Meny Stäng

Fyrhjuling i Marocko

Annons

Nu har vi testat på att köra fyrhjuling i Marocko. Vi bokade en tur med fyrhjuling igår och fick åka till Palmerie, ett område strax utanför Marrakech. Vi bokade turen på plats i Marrakech, i en av alla små butiker som säljer utflykter, och blev hämtade med bil vid torget när det var dags. En riktigt häftig tur var det med fullt ös!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Häftig tur på fyrhjuling i Marocko

Efter bilresan ut ur Marrakech blev vi avsläppta på en gård med motorfordon och dromedarer. Vi kunde lämna väskor och annat vi inte behövde i huset och så tilldelades vi skyddskläder och hjälmar. Billie ville förstås köra en egen fyrhjuling, men jag (Helena) var helt nöjd med att åka bakom Peter. Så fort vi satt oss till rätta fick vi instruktioner och alla fick testa reglage och styrfunktioner. Jag passade på att ta ett foto. På själva turen blev det svårt att fotografera …

Det var vi och en engelsk mamma och hennes söner var med på samma tur. Sedan bar det av på fyrhjuling i Marocko! Vi åkte på vägar, genom berberbyar och i områden som såg ut som halvöken, med grus och lite enstaka växtlighet. Det gick fort och leran sprutade åt alla håll. Riktigt rolig åkning med backar, gropar, lera och många vinkande barn.

Äntligen dags för fyrhjuling

Vi har åkt fyrhjuling förut och det har alltid gått väldigt sakta på rad. Här var det full fart och all olika terräng och nu blev det som det ska vara. Enormt roligt och vi var ute i två timmar och det var värt varje krona.

Marocko fyrhjuling
Fyrhjuling Marocko

Fler saker att göra på samma ställe

På stället som hyrde ut fyrhjulingar fanns också fler sorters motorfordon. Dessutom fanns ett stall med dromedarer, så den som hade velat hade säkert kunnat ge sig ut på tur med dromedar istället. Det var nog dumt att inte boka både och och tagit allt som heldagsutflykt, när man ändå är på plats.

Motorfordon Marocko
Dromedarer
Dromedarer Marocko
Alla våra bästa tips om Marocko. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev