Menu Close

Tervetuloa amerikkalaiseen matkailuautoon

Advertisement

On matkailuautoja ja sitten on ... matkailuautoja. Muistatte ehkä, että haastattelimme American Motorhomesin toimitusjohtajaa Peter Gröndahlia muutama kuukausi sitten. Kun olimme Elmia Husvagn Husbil -messuilla, tapasimme hänet ja pääsimme tutustumaan valtavaan amerikkalaiseen matkailuautoon. Tervetuloa sinäkin katsomaan!

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

Niille, jotka haluavat asua sviitissä - pyörien päällä

Jos haluat liikkua kapeilla italialaisilla kujilla ja ajaa metsäpolkuja, sinun ei luultavasti kannata hankkia amerikkalaista matkailuautoa. Mutta jos haluat asua ylellisesti - Ruotsissa tai Etelä-Euroopassa - ja silti olla jokseenkin liikkuvainen, se voi olla juuri sinua varten. 

Loppujen lopuksi saat aika paljon autoa (tai taloa) rahoillesi verrattuna suuriin eurooppalaisiin matkailuautoihin. Mukaan Peter Gröndahl tämän luokan käytetyn matkailuauton saa noin 1,4 miljoonalla punnalla.

Peter Gröndahl
Peter Gröndahl American Motorhomesista ja Peter FREEDOMtravelista amerikkalaisessa matkailuautossa.

Slide-outit antavat huvilan tunnelman

Tällaiseen matkailuautoon astuessasi tuntuu todella siltä kuin astuisit luksushuvilan olohuoneeseen. Eikä se ehkä olekaan niin outoa, kun ottaa huomioon, että asuintilaa on 35 neliömetriä. 

Sen tekee niin suureksi tietenkin sivuilla olevat liukuovet, jotka liukuvat ulos paikallaan ja antavat huoneille täysin erilaisen leveyden. Peter Gröndahl sanoo olevansa hieman väsynyt kysymykseen "Toimiiko se todella?". "No, ei varmaan valmistettaisi 300 miljoonalle amerikkalaiselle liukumäkiä sisältäviä matkailuautoja, jos ne eivät toimisi", hän nauraa.

amerikansk husbil
Tässä kuvassa on noin puolet olohuoneesta - ja kyllä, tämä on auto!

Ja tietenkin ... pesukone!

Se saattaa olla ylellisyyttä monissa nykyaikaisissa eurooppalaisissa matkailuautoissa, mutta en ole koskaan nähnyt pesukonetta. Mutta joskus se on ensimmäinen! Kysyn hieman epävarmasti, kuinka suuri vesisäiliö on, ja Peter vastaa rauhoittavasti, että siihen mahtuu 600 litraa. Hieman erilainen kuin meidän 120 litraamme. Mutta toisaalta tässä matkailuautossa ei ole niin paljon sellaista, joka muistuttaisi meidän ...

tvättmaskin i husbil
Makuuhuone, jossa on pesukone - ja kyllä, olemme edelleen matkailuautossa!

Tilaa uutiskirjeemme