Meny Stäng

Att bo i tält i Sahara

Annons

Hur är det att bo i tält i Sahara egentligen? Vi har fått några kommentarer om att ”jo fint i öknen, men tält vill man ju inte bo i”. Så nu ska vi bara förtydliga lite. Detta var alltså inte såna där små tält som man kryper in i och sedan huttrar i en sovsäck medan man oroar sig för spindlar. Nej, det här var lyxtält.

Lyxiga tält i Sahara

Vi har förstås bott i tält några gånger förut i livet, men de tälten går absolut inte att jämföra med de lyxiga tälten i Erg Chigaga i Sahara, Marocko. De här tälten kunde man gå rakt in i utan att böja sig. Hur det såg ut inuti tälten? Det ska vi visa!

Tält i Sahara
Våra tält i Sahara
Marocko ökenläger
Hus i samma ökenläger

Tält med toalett och dusch

Nu pratar vi alltså om stooora tält med sängar, toalett och dusch. Och sedan fanns det ett restaurangtält, där man serverades mat och vin vid dukade bord. Jajamen, mitt i Sahara! En sådan här resa är verkligen ett äventyr med lyxkant på och en resa som man inte glömmer.

Om du vill se fler bilder på de här lyxiga tälten (med oss som fotomodeller bland annat) så ska du kika in hos Towis. Och om du själv vill åka på ökentur kan du kika in hos Sahara Experience, som arrangerade resan.

Lyxigt ökentält
Det går ingen nöd på oss i det här tältet!
Lyxtält
Bekvämt och bra mitt i Sahara
Er Chigaga
Som i vilket hotellrum som helst!
tält med toalett
En riktig toalett i vårt tält!
Lyxtält öken
Handfat och kanna med vatten

Dromedarerna väntar utanför

Precis utanför våra tält väntade dromedarerna tålmodigt. De skulle nämligen ta med oss på en tur i solnedgången. Att bo i tält i Sahara kan vi definitivt rekommendera – en fantastisk upplevelse!

Dromedar
Väntar tålmodigt utanför tälten …

Prenumerera på vårt nyhetsbrev