Meny Stäng

Välkommen in i en amerikansk husbil

Annons

Det finns ju husbilar, och så finns det … husbilar. Du kanske kommer ihåg att vi intervjuade Peter Gröndahl, som är vd för företaget American Motorhomes, för några månader sedan? När vi var på mässan Elmia Husvagn Husbil träffade vi honom och fick kika in en enorm amerikansk husbil. Välkommen att kika i du också!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

För dig som vill bo i en svit – på hjul

Om man vill ta sig fram i trånga italienska gränder och köra på skogsstigar, då ska man nog inte skaffa en amerikansk husbil. Men om man vill bo lyxigt – i Sverige eller nere i södra Europa – och ändå vara lite rörlig, då kan det kanske vara något. 

Man får i alla ganska mycket bil (eller hus) för pengarna om man jämför med stora europeiska husbilar. Enligt Peter Gröndahl kan man få loss en begagnad husbil i den här klassen för ca 1,4 miljoner kronor.

Peter Gröndahl
Peter Gröndahl  från American Motorhomes och Peter från FREEDOMtravel i en amerikansk husbil

Slide-outs ger villakänsla

Det känns verkligen som att man kommer in i vardagsrummet i en lyxvilla när man går in i en sån här husbil. Och det är kanske inte så konstigt med tanke på att det är 35 kvm boyta. 

Det som gör att det blir så stort är förstås slide-outsen på sidorna, som skjuts ut i stillastående läge och gör att rummen får en helt annan bredd. Peter Gröndahl säger att han är lite trött på frågan “Fungerar de verkligen?”. Ja, man skulle nog inte tillverka husbilar med slide-outs för 300 miljoner amerikaner om det inte fungerade, skrattar han.

amerikansk husbil
Här har jag fått med ungefär halva vardagsrummet på bild- och jepp, detta är en bil!

Och förstås … en tvättmaskin!

Nog för att det är lyxigt i många moderna europeiska husbilar, men tvättmaskin har jag aldrig sett förut. Men någon gång ska ju vara den första! Jag frågar lite osäkert hur stor vattentanken är, och Peter svarar lugnande att den rymmer 600 liter. Lite skillnad från våra 120 liter alltså. Men det är å andra sidan inte så mycket i den här husbilen som påminner om vår …

tvättmaskin i husbil
Sovrum med tvättmaskin – och ja, vi är fortfarande i en husbil!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev