Menu Close

10 ainutlaatuista ajoneuvoa ja asuntovaunua Elmia Husvagn Husbil 2023 -tapahtumassa.

Esittelemme kymmenen ainutlaatuista ajoneuvoa ja asuntovaunua Elmia Husvagn Husbil 2023 -messuilta. Vuotuiset messut, joita usein kutsutaan "matkailuautojen jouluaatoksi", ovat juuri päättyneet. Tässä muutamia jännittäviä ajoneuvoja ja asuntovaunuja, jotka havaitsimme.

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

Ainutlaatuisia ajoneuvoja ja asuntovaunuja Elmia Husvagn Husbil 2023.

Tänä vuonna Elmia Husvagn Husbil 2023 -messuilla oli yli 140 näytteilleasettajaa. Tietenkin olimme enimmäkseen kiireisiä "Destination Square", jonka järjestimme yhdessä, mutta meillä oli silti aikaa tutustua messuihin. Siellä oli muun muassa paljon lisävarusteita, ja myös hieman pienempiä ajoneuvoja oli runsaasti.

Myös matkailuautojen alustojen valikoima kasvaa jatkuvasti - Fiatin lisäksi myös Mercedes, Ford ja Peugot. Tänään esittelemme muutamia havaitsemiamme ainutlaatuisia ajoneuvoja ja asuntovaunuja. Seuraavaksi esittelemme matkailuautoja ja lava-autoja.

Kattoteltoista on tullut trendikkäitä, ja useat eri näytteilleasettajat esittelivät niitä.

1. Eriba Touring 430

Eräässä salissa Eriba esitteli viehättäviä, nostalgisen näköisiä asuntovaunujaan, jotka olivat väriltään erilaisia. Asuntovaunuja on eri malleja, joissa on eripituisia ja -mallisia malleja, ja me tutustuimme Eriba Touring 430 -malliin.

Asuntovaunut ovat kevyitä - hieman perinteisiä asuntovaunuja pienempiä ja kapeampia - ja niissä on avattavat katot. Ne sopivat parhaiten kahdelle henkilölle, vaikka joihinkin asuntovaunuihin mahtuu vielä yksi henkilö, esimerkiksi lapsi.

 • Kokonaispituus: 5,54 metriä
 • Paino juoksujärjestyksessä: 917 kg
 • Nukkumapaikat: 3
 • Perushinta: 361 000 SEK

2. iKamper Skycamp 3.0 -kattoteltta.

Kattoteltoista on tullut muotia, ja niitä oli esillä useissa paikoissa messuilla. Katsoimme iKamperin telttoja, jotka voidaan kiinnittää lähes mihin tahansa autoon, kunhan sinulla on oikea kattoteline.

Kattoteltta sopii esimerkiksi niille, jotka haluavat telttailla satunnaisesti, mutta asuvat ehkä kaupungissa eivätkä halua pysäköidä asuntovaunua. Jos haluat leiriytyä kylmällä säällä, voit myös lisätä eristystelttaa.

 • Nukkumapaikat: 2
 • Perushinta: 39 995 KRUUNUA

3. Pyörätuoli R ET

Pyörillä varustettu vaunu oli ensimmäistä kertaa Elmiassa esillä messukeskuksen ulkopuolella. Nämä ovat hieman pienempiä ja kevyempiä vaunuja, jotka on tuotu Puolasta. Puolalaisella yrityksellä on pitkä historia, ja vaunut ovat olleet Ruotsissa neljä vuotta.

On olemassa useita eri malleja, jotka ovat kaikki pienempiä, ja me tutustuimme tarkemmin Hjovagn R ET -malliin. Yksi näin pienen ja kevyen asuntovaunun eduista on muuten se, että se on verovapaa.

 • Kokonaispaino: 750 kg
 • Nukkumapaikat: 2
 • Perushinta: 174 400 SEK

4. Offroad Camper WildCat Campersilta

Messuilla oli esillä WildCat Campersin erityinen pieni maastoautovaunu, joka on suunniteltu käytettäväksi sekä kesällä että talvella. Asuntovaunun vieressä olleissa kuvissa se oli esillä yhdessä nelivetotraktorin kanssa, ja ajatuksena on, että sillä voi lähteä seikkailuihin. Asuntovaunun sisällä on makuutila kahdelle ja keittiö takaluukussa.

 • Nukkumapaikat: 2
 • Perushinta: 214 500 SEK

5. CraftCart amfibio-moottoripyörä

"Mitä tämä on?" huudahdin (Helena) nähdessäni kaksi pientä kiiltävää ajoneuvoa (tai ajoneuvoa, jos niin haluatte) Elmia Husvagn Husbil 2023 -tapahtumassa. Kävi ilmi, että kyseessä ovat amfibio-moottoripyörät, joita voi ajaa sekä maalla että vedessä.

WIFI.se

Kuvassa oleva malli toimii täysin sähköllä. Se kulkee noin 45 km/h maalla ja 4 solmua vedessä. Vieressä näkyvä toinen malli on varustettu perämoottorilla, ja se kulkee vedessä bensiinillä ja siten nopeammin - noin 20 solmun nopeudella. Molemmat ovat peräisin CraftCart-yhtiöltä.

 • Kokonaispituus: 3,2 metriä
 • Paino: 250-300 kg rakenteesta riippuen
 • Perushinta: Noin 400 000 kruunua (vain sähkökäyttöinen) tai 450 000 kruunua (sähkökäyttöinen ja bensiinikäyttöinen perämoottori).

6. Harrastus Beachy 360

Hobbyn Beachy-vaunu on ollut esillä Elmiassa aiemminkin, mutta se eroaa muista vaunuista, ja päätimme näyttää sen uudelleen. "Beachy" tarjoaa vanlife-henkeä, ja tässä pätee "back to basic". Asuntovaunussa ei ole lämmitysjärjestelmää, ei keitintä eikä vessaa. Tällaisia tarkoituksia varten sinun on pakattava porta potti, kylmälaukku ja grilli.

 • Kokonaispituus: 5,08 metriä
 • Paino juoksujärjestyksessä: 757 kg
 • Nukkumapaikat: 3
 • Perushinta: 213 000 SEK

7. Combi-Camp-telttavaunu

Combi-Camp tarjoaa hieman erilaisen tavan leiriytyä. Mukaan otetaan perävaunu, jota on helpompi vetää kuin kokonaista asuntovaunua, ja teltta pystytetään nopeasti perävaunun ympärille.

Perussuunnitelmaan sisältyy tiettyjä elementtejä, kuten makuuhuone ja keittiö, ja telttaan voi sitten lisätä laajennuksia, esimerkiksi jos lapset kasvavat ja tarvitsevat oman "huoneen".

 • Nukkumapaikat: 2-7
 • Perushinta: Noin 135 000 SEK

8. Knaus Yaseo - sähköisen liikkuvuuden asuntovaunu

Sähköautojen vetämät asuntovaunut ja sähköllä toimivat matkailuautot - molemmat konseptit ovat tulossa. Sähkökäyttöisiä matkailuautoja ei vielä ole markkinoilla, sillä painorajoitukset rajoittavat vielä mahdollisuuksia, mutta tänä vuonna Elmia Husvagn Husbil -tapahtumassa esiteltiin sähköiseen liikkumiseen mukautettu asuntovaunu.

Knaus Yaseo on hieman kevyempi asuntovaunu, joka soveltuu siksi sähköauton vetämiseen. Asuntovaunu on myös täysin sovitettu sähkökäyttöön. Ellet halua ostaa nestekaasupakettia, mikä on mahdollista, asuntovaunu toimii täysin sähköllä sähköauton kautta. Vaikka asuntovaunu toimii vain vetoauton sähköllä, valmistajien mukaan sen pitäisi olla mahdollista leiriytyä vapaasti jopa viikon ajan.

Asuntovaunussa on myös paljon älykkäitä kompakteja asumisratkaisuja, kuten seinästä alas taittuva pöytä ja sänky sekä laajennettava suihkutila.

 • Palvelupaino: Alkaen 905 kg
 • Nukkumapaikat: Enintään 5
 • Perushinta: Alkaen 311 000 SEK

9. Tischer Trail/Box 260/260S

Vaihtoehtona klassiselle matkailuautolle on niin sanottu "matkailuauto" eli suoraan pick-up-kuorma-auton päälle asennettava kori. Tämäntyyppisen retkeilymajoituksen etuna on tietenkin se, että ajoneuvoa voidaan käyttää sekä korin kanssa että ilman sitä. Etuna on myös se, että näin vältytään kaikilta veroilta, jotka voivat "vaikuttaa" matkailuautoihin. Tämä ajoneuvo luokitellaan yksinkertaisesti autoksi.

Monet matkailuautot voivat olla sisältä yllättävän viihtyisiä, ja tämä pätee myös Tischer Trail/Box 260/260S -malliin. Siellä on suuri sänky, istuimet, wc ja keittiötila.

 • Kokonaispituus: 6,08 metriä
 • Nukkumapaikat: 2
 • Perushinta: Puuttuvat tiedot

10. Matkailuauton terassi

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, miksi et varustaisi matkailuautoa terassilla? Etuna on tietenkin se, että voit istua mukavasti millä tahansa alustalla ja esimerkiksi välttää ulkokalusteiden sijoittamista märälle tai mutaiselle alustalle.

Terassi ei ollut esillä messuilla, mutta se oli nähtävillä messualueella, jossa Nortripin (matkailuajoneuvomatkustajille suunnattu kokemusopas Norjassa) näytteilleasettajat käyttivät sitä. Terassi on peräisin Allterrain.no:lta, ja se toimii kasettina, joka kiinnitetään matkailuauton alle.

 • Paino: 46-55 kg
 • Koko: 3,5 - 6,2 neliömetriä
 • Perushinta: Puuttuvat tiedot

Lisää ainutlaatuisia ajoneuvoja ja asuntovaunuja Elmia Husvagn Husbil 2023 -tapahtumassa.

Näitkö muita ainutlaatuisia ajoneuvoja tai asuntovaunuja Elmia Husvagn Husbil 2023 -tapahtumassa? Kerro meille!

Tilaa uutiskirjeemme