Menu Close

Lennä Sri Lankaan - ja vuokraa auto Sri Lankassa

Millaista on lentää Sri Lankaan ja miten autonvuokraus Sri Lankassa toimii? Lensimme Colomboon, ja sitten saimme vuokra-auton, jolla aloitimme seikkailumme saarella. Se ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan, mutta olen varma, että kaikki menee kuitenkin hyvin!

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

Lennä Sri Lankaan

Det finns flera olika möjligheter om man vill flyga till Sri Lanka. På det datumet vi ville åka fanns två alternativ – Emirates via Dubai eller Ukraine International Airlines via Kiev. Vi valde det senare alternativet, dels för att det var billigare, men också för att mellanlandningen blev betydligt kortare och smidigare. Så hur var det att flyga med Ukraine International Airlines då?

Arlanda, i väntan på att flyga till Sri Lanka
Peter, Lennart ja Beata Arlandassa odottamassa lentoa Sri Lankaan.

Ukraine International Airlines

Ei, lentokone ei tuntunut kovin modernilta. Ei, jos katsoi esimerkiksi televisioruutuja. Meillä ei ollut omia, kuten usein pitkillä lennoilla, vaan vain muutama suuri yhteinen, jota kaikki saattoivat katsella. Jostain syystä olimme kuitenkin sattuneet varaamaan premium-paikat, eli paikat heti Business-luokan takana.

Saimme hieman enemmän jalkatilaa, ja lentoemännät pyrkivät luomaan "premium-tunnelmaa" taittamalla pienet lautasliinat pöytien päälle tarjoilun aikana. He myös varmistivat ajoissa, ettei meiltä puuttunut vettä, mehua, viiniä, sukkia, huopia, korvatulppia tai mitä tahansa.

Tästä huolimatta Sri Lankaan (ja kaikkiin muihin kaukolentokohteisiin) on hirveän epämukavaa lentää, ja me kaikki nukkuimme huonosti. Ainakin meillä oli kaksi ok ateriaa!

Måltid Ukrainian Airlines
Illallinen Ukraine International Airlines -lentoyhtiössä

Raha ja SIM-kortit

Laskeuduimme Bandaranaiken kansainväliselle lentokentälle, joka sijaitsee Negombon lähellä Colombon pohjoispuolella, kello 9 aamulla. Aloitimme hoitamalla käytännön asiat, kuten rahan nostamisen paikallisessa valuutassa ja paikallisten SIM-korttien ostamisen. Valitsimme Dialog-operaattorin, jolla on ilmeisesti hyvä kuuluvuus, ja jouduimme maksamaan noin 65 kruunua 9 GIG:stä. Sitten oli aika vuokrata auto Sri Lankassa!

Autonvuokraus Sri Lanka

Sri Lankassa on yleistä vuokrata auto kuljettajan kanssa, mutta me halusimme vuokrata auton ja ajaa itse, eikä vähiten vapauden tunteen vuoksi. Tästä syystä Peter oli varmistanut, että saimme kansainvälisen ajokortin ennen lähtöä. Kun saavuimme autovuokraamoihin, kävi kuitenkin ilmi, että tämä ei saavutettu. Koska tarvitset myös leiman!

Leima hankitaan paikallisesti Sri Lankassa, eikä sen pitäisi olla ongelma, kun sinulla on kansainvälinen ajokortti. Sitä ei kuitenkaan voi tehdä sunnuntaina. Eikä jouluaattona. Eikä joulupäivänä, eikä joulunpyhinä ... Mitä me siis teimme? No, päädyimme kuitenkin vuokraamaan auton ja kuljettajan yrityksen kautta... JNW Lanka Tours

Lähdemme lentokentältä vuokra-autolla ja kuljettajalla.

Kuljettajien edut/haitat

Paikallisen kuljettajan etuna on tietenkin se, että hän on tottunut liikenteeseen ja (toivottavasti) löytää tiensä. He voivat myös toimia oppaina ja auttaa sinua löytämään nähtävyyksiä ja hyviä ravintoloita. Toki joudut maksamaan kuljettajasta hieman enemmän, mutta hintaero ei ole valtava.

Meille tarjotut hinnat olivat noin 550 kruunua päivässä vuokra-autosta ilman kuljettajaa ja noin 650 kruunua päivässä vuokra-autosta kuljettajan kanssa tai 700 kruunua päivässä pakettiautosta kuljettajan kanssa. Viimeksi mainittuihin hintoihin sisältyvät myös vakuutus, bensiini ja vapaat kilometrit.

Samalla tunsimme olomme yhtä epämukavaksi kuin pelkäsimmekin. Pitäisikö meidän vain pyytää kuljettajaa odottamaan, kun haluamme tehdä jotain muuta, ja mitä jos emme tiedä, kuinka kauan olemme poissa? Pitäisikö meidän antaa hänelle tippiä? Pitäisikö meidän ottaa kaikki hedelmät, jotka hän ostaa meille (kysymättä), ja tarkoittaako se, että meidän on annettava vielä enemmän tippiä?

WIFI.se
Lunchbuffé Sri Lanka
Hyvä lounas Mankada Resortissa, matkan varrella.
Kuningas Kookospähkinä matkan varrella

Itseohjautuvuuden edut/haitat

Sri Lankassa on vasemmanpuoleinen liikenne, ja liikenne voi olla paikoin vilkasta. Olemme myös huomanneet, että sää voi joskus vaikeuttaa tieolosuhteita ja että pimeällä ajaminen voi olla sopimatonta. Sen perusteella, mitä olemme tähän mennessä nähneet, ei olisi kuitenkaan minkäänlaista ongelmaa ajaa itse. Itse asiassa Peter katseli kaihoisasti tietä ja halusi ajaa!

Entä sen löytäminen? No, se olisi tietysti hieman vaikeampaa. Toisaalta kuljettajamme ei löytänyt hotelliamme, vaikka annoimme hänelle osoitteen ja kartan. Päädyimme lopulta istumaan ja opastamaan häntä käyttämällä yhden kännykän GPS:ää. Vasemmalle tästä, oikealle, taas oikealle ja nyt vasemmalle ...

Sri Lankan teitä pitkin

Nämä olivat ensimmäiset kokemuksemme, kun lensimme Sri Lankaan ja vuokrasimme auton. Nyt olemme saapuneet ensimmäiseen kohteeseemme, Anuradhapuraan. Jännittävää! Kerromme pian lisää!

Hyra bil i Sri Lanka
Suuri vuokra-automme (pakettiauto) Sri Lankassa on valmis seikkailuun.
Kaikki parhaat vinkkimme Sri Lankasta. Klikkaa kuvaa!

Tilaa uutiskirjeemme