Menu Close

Falun kaivos - Unescon maailmanperintökohde

Tänään olen käynyt Falun kaivos, konferenssissa. Pidän konferensseissa siitä, että ne järjestetään usein kauniissa ja mielenkiintoisissa paikoissa! Unesco nimesi Falunin maailmanperintö 2001, johtuen tuhatvuotisesta kaivostoiminnasta ja metallituotannosta.

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

1700-luvun kukoistuskausi

Malmin louhinta Falunin kaivoksessa oli kukoistuskautensa 1600-luvulla, jolloin Falun oli kansainvälinen 6000 asukkaan kaupunki. Keskikesällä 1687 koko kaivos romahti ja Falu sortui. Isot iskut muodostettiin.

Ihme kyllä kukaan ei loukkaantunut, koska kaikki olivat sinä päivänä vapaalla. Kaivostoiminta lopetettiin vuonna 1992. Nyt kaivoksessa voi vierailla opastetuilla kierroksilla, mutta myös konferensseja ja muita tapahtumia varten.

Stora Stöten - hålet som blev till när gruvan kollapsade 1687
Stora Stöten - kuoppa, joka syntyi kaivoksen romahdettua vuonna 1687.

Tilaa uutiskirjeemme