Menu Close

Viikon vieras: Johan Persson, asuntovaunuharrastaja

Johan Persson on vasta 23-vuotias, mutta hän on jo täysiverinen asuntovaunujen ja -autojen asiantuntija. Hän asuu asuntovaunussa, työskentelee asuntovaunualan yrityksessä ja kirjoittaa asuntovaunuista sekä lehteen että verkkoportaaliin. Hän pitää myös Caravanum-blogia, jossa hän kirjoittaa innostuneesti ja asiantuntevasti karavaanareista ja matkailuautoista.

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

Johan kiertää usein matkailuajoneuvo- ja asuntovaunumessuilla sekä Ruotsissa että ulkomailla, joten ei ehkä ollut kovinkaan outoa, että tapasimme Tukholman Caravan-messuilla tämän vuoden helmikuussa. Messujen aikana käytimme tilaisuutta hyväksenne ja kysyimme, haluaisiko Johan tulla vieraaksemme, ja tänään meillä on tilaisuus esittää hänen haastattelunsa!

Voitko kertoa meille hieman itsestäsi? Mitä teet ja missä asut?

Jag bor i Fritsla, en liten ort söder om Borås. Jag kommer ursprungligen från Gävle och har däremellan bott i Borås och ett kort tag i Manchester. Jag jobbar på Borås Husvagnstjänst AB som hyr ut husvagnar. Jag är skribent till tidningen Husvagn På Väg och webbportalen CampingSverige.

Miten kiinnostuit asuntovaunuista?

Kiinnostukseni asuntovaunuiluun syntyi 10-vuotiaana. Perheeni vuokrasi asuntovaunun kesällä 2002, ja rakastuin heti sekä majoituksen pieneen tilaan että asuntovaunuun ajoneuvona. Aiempi kiinnostus kaikkeen, mikä rullaa, vaikutti suuresti jälkimmäiseen.

Asut asuntovaunussa ympäri vuoden. Miten se sujuu käytännön asioiden, kuten lämmityksen, postin, ilmoittautumispaikan ja niin edelleen kanssa?

Asuntovaununi on pysäköity työpaikalleni, joka on yksi suuri asuntovaunualue ja sisätila. Olen rekisteröitynyt yrityksen osoitteeseen. Tiloissa on wc ja pesukone. Käyn suihkussa ystävien luona. Asuntovaunussani ei ole sisäänrakennettua sähkölämmitystä, joten käytän erillistä lämmitintä asuntovaunun keskellä.

Matkustatko asuntovaunusi kanssa? Kerro meille matkoista, jotka olet tehnyt asuntovaunun kanssa!

Matkustan asuntovaunulla muutaman kerran vuodessa. Kesällä 2015 kävin Saksassa Düsseldorfissa, jossa järjestetään maailman suurimmat karavaanarimessut. Lokakuussa ajoin Fritslasta Doroteelle S-Karosserin matkailuautolla (lava-auto, jossa on kori). Juuri nyt suunnittelen road tripiä Eurooppaan, maihin, joissa en ole koskaan käynyt. On aina hauskaa löytää jotain uutta!

Jos kuvittelet unelmiesi kodin tulevaisuutta varten, miltä se näyttää?

Suosin pieniä koteja, joissa on tilaa vain välttämättömille asioille. Unelmieni asuntovaunun pitäisi olla matkailuystävällinen, fiksusti suunniteltu ja mieluiten siististi muotoiltu. Rakastan Sealanderia, asuntovaunua, joka on myös vene. Pidän myös nykyisestä Kabe Rubinistani, mutta haaveilen paljon Kabe Topasista. Se on vielä pienempi ja myös hyvin ainutlaatuinen.

Johan Persson i en Caravan Expansive från 1989 (bilden är från 2012)
Johan Persson vuonna 1989 valmistuneessa Caravan Expansivessa (kuva vuodelta 2012).

Mitä haluat tehdä tulevaisuudessa?

Kuten nyt, haluan työskennellä asuntovaunujen ja -autojen parissa tavalla, joka edellyttää ihmisten tapaamista ja paljon matkustamista. Haluan myös tehdä blogistani liiketoimintaa.

Miten uskot asuntovaunujen ja asuntovaunumarkkinoiden kehittyvän tulevaisuudessa?

Uskon, että markkinoiden tuotevalikoima laajenee edelleen, kuten on tapahtunut jo jonkin aikaa. Ero suuren ja pienen, yksinkertaisen ja ylellisen, kulmikkaan ja virtaviivaisen välillä kasvaa. Mielestäni on myös aika vähentää asuntovaunujen painoa. Asuntovaunun kanssa voi kokeilla paljon ja esimerkiksi asentaa siihen sukset (kuten Fritidsvagnen) tai tehdä asuntovaunuveneen (kuten Sealander).

Lopuksi kysymys, jonka kysymme kaikilta haastattelemiltamme: Mikä on unelmiesi matkakohde?

Minulla on monia unelmakohteita, mutta jos minun on mainittava jokin, joka ei ole vielä suunnitteilla, mutta on mielessäni, se on pohjoismainen road trip. En ole koskaan käynyt kummassakaan Suomi tai Norjamutta on utelias molempien suhteen. Kruunaa se seikkailullisella telttailukokemuksella, joka on tehty Islanti ja kokemus on valmis.

Johan Persson på Caravan Salon i Dusseldorf 2015, framför en Carado husvagn
Johan Persson Caravan Salonissa Düsseldorfissa 2015 Carado-vaunun edessä.

Kiitos Johan Persson, kun jaoit kokemuksiasi ja ajatuksiasi!

WIFI.se

Tilaa uutiskirjeemme