Menu Close

Vierailu Skansenissa - ulkoilmamuseossa Tukholmassa

Tukholman Skansenissa vierailu voi olla erittäin miellyttävää. Skansenissa voi vierailla ympäri vuoden, ja se tarjoaa kauniita historiallisia ympäristöjä, pohjoismaisia eläimiä ja monia erilaisia aktiviteetteja ja tapahtumia. Tänä joulukuussa oli tietenkin joulumarkkinat!

Skansen Tukholmassa

Skansen on kansatieteilijä Arthur Hazeliuksen vuonna 1891 perustama ulkoilmamuseo ja eläintarha. Huolestuneena ruotsalaisen kansankulttuurin katoamisesta Hazelius matkusti vuonna 1872 ympäri maata kerätäkseen esineitä ja kirjallisuutta.

Kokoelmat kasvoivat ajan mittaan, ja niiden pohjalta luotiin Pohjoismaiden museo ja Skansen. Nykyään Skansen on erittäin suosittu, ja ulkoilmamuseo houkutteli yli 1,4 miljoonaa kävijää vuonna 2019.

Skansen sijaitsee Djurgårdenilla Tukholmassa, kuninkaallisessa kansallispuistossa.

Vierailu Skansenilla Tukholmassa

Skansen on yksi Tukholman suosituimmista kohteista, jossa vierailevat sekä paikalliset että ruotsalaiset ja ulkomaiset turistit. Normaalioloissa Skansen on avoinna joka päivä ympäri vuoden, ja siellä tapahtuu aina jotain uutta. Sen lisäksi, että Skansenilla voi aina nähdä historiallisia rakennuksia ja pohjoismaisia eläimiä, siellä järjestetään myös konsertteja, Allsång på Skansen -tapahtuma, markkinoita, käsityötoimintaa ja toimintaa lapsille.

Olimme täällä viimeisenä viikonloppuna ennen joulua, mikä tarkoitti, että täällä oli joulumarkkinat ja paljon toimintaa, kuten laulua, tanssia kuusen ympärillä, käsitöitä, jouluaskartelua ja kaikkea muuta.

Skansenin vierailu ei ole täysin ilmainen (maksoimme 220 kruunua/henkilö), mutta saat paljon vastinetta rahoillesi. Jos aiot käydä useammin kuin kerran vuoden aikana, kannattaa harkita vuosilupaa, joka maksaa itsensä takaisin hyvin nopeasti.

Besöka Skansen i Stockholm

Historialliset rakennukset

Skansenin alue on suuri, ja täällä on upea määrä historiallisia rakennuksia. Näet esimerkiksi Segloran kirkon, joka on peräisin Segloran seurakunnasta Västergötlandista ja joka on rakennettu vuosina 1729-1730. Kirkko kertoo ajasta, jolloin uskonto oli Ruotsin keskipiste, ja se on edelleen suosittu häiden ja kasteiden pitopaikka.

Besöka Skansen i Stockholm - Seglora kyrka

Kaksi muuta rakennusta, jotka erottuvat, tai pikemminkin nousevat esiin, ovat Håsjöstapeln ja Bredablickin näkötorni. Håsjöstapeln on kopio Jämtlandissa sijaitsevan Håsjön kirkon 21 metriä korkeasta kellotornista. Bredablickin torni on ns. belvedere (näkötorni italialaisen mallin mukaan), joka rakennettiin vuosina 1874-1876.

Nyhetsbrev

Paljon vanhempia kulttuurihistoriallisia muistoja, joita Skansenissa voi nähdä, ovat useat riimukivet. Alla olevassa kuvassa on Ölsastenen Upplandissa sijaitsevasta Grydan seurakunnasta. Kivi on maalattu sellaiseksi, miltä riimukivien uskotaan alun perin näyttäneen.

Besöka Skansen i Stockholm - Ölstastenen runsten

Täällä on myös paljon erilaisia ja eri aikakausilta peräisin olevia mökkejä, vajoja, mökkejä, maalaistaloja ja maatiloja. Jokaisessa rakennuksessa on kyltti, joka kertoo sen historiasta ja alkuperäisestä sijainnista.

WIFI.se
Besöka Skansen i Stockholm

Jos haluat nähdä hieman enemmän kaupungistumista, voit katsella kaupunginosia. Täällä voit vierailla Säästöpankissa, leipomossa, keramiikkatehtaassa, suutarissa, kirjapainossa, kultasepän talossa, puusepäntehtaassa, peltipajassa, rautakaupan talossa ja monissa muissa jännittävissä ja viehättävissä paikoissa.

Besöka Skansen i Stockholm - stadskvarteren

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä haluamme mainita Samevistet, jossa on vuorisaamelainen kevät- ja syysnäytös 1900-luvun alkupuolelta.

Besöka Skansen i Stockholm - samevistet

Pohjoismaiset eläimet

Monet ihmiset, jotka haluavat vierailla Skansenissa, tekevät sen tietysti nähdäkseen kaikki eläimet, eikä vähiten lapset. Skansenissa on pohjoismaisia villieläimiä, kuten hirvi, ahma, biisoni, saukko, harmaahylje ja ruskeakarhu. Siellä on myös kotieläimiä ja ruotsalaisia maatiaisrotuja, kuten Roslagin lampaita, Linderödssvin, gutefår ja Hedemora-kanoja.

Lill-Skansenissa on myös erilaisia pieneläimiä, kuten kaneja, minipossuja, marsuja ja puusammakoita. Nykyään siellä on myös Itämeren tiedekeskus, jossa on vedenalaisia ympäristöjä, akvaarioita ja näyttelyitä Itämerestä ja sen haasteista.

Besöka Skansen i Stockholm - nordiska djur

Joskus eläimiä on hieman vaikea nähdä, ja tähän aikaan vuodesta emme tietenkään nähneet karhuja lainkaan, koska ne olivat talvehtimassa. Jos haluat nähdä vielä enemmän eläimiä, voit myös käydä Skansen-Akvarietissa, jossa on apinoita, merimetsoja, käärmeitä, liskoja ja hämähäkkejä. Huomioithan, että Skansen-Aquarietin sisäänpääsy on... ei sisältyy Skansenin sisäänpääsyyn.

Joulumarkkinat ja muut tapahtumat

Skansenissa järjestetään vuoden aikana monia erilaisia tapahtumia, markkinoista taiteilijoihin ja Allsång på Skanseniin. Juuri nyt oli joulumarkkinat - tapahtuma, joka oli erittäin hyvin osallistujia.

Skansenin joulumarkkinat ovat peräisin vuodelta 1903, ja tänä vuonna Bollnästorgetille pystytettiin noin 70 myyntikojua. Kojuissa myydään erilaisia herkkuja ja käsitöitä, ja voit selailla marsipaania, riistanlihaa, juustoja, tekstiilejä, villaa, keramiikkaa ja paljon muuta. Tarjolla on tietysti myös glögiä, vohveleita, kääreitä, poltettuja manteleita, hattaraa, karamelleja ja muita herkkuja.

Vierailu Skansenissa - lisää nähtävää ja tehtävää

Skansen esittelee monia erilaisia käsityötoimintoja. Kurkistimme pieneen lasimökkiin, joka tuntui hyvin tutulta, koska olemme hiljattain matkustaneet sekä Skansenissa että sen ulkopuolella. Crystal Valley Tšekin tasavallassa ja Smålandin lasinen valtakunta. Muissa työpajoissa voit tutustua muunlaisiin käsitöihin.

Niille, joilla on lapsia mukanaan, on myös paljon aktiviteetteja. Juuri nyt voitte esimerkiksi tehdä jouluisia käsitöitä tai tanssia kuusen ympärillä. Galejanissa on myös karnevaalit vanhanaikaisine karuselleineen ja perinteisine arpajaisineen.

Besöka Skansen i Stockholm - tivoli

Alueella on myös runsaasti ruokapaikkoja ja ravintoloita, kuten Stora Gungan, Restaurant Solliden, Skansen Terrassen ja Restauration Gubbhyllan.

Besöka Skansen i Stockholm

Lisää nähtävää ja tehtävää Djurgårdenilla

Skansen on suuri, joten voi olla vaikeaa tehdä enemmän saman päivän aikana, mutta Tukholman Djurgårdenilla on niin paljon nähtävää ja koettavaa. Täältä löydät Gröna Lundin, Kaknästornetin, Junibackenin, Cirkuksen ja Rosendals Trädgårdin sekä useita kuuluisia ravintoloita. Hieman epätavallisempi vinkki on Isbladskärret, jossa asuu suurimman osan vuodesta noin 60 haikaraparia.

Ennen kaikkea Djurgården on ehkä parhaiten tunnettu sen erittäin museot. Emme ole vielä ehtineet käydä kaikissa museoissa ja kirjoittaa niistä, mutta tässä on luettelo niistä, joista olemme kirjoittaneet tähän mennessä:

Sjöhistoriska museet
Merimuseo - yksi Djurgårdenin museoista.

Millaisia kokemuksia sinulla on Skansenissa käymisestä? Oletko käynyt täällä, ja jos olet, niin missä yhteydessä? Millaisia kokemuksenne ovat olleet?

Tietoa Skansenista Tukholmassa

 • Maisema: Uppland
 • Maakunta: Tukholman lääni
 • Kunta: Tukholma
 • Osoite: Djurgårdsslätten 49-51
 • Löydä täältä: Raitiovaunulinja 7, bussi nro 67 tai Djurgårdenin lautta.
 • Nimi: Nimi tulee skansista, jonka Kaarle XIV Johan rakennutti pojalleen Oskari I:lle leikkikentäksi.
 • Lue lisää: Lisätietoja on osoitteessa Avomuseon verkkosivusto.

Vierailu Skansenissa: aktiviteetit

 • Itämeren tiedekeskus: Mene pinnan alle ja tapaa siellä eläviä eläimiä ja tutustu Itämereen ja ympäristöön.
 • Lasten toimintaa: Lill-Skansen, jossa on kotieläimiä sekä tivoli, ravirata, pelejä menneisyydestä, eläinkeskusteluja ja paljon muuta.
 • Kaupat: Täältä voit ostaa ruotsalaisia käsitöitä.
 • Eläintarha: Luonnonvaraiset pohjoismaiset eläimet, kotieläimet ja maatilojen rodut.
 • Tapahtumat: Skansenissa voit järjestää häitä, ristiäisiä, konferensseja ja muita yritystapahtumia.
 • Opastetut kierrokset: Voit varata erilaisia kierroksia, kuten Light Walk, Aamupäivä eläinten kanssa tai Ruotsi historian kautta.
 • Historia herää henkiin: Rakennukset, sisätilat ja ihmiset aikakauden vaatteissa herättävät eri aikakaudet henkiin.
 • Joulu Skansenissa: Joulujuhla, jossa on joulumarkkinat, käsitöitä, joulumusiikkia jne.
 • Konsertit: Allsång på Skansen, erilaisia artisteja, kirkkokonsertteja Segloran kirkossa ja paljon muuta.
 • Markkinat: Kevät-, syys- ja joulumarkkinat.
 • Puutarhat: Siirtomaapuutarha, perhospuutarha, ruusutarha, yrttitarha ja muut puutarhat.

Vierailu Skansenissa: palvelu ja käytännön tiedot

 • Aukioloajat: Ulkoilmamuseo on yleensä avoinna joka päivä. Nyt joulukuussa 2021 museo on avoinna klo 10-16. Nykyiset aukioloajat löydät museon verkkosivuilta.
 • Hinnat: Joulukuussa 2021 yhden päivän lippu maksaa aikuisilta 220 euroa, opiskelijoilta ja eläkeläisiltä 200 euroa ja 4-15-vuotiailta lapsilta 70 euroa. 03-vuotiailla lapsilla on vapaa pääsy. Ajantasaiset hinnat löytyvät museon verkkosivuilta (Huom: Skansen-Akvariet ei sisälly hintaan).
 • Vuosikortti: Vuosikortit maksavat tällä hetkellä (joulukuussa 2021) 365 kruunua yhdeltä aikuiselta ja yhdeltä lapselta sekä 345 kruunua eläkeläiseltä/opiskelijalta ja yhdeltä lapselta. Lisälapset maksavat 100 SEK/lapsi.
 • Ruokapalvelu: Restaurang Solliden, Krogen Stora Gungan, Flickorna Helin, Våffelbruket, Skansen Terrassen, Restauration Gubbhyllan ja monet muut.
 • Säännöt: Polkupyörät on jätettävä ulos. Koirat eivät ole tervetulleita (lukuun ottamatta avustajakoiria).

Vierailu Skansenissa: saavutettavuus

 • Astu sisään: Pääsisäänkäynnin sisäpuolella on nostopöytä, joka vie pyörätuolit (max 500 kg) Spegeldammeniin. Skansenbergetille asti on vain liukuportaat ja osittain jyrkkiä kävelyteitä. Kuljetuspalvelut/taksit voivat yleensä noutaa/jättää asiakkaat ravintola Sollidenin ulkopuolella.
 • Ulkoilmaympäristö: Jyrkkien teiden ja mukulakivien vuoksi pyörätuolilla kulkeminen voi toisinaan olla vaikeaa.
 • Sisäympäristö: Joissakin paikoissa on saatavilla kiinteitä pyörätuoliluiskia. Koloni, Tre Byttor, Restauration Gubbhyllan, Skansen Terrassen ja Sollidenin ruokasali ovat esteettömiä pyörätuolilla.
 • Vessat: Pyörätuolin käyttäjille tarkoitettuja käymälöitä on pääsisäänkäynnillä, Hazeliusportenissa, Högloftetin takana, Skogens Husissa ja Lill-Skansenissa.
 • Avustajakoira: Avustus- ja opaskoirat ovat sallittuja.
 • Seuralaiset: Palveluksessa olevilla avustajilla/ henkilökohtaisilla avustajilla on maksuton sisäänpääsy maksavien käyttäjien seurassa, kun he esittävät avustajan luvan.
 • Pysäköinti: Ravintola Sollidenissa on rajoitettu määrä pysäköintipaikkoja liikuntarajoitteisille henkilöille. 

Tilaa uutiskirjeemme