi hade i packningen. Sedan måste vi säga att det var riktigt härligt i solen!

Helena och Peter Marocko

Berber

Vi körde genom flera berberbyar och överallt mötte vi människor som antingen vallade sina djur eller ville sälja halsband till oss. Berberna har bott i Atlasbergen sedan 2400 år före Kristus. Enligt vår guide har de inte förändrat så mycket i sin livsstil, fast på senare år har de skaffat gasspis. Det guiden visar på bilden är dock en slags bastu á la berberstyle.

Berberby
Berberby
Fåraherde

Natur och vattenfall

På turen fick vi också se en hel del vacker natur. På ett ställe stannade vi lite längre, och här fick vi tid att klättra upp till ett vattenfall. Tillsammans med en lunchpaus på restaurang blev det en trevlig heldagstur.

Atlasbergen by
Hund Marocko
Vattenfall Atlasbergen
Vattenfall Marocko
Alla våra bästa tips om Marocko. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev