Menu Close

Viinamuseo Tukholmassa - snapsilauluja ja maistiaisia

Tukholmassa sijaitseva Spritmuseum on mielenkiintoinen ja viihdyttävä museo, joka kertoo hengistä. Suuressa näyttelyssä "Spritlandet Sverige" (Ruotsi viinan maana) voit oppia ruotsalaisten katkeransuloisesta suhteesta alkoholiin. Kävimme hiljattain Tukholman Spritmuseumissa!

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

Viinamuseo Tukholmassa

Perjantaina meillä oli todellinen "museopäivä", kun menimme ulos Djurgården ja käytti tilaisuutta hyväkseen ja vieraili kolmessa museossa. Aloitimme vierailulla Vasa-museo ja sitten menimme Spritmuseumiin, joka on aivan vieressä. Vaasan museon jälkeen tänne tuleminen oli aika mukavaa, koska se oli niin hieno. hyvin paljon rauhallisempi.

Museer på Djurgården

Ruotsi, henkien maa

Tukholman Spritmuseumissa on pysyvä näyttely "Spritlandet Sverige". Näyttelyssä voi pohtia alkoholiin ja juomiseen liittyviä normeja. Näyttelyssä tuodaan esiin myös perinteitä, kuten juhannusjuhlia ja rapukiekkoja. Mikset kiipeäisi asuntovaunun kyytiin ja kuuntelisi snapsilauluja?

Spritmuseum i Sockholm

Haista ja arvaa

Useissa paikoissa voit haistaa eri alkoholijuomien mausteet tai tuoksut ja ehkäpä kokeilla, osaatko arvata oikein. Aniksen tuoksu oli helppo tunnistaa, kun taas kumina oli vaikeampi. Kaikki, mikä tuoksui viskiltä, Peter tunnisti heti ...

Tietokilpailu ja krapulahuone

Baaritiskillä on myös tietokilpailu, jossa on aiheeseen liittyviä kysymyksiä, kuten "Mitä Lönnebergan Emil ja sikapoika söivät päästäkseen humalaan?". Jos olo on sen jälkeen hieman väsynyt, voit maata suoraan talvihuoneessa ja katsoa katossa olevan elokuvan, jossa näkyy ihmisen "päihtymyksen sykli" raittiudesta humalaan. Tai miksi et menisi "krapulahuoneeseen"?

Näyttää siltä, että "joku" on juuri antanut väärän vastauksen ...

Tilapäiset näyttelyt

Tukholman Spritmuseumissa järjestetään erilaisia vaihtuvia näyttelyitä. Tällä hetkellä käynnissä ovat "Absolut Art Collection: Photo" (27. huhtikuuta - 2. lokakuuta 2019) ja "Food & Drink of the Future" (7. helmikuuta - 31. lokakuuta 2019).

Absolut Art Collection: Kuva koostuu vuosina 1986-2004 otetuista valokuvista. Kaikissa kuvissa vodkapullo on kuvattu jollakin tavalla, ja useimpia niistä on käytetty erilaisissa mainoksissa. Kun Ruotsin valtio myi Absolut Vodkan ranskalaiselle Pernod Picard -konsernille vuonna 2008, taidekokoelma päätettiin jättää oston ulkopuolelle, joten se voidaan pitää esillä täällä Ruotsissa.

Ruoan ja juoman tulevaisuus käsittelee sitä, mitä syömme tulevaisuudessa, hyönteishampurilaisia koskevista suunnitelmista aina ajatukseen ruokavalioista päivän uskontona. Aihe on jännittävä, vaikka siitä on ehkä puhuttu jo paljon. Kiinnostavinta oli katsella 1950-luvun iloisia elokuvia, joissa kannustettiin ihmisiä kasvattamaan terveellinen perhe ja ostamaan "hygieenisesti muoviin käärittyä" ruokaa. Ei tunnu siltä, että muovin käyttöön kannustettaisiin nykyään yhtä innokkaasti ...

Absolut art collection

Testaus

Spritmuseum järjestää myös paljon maistiaisia, viinistä giniin tai olueen ja juustoon. Meidän osaltamme maistiaisia ei tällä kertaa järjestetty, mutta se voisi olla mielenkiintoista joskus toiste.

Miellyttävä vierailu Tukholman Spritmuseumiin

Spritmuseum Tukholmassa on melko pieni museo, emmekä viettäneet siellä paljon aikaa. Pidämme museossa kuitenkin siitä, että siellä tarjoillaan elämyksiä monella eri tavalla. Saat myös monia eri näkökulmia alkoholista: historiaa, lainsäädäntöä, tuotantoa, perinteitä ja liiallisen juomisen epämiellyttävyyttä. Ehdottomasti vierailun arvoinen!

Oletko käynyt myös Tukholman Spritmuseumissa? Mitä mieltä olit?

WIFI.se
Spritmuseum i Stockholm

Etsi Spritmuseum Tukholmassa

 • Sijainti: Spritmuseum sijaitsee osoitteessa Djurgårdsvägen 38-40, Vaasan museon ja Gröna Lundin välissä Wasahamnenissa.
 • Raitiovaunu: Ota raitiovaunulinja 7 Sergels torgilta/Hamngatanilta ja jää pois pysäkillä Liljevalchs/Gröna Lund. Kävele Liljevalchsin ohi alas kohti vettä ja käänny oikealle kohti Vasa-museota. Kävelymatkaa on noin 500 metriä.
 • Bussi: Ota bussi 67 Liljevalchs/Gröna Lundin pysäkille. Vaihtoehtoisesti voit ottaa bussin 69 tai bussin 76 Djurgårdsbronin pysäkille.
 • Maanalainen rautatie: Lähin metroasema on Karlaplan (punainen linja). Sieltä pääset bussilla numero 67 Liljevalchs/Gröna Lundin pysäkille. Voit myös kävellä (noin 15-20 minuuttia).
 • Lautta: Voit ottaa Djurgårdenin lautan Slussenista tai sukkulalaivan Frihamnenista Allmänna Grändiin. Myös M/S Emelie on käytettävissä.

Opas: Aukioloajat ja hinnat

 • Aukioloajat: Museo on yleensä avoinna maanantaista keskiviikkoon klo 10-17, torstaista lauantaihin klo 10-19 ja sunnuntaina klo 12-17 (2019). Huomaa, että aukioloajat vaihtelevat juhlapyhinä ja voivat muuttua. Ajantasaiset aukioloajat löydät museon verkkosivuilta.
 • Hinnat: Aikuiset maksavat 130 kruunua, eläkeläiset ja opiskelijat 90 kruunua ja 15-18-vuotiaat nuoret 60 kruunua (2019). Alle 14-vuotiaat lapset eivät maksa pääsymaksua. Aikuiset, jotka haluavat sisäänpääsyn ja maistiaistarjottimen (kolme pientä snapsia ja punssia tai Absolutia), maksavat 270 kruunua. Opastetut kierrokset maksavat 50 kruunua ilman pääsymaksua. Vuosikortti maksaa 250 kruunua. Huomaa, että hinnat voivat muuttua.
 • Opastetut kierrokset: Opastettuja kierroksia järjestetään tiistaista sunnuntaihin klo 14:00 (2109). Huomaa, että ajat voivat muuttua - tarkista museon verkkosivuilta ajankohtaiset ajat.
 • Maksu: Voit maksaa StockholmPass-, iVenture-, Swish-, AliPay-, UnionPay-, käteis- ja luottokorteilla.
 • Palvelu: Lounas tarjoillaan baarissa arkisin klo 12:00 alkaen. Iltaravintola on avoinna torstaista lauantaihin klo 18:00 alkaen. Museobaari on avoinna klo 10:00 alkaen. Huomaathan, että aukioloajat voivat muuttua, tarkista museon verkkosivuilta ajankohtaiset ajat.
 • Saavutettavuus: Museon sisäänkäynnin ulkopuolella on vammaisten pysäköintialue. Näyttelyiden välillä on luiskat, ja koe- ja kokoushuoneessa on kuulosilmukka. Henkilökohtaiset avustajat pääsevät sisään ilmaiseksi. Huomioithan, että näyttelyissä voi esiintyä hajuja ja että jotkin näyttelyiden osat voivat olla hämärästi valaistuja.
 • Lue lisää:Lisätietoja Tukholman Spritmuseumista löydät osoitteesta museon verkkosivut

Tilaa uutiskirjeemme