Menu Close

Mitä tehdä Halmstadissa - 16 nähtävyyttä ja kokemusta

Mitä nähdä ja tehdä Halmstadissa? Halmstad on ihastuttava kaupunki länsirannikolla, jossa on kauniita hiekkarantoja, ihastuttavaa luontoa sekä paljon taidetta ja kulttuuria. Tässä ovat parhaat vinkkimme siitä, mitä Halmstadissa kannattaa nähdä ja tehdä!

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

Halmstad

Halmstad on länsirannikon helmi, ja minulle (Helena) kaupungilla on erityinen merkitys. Lähes koko perheeni, sekä äidin että isän puolelta, on kotoisin täältä, ja lapsena vietin kaikki kesäni Tylösandissa. Nyt olemme matkanneet takaisin matkailuautolla ja sekä löytäneet vanhoja ystäviä että tehneet uusia tuttavuuksia. Nauttikaa!

Göra i Halmstad

Halmstad sijaitsee Laholmin lahdella eteläisessä Hallandissa, noin 14 kilometriä Göteborgista etelään.

Mitä voit tehdä Halmstadissa?

Mitä Halmstadissa voi nähdä ja tehdä? Voimme vahvistaa, että siellä on paljon tutkittavaa. Olemme keränneet parhaat vinkkimme tähän listaan.

1. Koe väkijoukkoja Stora Torgilla ja Storgatanilla.

Halmstadissa kannattaa ensimmäiseksi suunnata keskustaan, Stora Torgin ja Storgatanin ympäristöön. Täältä löydät Carl Millen suihkulähteen "Eurooppa ja härkä", kauniin Kolmen sydämen majatalon ja kaupungintalon, jonka kellonsoitto soi neljä kertaa päivässä. Aukio on myös torikaupan ja kaupankäynnin paikka.

Aivan Stora Torgin vieressä on Storgatan, viihtyisä katu, joka on täynnä kauppoja ja ravintoloita. Täältä löydät esimerkiksi Hotel Mårtenssonin, joka on toivottanut vieraat tervetulleeksi jo vuodesta 1858.

Göra i Halmstad

2. Tutustu historiallisiin nähtävyyksiin: Pyhän Nikolauksen kirkko, Norren satama ja Halmstadin linna.

Halmstadin keskustassa on useita mielenkiintoisia historiallisia nähtävyyksiä. Aivan Stora Torgin vieressä on Pyhän Nikolauksen kirkko. Tämä kirkko on yksi kaupungin harvoista rakennuksista, jotka selvisivät vuoden 1619 suuresta tulipalosta. Kirkko on luultavasti rakennettu 1400-luvulla, ja se on omistettu merenkulkijoiden suojeluspyhimykselle.

Halmstad 1700-luvun lopulla - Sueciaverketistä.

Tanskan, johon Halmstad aikoinaan kuului, ja naapurimaan Ruotsin välillä on ollut historian saatossa monia riitoja. 1600-luvulla Tanskan kuningas Kristian IV linnoitti Halmstadin muurilla ja neljällä kaupungin portilla. Nykyään on jäljellä vain yksi porteista, joka on niin sanottu Norre Port.

Täällä voit myös käydä katsomassa 91:an Karlssonin patsasta, joka on aivan portin vieressä. Tämän karikatyyrihahmon loi Halmstabon Rudolf Petersson, joka sai inspiraationsa alokkaastaan Hallandin rykmentissä I16 vuosina 1916-1918. Nimi 91 on saatu kääntämällä 16 ylösalaisin ...

Halmstadin linnan rakennutti 1600-luvulla Tanskan kuningas Kristian IV, joka katsoi tarvitsevansa suuremman ja upeamman asuinpaikan Halmstadissa vieraillessaan. Nykyään linnassa asuu läänin maaherra, ja lääninhallitus käyttää linnaa myös toimistona.

Linna ei yleensä ole avoinna yleisölle, mutta toisinaan portit avataan opastettuja kierroksia varten. Muina aikoina sinun on tyydyttävä kurkistelemaan sisäpihalle. Linnassa järjestetään myös satunnaisia tapahtumia, kuten ulkoilmateatteria, musiikkia tai joulumarkkinoita.

WIFI.se

3. Kävele Nissan-jokea pitkin

Nissan on suuri joki, joka virtaa Halmstadin halki. Joen varrella on mukava kävellä, ja halukkaille on tarjolla myös viitoitettu kävelyreitti jonka kokonaispituus on kahdeksan kilometriä. Kävelykierroksen kartan voi tulostaa, ja siinä on useita mielenkiintoisia pysähdyspaikkoja matkan varrella.

4. Rentoutuminen Norre Kattsin puistossa

Jos kävelet keskustasta ulos Norre Portin kautta, pääset pian Norre Katts Parkiin. Tämä on ihastuttava vihreä keidas, jossa on värikkäitä kukkapenkkejä, kuten atsaleoita, magnolioita ja rododendroneita.

Göra i Halmstad - Norre katts park

Puiston keskellä on pieni keltainen talo nimeltä Rotunda. Se on klassinen kahvila, vaikka se ei ollutkaan auki ollessamme täällä, ja siellä järjestetään toisinaan myös erilaisia tapahtumia.

Göra i Halmstad - Norre katts park

5: Taidekokemus: taidemuseot ja ulkotaide

Jos pidät taiteesta, Halmstadissa on paljon nähtävää ja koettavaa. Halmstadissa on useita taidemuseoita ja myös paljon julkista taidetta kaduilla ja toreilla.

Mjellbyn taidemuseo sijaitsee hieman Halmstadin keskustan ulkopuolella, ja siellä on erityisesti suuri kokoelma kuuluisan Halmstad-ryhmän taidetta.

Hallandin taidemuseojoka sijaitsee Norre Katts Parkissa ja Nissanissa, esittelee laajan kokoelman taidetta, maalauksia, tekstiilejä ja tuotteita Hallandista.

Göra i Halmstad - museum

Halmstadin taidekeskus sijaitsee kaupunginkirjaston pohjakerroksessa, joka on mielenkiintoinen nähtävyys erikoisen muotoilunsa vuoksi. Tämä on pieni taidegalleria, jossa järjestetään erilaisia näyttelyitä.

Göra i Halmstad - stadsbiblioteket

Julkinen taide löytyy monista kaupungin osista. Ehkä kuuluisin on Picasson 15 metriä korkea "Naisen pää" Figaro Parkissa/Picasso Parkissa.

Göra i Halmstad - Picasso

Katutaide on myös runsaasti Halmstadissa. Alla olevassa kuvassa on Carolina Falkholtin työ Pi, kaupunginkirjastoa vastapäätä. Kohteessa Destination Halmstad voit lukea lisää kaupungin historiasta. katutaide ja seinämaalaukset.

Göra i Halmstad - street art

6. Kahvi Söderpirenissä

Jos suuntaat Halmstadin Småbåtshamneniin, löydät pienen kahvila Söderpirenin, joka sijaitsee idyllisesti kauniilla rannalla. Kahvin lisäksi voit varata täältä myös porealtaan ja saunan. Aivan vieressä on myös suosittu koirakylpylä ja prinssi Bertilin polku, joka johtaa aina Tylösandiin asti.

Göra i Halmstad - Söderpiren

7. Nauti luonnosta Galgbergetillä

Galgberget on kaupungin lähellä sijaitseva vihreä keidas, jonne monet Halmstadin asukkaat hakeutuvat, kun he haluavat päästä ulos luontoon. Täällä voit patikoida erilaisilla poluilla pyökki- tai sekametsän läpi, pitää piknikin tai viedä lapset suosittuun leikkipuistoon Sagoängeniin. Hieman pelottava nimi? No, se viittaa aikaan, jolloin vuorta käytettiin teloituspaikkana.

Galgbergetin korkeimmalla kohdalla, Klyftehögissä, on 13 metriä korkea näkötorni. Torni on avoinna yleisölle, ja sen huipulta avautuu upea näköala Halmstadiin ja Kattegatiin. Näkötorni rakennettiin vuosina 1896-1897, ja se toimi aluksi metsänvartijan asuintalona (vasemmalla olevassa pienessä kuvassa Peter on ottanut minusta, Helenasta, kuvan ylhäältä alaspäin).

8. Vieraile Hallandsgårdenissa

Galgbergetissä sijaitsee myös Hallandsgårdenin ulkoilmamuseo. Kyseessä on hieman pienempi ulkoilmamuseo, jossa on nähtävillä useita Hallandin vanhoja rakennuksia, kuten vanha koulurakennus, harjumökki ja tuulimylly. Alue on avoinna ympäri vuoden, ja kesällä voit käydä myös rakennusten sisällä. Alueella on myös kesäkahvila, ja siellä järjestetään erilaisia tapahtumia, kuten juhannusjuhlat.

9. Pelaa golfia

Golf on erittäin suosittu urheilulaji Halmstadissa ja sen ympäristössä, ja kaupunki kutsuu itseään jopa "golfpääkaupungiksi". Kaupungissa on yhteensä kahdeksan golfkenttää, joista kolme on maksullisia kenttiä, joilla voi pelata ilman, että on suorittanut alkeiskurssin ja saanut green cardin.

10. Ihaile Snöstorpin kirkkoa.

Jos pidät kauniista kirkoista, suuntaa Halmstadin itäisellä laitamilla sijaitsevaan Snöstorpiin. Täällä on kaunis Snöstorpin kirkko, jonka suunnitteli ruotsalainen arkkitehti Emil Viktor Langlet ja joka valmistui vuonna 1883. Kirkko on saanut vaikutteita roomalaisista pyöreistä kirkoista ja bysanttilaisesta arkkitehtuurista, ja Året Runt -lehden lukijat äänestivät sen vuonna 2006 Ruotsin kauneimmaksi kirkoksi. Valitettavasti kirkko ei ollut avoinna sisältä, kun olimme täällä.

11. Tanskan putousten vesiputous kiehtoi minua.

Danska Fall on suuri luonnonsuojelualue, jossa on pyökkimetsiä, järviä ja useita vaellusreittejä. Hallandsledenin polku kulkee suojelualueen läpi. Tärkein nähtävyys on vesiputous, jonka putoamiskorkeus on 36 metriä.

Nimi "Danish Fall"? Tarinan mukaan nimi juontaa juurensa Fyllebron taistelusta vuonna 1676, kun osa tanskalaisten armeijasta pakeni Fyllejokea pitkin ruotsalaisten jahdatessa heitä. Kun tanskalaiset juoksivat riippusillan yli, ruotsalaiset katkaisivat köydet niin, että silta ja tanskalaiset putosivat syöksyveteen ja kuolivat.

12. katso Sling Stone

Se on vain kivi.

Hollantilaiset turistit

Slyngestenen on 3,5 metriä korkea lohkare, joka on muistutus jääkaudesta. Se seisoo yksin ja majesteettisesti muuten tasaisessa maisemassa Halmstadin eteläpuolella. Kun saavuimme paikalle, kaksi nuorta hollantilaista kaveria oli saapunut ennen meitä. "Se on vain kivi", he vahvistivat meille ja itselleen.

Sitten he kertoivat meille elokuvista ja arvosteluista, joita he olivat nähneet ja lukeneet netistä, joissa ihmiset puhuvat maagisista ominaisuuksista, jotka voivat siirtyä kiveä koskettamalla... Tietenkin käytimme tilaisuutta hyväksenne ja tunnustelimme kiveä, mutta odotamme edelleen, että taika tapahtuu...!

Göra i Halmstad - Slyngestenen

13. Kävelyretki rannikkoa pitkin Prinssi Bertilin polkua pitkin

Prinssi Bertilin polkua pidetään Halmstadin kauneimpana kävelyreittinä. Polku on 18 kilometriä pitkä ja kulkee rannikkoa pitkin Halmstadin keskustasta Tylösandiin ja sieltä edelleen Möllegårdiin. Polku on nimetty prinssi Bertilin mukaan, joka oli Hallandin herttua. Hän vietti täällä useita kesiä prinsessa Lilianin kanssa heidän kesämökillään Tylösandissa.

Göra i Halmstad - prins Bertils stig

14. Auringonotto ja uinti Tylösandissa

Yksi asia, jota et halua jättää väliin Halmstadissa, on tietenkin matka Tylösandiin. Tylösand sijaitsee alle kilometrin päässä Halmstadin keskustasta lounaaseen, ja se tunnetaan parhaiten pitkästä hiekkarannastaan, mutta myös kesäisin järjestettävistä hurjista juhlista.

Tylösandin ranta on hieman yli neljä kilometriä pitkä, ja kuumina kesäpäivinä siellä voi olla tungosta. Jos haluat hieman enemmän rauhaa ja hiljaisuutta, voit mennä rannan Frösakullille ja Ringenäsille päin olevaan osaan. Rannan ulkopuolella on Tylön, jossa on Tylön majakka.

Tylösand

Aivan rannan vieressä on Per Gesslen hotelli Tylösand. Täällä voit tietenkin yöpyä, mutta myös nauttia kylpylästä ja kesäisin osallistua After Beachiin ja esityksiin. Hotelli on myös kauniisti sisustettu taiteella ja valokuvilla.

Hotell Tylösand

Pienempien hiekkarantojen ystäville Tylösandissa on myös Tjuvahålanin ja Svärjarehålanin rannat. Svärjarehålan on nyt esteetön ranta, jossa on huoltorakennus, pyörätuoliramppi veteen ja useita vammaisten pysäköintipaikkoja.

Tällä rannalla sijaitsee myös Hallandin ensimmäinen snorklauspolku. Polku toimii kuin luontopolku, mutta veden alla. Pinnalla olevat poijut ja vedenalainen linja auttavat seuraamaan 200 metriä pitkää polkua, ja matkan varrella on opastetauluja, joissa kerrotaan vedenalaisesta elämästä.

Tylösand handikappbadet

15. Hengaile ihanalla Steningen rannalla

Steningen ranta on pieni hiekkaranta, jota ympäröivät kalliot ja luodot. Sieltä lähtee polku pienelle kallioiselle niemelle, jossa voi kuvitella olevan todella mukava hengailla aurinkoisena kesäpäivänä.

16. Kiipeä Lyngan hiekkadyynille.

Haverdalin luonnonsuojelualueella sijaitseva Lyngan hiekkadyynit ovat yksi Skandinavian korkeimmista hiekkadyyneistä. Dyyni on 36 metriä merenpinnan yläpuolella, ja puuportaat johtavat huipulle, jossa odottavat näköalapaikka ja kahvipöytä.

Halmstadissa on lisää nähtävää ja koettavaa niille, jotka pitävät shoppailusta, kulttuurista ja historiasta.

Halmstadissa on tietysti vielä enemmän nähtävää ja koettavaa kuin mitä ehdotuksemme tarjoavat. Seuraavassa on lisää vinkkejä shoppailusta, kulttuurista ja historiasta kiinnostuneille.

 • Feldtin tivolikioski on viehättävä kauppa, jossa on paljon väriä ja iloa. (Nygatan 1)
 • Halmstad-Grenå lauttalinja StenaLine tarjoaa lapsille ruokailu-, ostos- ja harrastusmahdollisuuksia ennen Tanskaan saapumista.
 • Varuskunta- ja ilmapuolustusmuseo kertoo Hallandin sotahistoriasta. Museo on tällä hetkellä (elokuussa 2021) suljettu.
 • Salit tarjoaa ostoksia raikkaassa ympäristössä. Saman katon alla (Prästvägen 1) on noin 80 kauppaa, ravintolaa ja kahvilaa.
 • Halmstadin kaupunginkirjasto on kaunis rakennus, jossa voit tietenkin myös lainata kirjoja. (Axel Olssons gata 1)
 • Slättåkra Paikalliset tuotteet on maatilamyymälä, joka sijaitsee hieman Halmstadin ulkopuolella. (Lya Gård, Slättåkra)
Göra i Halmstad - hallarna
Ostokset Hallarnassa

Halmstadissa on lisää nähtävää ja koettavaa luonnon ystäville

Pidätkö luonnosta eniten? Sitten tässä on lisää ehdotuksia tekemistä Halmstadissa:

 • Haverdalin luonnonsuojelualue tarjoaa mahdollisuuksia uintiin, kävelyyn, liikuntaan, piknikille ja sienestykseen.
 • Rhododendron-puisto löytyy Tjuvahålanista Tylösandista. Jos tulet tänne loppukeväästä, voit nähdä kaikki suuret rododendronit kukassa.
 • Simlångsdalen on luontoalue, joka tarjoaa mahdollisuuksia patikointiin, seikkailuun tai rauhaan ja hiljaisuuteen.
 • Kallot on näköalapaikka Haverdalin pohjoisosassa, josta on näkymät merelle, Haverdalin satamaan ja pohjoiseen kohti Glommenia.
 • silinterihattu on suosittu luonnonsuojelualue, jossa on vaellusreittejä, digitaalinen aarteenetsintä lapsille ja muinaisjäännöksiä.
Rhododendronparken i Tylsöand
Rododendronipuisto Tylösandissa (kuva toiselta vuodelta)

Lisää nähtävää ja tehtävää Halmstadissa lasten kanssa

Seuraavassa on lisää vinkkejä siitä, mitä Halmstadissa kannattaa tehdä lasten tai teini-ikäisten kanssa.

 • Halmstad Arena tarjoaa mahdollisuuksia uintiin ja luisteluun, mutta myös erilaisiin urheilutapahtumiin (Växjövägen 11).
 • Halmstad Adventure Land on huvipuisto, jossa on karuselleja, vesipuisto, merirosvomaata, dinosauruspuisto ja paljon muuta. (Gamla Tylösandsvägen 1)
 • Minigolf ja seikkailugolf ovat saatavilla useissa paikoissa. Sannarpissa on myös discgolfia ja Vilshäradissa jalkapallogolfia.
 • Saagat on mielikuvituksellinen ja suosittu leikkipaikka Galgbergetissä.
 • Itä rannat sijaitsee noin 5 kilometrin päässä Halmstadin keskustasta, ja se on matala, lapsiystävällinen hiekkaranta. 
Göra i Halmstad - arenan

Missä voit yöpyä tai pysäköidä matkailuautosi?

Halmstadissa on tietenkin monia erilaisia hotelleja ja muita majoitusvaihtoehtoja. Esimerkiksi klassinen Hotel Mårtensson sijaitsee kaupungin keskustassa.

Jos matkustat matkailuautolla, voit pysähtyä seuraavissa paikoissa venesataman pysäköintialue. Täällä maksat 210 kruunua/vrk (2021), ja saat kaikki tarvitsemasi palvelut, myös sähkön. Kävelymatkan päässä on kahvila ja koirakylpylä, ja keskustaan on noin kaksi kilometriä. Joitakin muita vaihtoehtoja, joissa voit yöpyä matkailuauton kanssa:

 • Citycamp Halmstad, Styrmansgatan
 • Ensimmäinen leiri Karlstorp - Halmstad, Gamla Tylösandsvägen 200
 • Ensimmäinen leiri Hagön - Halmstad, Hagöstigen, Sommarvägen 1
 • Ensimmäinen leiri Tylösand - Halmstad, Kungsvägen 3
 • Grötvikin satama, Grötvikin purjehdusseura ry., Grötviksvägen 35
Ställplats i småbåtshamnen, segelsällskapet
Asuntoautojen pysäköintialue Småbåtshamnenissa, Halmstadissa.

Tekemistä Halmstadissa - lisää nähtävää lähistöllä

Kun olet Hallandissa, voit tietysti käyttää tilaisuutta hyväksenne ja vierailla myös muissa mukavissa Hallandin kaupungeissa, kuten esimerkiksi Falkenberg ja Varberg. Jos sen sijaan suuntaat etelään, voit käydä Mellbystrandissa tai mennä kohteeseen Båstad, jossa voit esimerkiksi käydä Norrvikenin puutarhat ja Birgit Nilssonin museo.

Kaikki parhaat vinkkimme Hallandista. Klikkaa kuvaa!

Lisää ehdotuksia tekemistä Halmstadissa?

Oletko käynyt Halmstadissa? Millainen oli kokemuksesi? Onko sinulla muita hyviä vinkkejä, mitä nähdä ja tehdä Halmstadissa?

Tietoja Halmstadista

 • Maisema: Halland
 • Maakunta: Hallandin lääni
 • Sijainti: Etelä-Hallandissa, Nissan-joen suulla Laholminlahdella.
 • Piirikunta: Sankt Nikolai, Martin Luther, Söndrum, Vapnö, Övraby ja Snöstorp.
 • Väestö: Noin 104 000 kunnassa (2021)

Halmstadin historia

 • 1100- ja 1100-luvuilla: Tällä hetkellä alue, jolla Övrabyn kirkon raunio sijaitsee, näyttää olevan rakennettu. Halmstad sijaitsi alun perin tällä paikalla. Myös Örjans vallissa on saattanut olla kauppakeskus, josta on löydetty muun muassa keskiaikaisen linnan, kolikoita ja keramiikkaa.
 • 1231: Nimi Halmstad mainitaan ensimmäisen kerran tästä vuodesta alkaen Valdemar Sejrin maakirjassa kuvaamaan kaupunginosaa ja kuninkaallista hovia.
 • 1200-luvulla: Dominikaanijärjestö asettui paikalle.

14. vuosisata

 • 1307: Vanhimman tunnetun etuoikeuskirjeen antoi herttua Kristoffer, joka oli kuningas Erik Menvedin veli ja josta myöhemmin tuli Tanskan Kristoffer II.
 • 1320s: Kaupunki siirtyi nykyiselle paikalleen lähemmäs rannikkoa. Siirto johtui todennäköisesti siitä, että uusi sijainti mahdollisti suuremmat veneet ja vähensi mereltä tulevan hyökkäyksen riskiä.
 • 1322: Broktorpin kunta korotettiin kaupungiksi. Alakaupungin nimi oli jonkin aikaa Broktorp ja alkuperäisen yläkaupungin nimi Halmstad.
 • 1327: Broktorpin nimi muutettiin Halmstadiksi. Samalla kaupungin yläosa nimettiin Övrabyksi.

1400-1600-luvuilla

 • 1400-luvulla: Pyhän Nikolauksen kirkko rakennettiin.
 • 1430s: Engelbrektin joukot ryöstivät kaupungin.
 • 1400-luvun loppu: Fransiskaanijärjestö asettui kaupunkiin.
 • 1534: Ruotsalaiset piirittivät Halmstadin.
 • 1563: Kaupunki piiritettiin Pohjoismaiden seitsenvuotisen sodan aikana, ja Övrabyn kirkko poltettiin.
 • 1598-1605: Kristian IV rakennutti uusia linnoituksia kaupungin ympärille. Rakennettiin muuri, kaivettiin vallihautoja ja rakennettiin neljä kaupungin porttia. Lisäksi rakennettiin kuusi bastionia ja kaksi "kissaa" eli asemia pitkän kantaman tykistölle.

1700-luvulla

 • 1619: Halmstadin linnassa pidettiin Kristian IV:n ja Kustaa II Aadolfin välinen kokous. Myöhemmin samana vuonna syttyi tulipalo, joka tuhosi suurimman osan kaupungista. Vain linna, kirkko ja muutama kivirakennus säilyivät. Kun kaupunki rakennettiin uudelleen, käytettiin linnoitusinsinööri Abraham de la Hayen laatimaa kaupunkisuunnitelmaa, joka leimaa nykyistä Halmstadia.
 • 1645: Brömsebron rauhan jälkeen Halmstadista tuli 30 vuodeksi ruotsalainen, kuten muustakin Hallandista.
 • 1658: Roskilden rauhan myötä Hallandista tuli lopullisesti ruotsalainen.
 • 1676: Halmstadin taistelu (tai Fyllebron taistelu) käytiin Skanssin sodan aikana Ruotsin ja Tanskan joukkojen välillä. Ruotsalaiset olivat voitokkaita Kaarle XI:n johdolla.
 • 1678: Parlamentti pidettiin Halmstadissa.

17.-19. vuosisata

 • 1734: Parlamentti päätti, että kaupungin linnoitukset olisi purettava. Vain muutama jäännös, kuten Norren satama, säilyi.
 • 1823: Kaupungin ensimmäinen merkittävä teollisuusyritys, Wallbergs Fabriks AB, perustettiin.
 • 1800-luvulla: Perustettiin Appeltofftskan panimo (nykyisin Krönlein's) ja Östra Bryggeriet.
 • 1837-1840: Halmstadin satama rakennettiin uudelleen, millä oli suuri vaikutus kaupungin liikenneyhteyksiin.
 • 1850: Halländska ångfartygsbolaget perustettiin.
 • 1877: Ensimmäinen rautatielinja, Halmstad-Värnamo, avattiin.

1900-luvulta nykypäivään

 • 1900-luvun alku: Useita merkittäviä teollisuusyrityksiä perustettiin, kuten AB Malcus Holmquist, Nordiskafilt AB, Halmstads Järnverk, Lundgrens gjuteri ja Waco. Kaupunki sai myös takaisin pysyviä sotilasyksiköitä.
 • 2000s: Nykyään Halmstadin varuskuntaan kuuluvat Ilmatorjuntarykmentti (Lv 6) ja Halmstadin sotilasakatemia.
Kaikki parhaat vinkkimme Ruotsista! Klikkaa kuvaa

Tilaa uutiskirjeemme