Menu Close

Mitä tehdä Tukholmassa - 30 nähtävyyttä ja elämystä

Mitä nähdä ja tehdä Tukholmassa? Tukholma on Ruotsin pääkaupunki, ja sillä on paljon tarjottavaa kulttuurin, historian, viihteen ja elämysten suhteen. Olemme vihdoin koonneet oppaan kotikaupunkiimme. Tässä ovat parhaat vinkkimme siitä, mitä Tukholmassa kannattaa nähdä ja tehdä!

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

Innehållsförteckning

Tukholma

Tukholma on kaunis kaupunki, täynnä vettä ja historiallisia rakennuksia. Siellä on myös paljon nähtävää ja koettavaa, halusitpa sitten kuljeskella viehättävissä kaupunginosissa, vierailla museoissa tai haistella jotain hieman erilaista. Olemme keränneet yhteen Tukholman suurimmat ja tärkeimmät nähtävyydet ja nähtävyydet sekä helmiä ja vähemmän tunnettuja paikkoja, joista pidämme itse.

Tukholma sijaitsee Itämeren Mälaren-järven suulla, puoliksi Upplandissa ja puoliksi Södermanlandissa.

Mitä Tukholmassa voi tehdä?

Mitä Tukholmassa voi nähdä ja tehdä? Lupaamme sinulle, että siellä on paljon, ja suurin haaste on ollut valitse. Olemme nyt keränneet parhaat vinkkimme tänne luetteloon.

1. Kävely Vanhassakaupungissa

Jos haluat kokea vanhan historiallisen Tukholman, kannattaa ehdottomasti suunnata vanhaankaupunkiin. Täällä voit kuljeskella viehättävillä vanhoilla kortteleilla, ihastella kapeita kujia ja nauttia kahvia viihtyisissä kahviloissa. Täällä on myös monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä, kuten Kuninkaanlinna, Storkyrkan, jossa on Pyhä Göran ja lohikäärme, Stortorget, Mårten Trotzigs gränd (Tukholman kapein kuja) ja Västerlånggatan.

2. osallistua opastetulle kierrokselle

Toinen jännittävä asia Tukholmassa, jos haluat oppia lisää kaupungista, on osallistua opastetulle kierrokselle. Kaupunkikävelyjä voi tehdä esimerkiksi vanhassakaupungissa tai Östermalmilla, ja halutessasi voit rajata kierroksen tiettyyn aiheeseen. On esimerkiksi kierroksia, jotka keskittyvät rikoksiin ja rangaistuksiin, naisten historiaan tai hipsterikortteleihin. Voit myös valita aavekierroksen, segway-kierroksen tai opastetun kierroksen kattokävelyn muodossa.

3. kierrättää nähtävyyksiä amfibiobussilla.

Erityisen hauska tapa päästä opastetulle Tukholman kierrokselle on kiertoajelu Ocean Bus -meribussilla. Tämä kierros alkaa maalta, ja pääset katselemaan ympärillesi samalla, kun oma opas kertoo sinulle Tukholmasta. Hetken kuluttua on aika sukeltaa suoraan veteen, jossa opastettu kierros jatkuu, kun näet Tukholman meren puolelta.

4. Kuninkaallinen palatsi tekee vaikutuksen.

Tukholman kuninkaanlinna on ulkoisesti vaikuttava (yksi Euroopan suurimmista), mutta vaikuttavinta ovat sen sisätilat. Valtionhuoneistot ovat kuninkaan ja kuningattaren vastaanotoilla käytettävät valtiolliset huoneistot, jotka ovat myös yleisölle avoimia. Näet myös kansalliskammion, jossa on kansalliskalustoa, kuninkaallisen asevaraston, Kolmen kruunun museon, Kustaa III:n antiikkimuseon ja palatsikirkon.

5. Matkusta keskiaikaiseen Tukholmaan keskiaikaisessa museossa.

Kun parlamenttirakennuksen autotallia rakennettiin 1970-luvun lopulla, kaivettiin esiin monia esineitä keskiaikaisesta Tukholmasta. Talojen perustusten lisäksi löydettiin Kustaa Vaasan kaupunginmuuri, 1300-luvun hautausmaan muuri, seitsemän tonnia ihmisluita, kolme tonnia eläinten luita ja yksitoista venettä. Onneksi autotallirakennus jätettiin huomiotta jännittävän museon hyväksi.

Medeltidsmuseet i Stockholm

6. Lounging Kungsträdgårdenissa.

Keväällä voit nähdä kirsikankukkia, kesällä voit osallistua konsertteihin ja talvella voit luistella. Kungsträdgården on keidas sekä tukholmalaisille että turisteille. Halutessasi voit vain istahtaa jäätelön kanssa ja katsella väkijoukkoja.

7. Kurkista Hallwylskan palatsiin

Olipa kerran varakas Hallwyl-perhe, joka asui täällä Tukholman Hamngatanilla Bernsiä vastapäätä, ja vielä eläessään rouva Wilhelmina von Hallwyl päätti, että heidän kodistaan tulisi jonain päivänä museo. Kauniiden tilojen sisustamisen lisäksi hän keräsi valtavan kokoelman esineitä. Tutustu kauniiseen kerrostaloon - ilmaiseksi - tai varaa mielenkiintoinen opastettu kierros.

WIFI.se

8. Tunne itsesi kirjalliseksi Strindbergin museossa.

Toinen mielenkiintoinen kerros, jossa kannattaa vierailla, on se, jossa kirjailija August Strindberg asui elämänsä viimeiset vuodet, Sininen torni Drottninggatanilla. Strindberg-museossa on myös näyttelyitä kirjailijan elämästä ja työstä.

9. Vieraile Tukholman kaupungintalolla

Tukholman kaupungintalo on suuri ja kaunis rakennus Kungsholmenilla. Voit ihailla rakennuksen ulkoasua omin päin, mutta jos haluat nähdä sen sisätilat, tarvitset opastetun kierroksen. Stadshusparken on avoinna yleisölle kesäkuukausina.

10. Hengaile etelässä

Södermalm, tai Söder, kuten sitä usein kutsutaan, on kaupunginosa, jossa on monia viehättäviä alueita. Fjällgatan tarjoaa historiallisen ympäristön, jossa on hyvin säilyneitä puutaloja 1700-luvulta ja josta on upeat näkymät Tukholmaan. Toinen paikka, joka tarjoaa kauniita näkymiä, on 500 metriä pitkä kävelyreitti Monteliusvägen.

Göra i Stockholm - häng på söder

Kesäisin Vitabergsparken on erittäin suosittu oleskelupaikka, jossa on kauniiden näköalojen lisäksi paljon 1800-luvun K-merkittyjä rakennuksia. Etelässä on myös Skinnarviksberget, joka on Tukholman keskustan korkein luonnollinen kohta, josta avautuvat laajat näkymät Kungsholmenille, vanhaankaupunkiin ja Tukholman kaupungintalolle. Tänne tullaan piknikille, ja täällä on myös kahvila, jossa on voileipiä ja jäätelöä.

11. Tutustu valokuvataiteeseen Fotografiskassa.

Fotografiska-museo on erittäin suosittu museo Tukholmassa, jossa on jatkuvasti uusia näyttelyitä, joissa on esillä valokuvaajia ja kuvantekijöitä eri puolilta maailmaa. Siellä sijaitsee myös ravintola, joka sai vihreän tähden Michelin-oppaassa vuonna 2021, ja 360 Eat Guide nimesi sen Ruotsin parhaaksi ja kestävimmäksi ravintolaksi.

Göra i Stockholm - besök Fotografiska

12. Tutustu taiteeseen Kansallismuseossa.

Tukholman Blasieholmenilla sijaitseva kansallismuseo on Ruotsin suurin taide- ja designmuseo, ja kun se avattiin vuonna 1866, se oli yksi maailman moderneimmista. Museossa on Pohjoismaiden rikkain ja kattavin kokoelma, jossa on yli 700 000 taideteosta ja esinettä. Suurin esittely on nimeltään "Aikajana", joka esittelee taidetta ja muotoilua kronologisessa järjestyksessä 1500-luvulta nykyaikaan.

Nationalmuseum Stockholm

13. Tutustu veneisiin Skeppsholmenilla.

Skeppsholmen on saari Tukholman keskustassa, josta on siltayhteys Blasieholmenille. Täällä voit kävellä pitkin rantakatua ja katsella kaikkia hienoja veneitä, laivoja ja laitureille ankkuroituneita aluksia. Täällä sijaitsee esimerkiksi kolmimastoinen täysperämasto HMS Af Chapman, joka toimii nykyään hostellina.

Jos haluat lisää tekemistä, saarella on myös useita museoita. Skeppsholmenilla on Moderna-museo, Itä-Aasian museo, Tukholman lelumuseo ja arkkitehtuuri- ja muotoilukeskus ArkDes.

14. Kävele pitkin Strandvägeniä

Yksi asia, jota et halua jättää väliin Tukholmassa, on kävely Strandvägenillä. Tämä Östermalmissa sijaitseva bulevardi ulottuu Nybroplanista lännessä Oxenstiernsgatanille ja Dag Hammarskjölds vägiin idässä.

Täällä voit kävellä pitkin Strandvägskajenia, joka on noin 1,3 kilometrin pituinen rantaosuus. Laiturin varrella on kauniita veneitä, ja rantakatua reunustavat jäätelöbaarit, ravintolat ja baarit. Kävellessäsi voit myös käyttää tilaisuutta hyväkseen ja katsella kaikkia kauniita ja hienoja viime vuosisadan taloja.

Göra i Stockholm

15. kävely Djurgårdenilla

Djurgården on yksi Tukholman suosituimmista virkistysalueista sekä paikallisten että matkailijoiden keskuudessa. Täällä voit kävellä pitkin rantaviivaa ja ehkä istahtaa johonkin monista ravintoloista. Monet vierailevat mielellään Rosendalin puutarhassa, jossa on kasvihuone, maatilamyymälä ja puutarhakahvila.

Hieman tuntemattomampi helmi luonnonystävien keskuudessa on Isbladskärret, jossa voit tavata yli sata haikaraa suurimman osan vuodesta. Djurgårdenissa sijaitsevat myös Skansen ja Gröna Lund sekä useita museoita.

16. Tutustu Skanseniin

Skansenin laajalla alueella on monenlaisia kulttuuriperintöön kuuluvia rakennuksia kaupunkirakennuksista vuoristomajoihin ja saamelaisasuntoihin. Voit myös nähdä pohjoismaisia eläimiä, kuten hirven, karhun, ahman ja harmaahylkeen.

Lapsille on tarjolla Lill-Skansen, jossa on erilaisia pieneläimiä, sekä Itämeren tiedekeskus, jossa on Itämeren vedenalaisia ympäristöjä. Eksoottisempia eläimiä esittelevään Skansen-Akvarietiin pääsee tutustumaan erillisellä lipulla. Skansen on myös suosittu kohde erilaisille tapahtumille Allsång på Skansenista joulumarkkinoihin.

Göra i Stockholm - besöka Skansen

17. Pidä hauskaa Gröna Lundissa

Gröna Lund, tai "Grönan", kuten sitä usein kutsutaan, on Djurgårdenin huvipuisto, joka sijaitsee Kuninkaallisen kansallispuiston alueella. Jos pidät seikkailusta ja adrenaliinista, tämä on ehdottomasti tekemistä Tukholmassa. Puistossa on suuri määrä laitteita sekä kummitustaloja, onnenpyörä, ravintoloita ja baareja. Halloweenin aikaan järjestetään myös konsertteja ja erikoistapahtumia.

Göra i Stockholm - Gröna Lund

18. vierailu Vaasan museossa

Vaasa-museo on yksi Tukholman tärkeimmistä ja ainutlaatuisimmista nähtävyyksistä. Kustaa II Aadolf päätti 1600-luvulla rakentaa useita laivoja, joista Vaasan oli määrä olla pelottavin sotalaiva, jonka maailma oli koskaan nähnyt. Kun alus lähti ensimmäiselle matkalleen vuonna 1628, se pääsi kuitenkin vain 1300 metrin päähän ennen kaatumistaan ja uppoamistaan.

Ruotsin kannalta katastrofi oli tosiasia, ja vasta vuonna 1961, kun alus lopulta pelastettiin, epäonnistuminen voitiin kääntää voitoksi. Laivaan voi nyt tutustua, mutta myös useisiin mielenkiintoisiin näyttelyihin, jotka kertovat elämästä ja ihmisistä laivanrakennuksen ympärillä.

19. Hylymuseon hylyt kiehtovat sinua.

Vrak - hylkyjen museo on suhteellisen uusi museo Tukholman Djurgårdenilla, joka avattiin 23. syyskuuta 2021. Tämä meriarkeologinen museo keskittyy Itämeren pohjasta löytyviin hylkyihin ja niiden historiaan. Täällä voit tutustua myyttisen Resande Man -aluksen kiehtovaan tarinaan. Voit myös osallistua "Mission"-näyttelyyn tässä modernissa ja interaktiivisessa museossa.

Vrak - Museum of Wrecks

20. Pelaa Junibackenissa

Jos matkustat Tukholmassa lasten kanssa, kannattaa käydä Junibackenissa. Täällä voit kokea lastenkirjojen maailmoja ja leikkiä Villa Villekullassa tai Muumilaaksossa. Siellä on myös lastenteatteria, laulua, musiikkia ja muuta toimintaa pienimmille.

Junibacken, kuva: Ulf Huett

21. Nostalgisoi ABBA-museossa

Ruotsi on tuottanut monia kansainvälisesti tunnettuja muusikoita ja taiteilijoita, mutta menestyksessä ja suosiossa ABBAa ei varmaankaan voita kukaan. Ja nyt he ovat jälleen mukana, ja uusi albumi on ilmestynyt viisikymmentä vuotta edellisen jälkeen. Djurgårdenilla sijaitsevassa museossa voit oppia kaiken maailmankuulujen ABBAn jäsenten urasta.

Göra i Stockholm - ABBA-museet

22. Opi viikingeistä viikinkimuseossa.

Viikinkimuseo on interaktiivinen elämysmuseo, jossa koko perhe voi oppia lisää viikingeistä ja ihmisten elämästä viikinkiajalla. Voit esimerkiksi selvittää, miten ihmiset söivät ja miten lapset leikkivät. Elämys päättyy Ragnfridin saagaan, joka on 11 minuutin mittainen junamatka viikinkinainen Ragnfridin elämään. 

23. Veneily saaristossa

Tukholma on kaupunki, johon on tutustuttava sekä maalta että vedestä käsin, ja niille, jotka haluavat lähteä merelle, on tarjolla monia erilaisia retkiä. Stromma tarjoaa useita erilaisia kiertoajeluja, kuten "Tukholman siltojen alla". Voit myös valita laivaristeilyn, esimerkiksi Vaxholmiin, tai lähteä brunssiristeilylle tai illallisristeilylle. Jos haluat tutustua muihin saariston saariin, kuten Grindaan, Möjaan tai Sandhamniin, tutustu Waxholmsbolagetin erilaisiin retkiin.

24. Tee päiväretki Fjäderholmarnaan.

Fjäderholmarna on yksi Tukholman lähimmistä saaristosaarista, ja tänne pääseminen on helppo tapa tutustua saaristoon. Kesällä on avoinna useita ravintoloita sekä pienempiä käsitöitä myyviä kauppoja. Tänne pääset helposti Fjäderholmin linjalla esimerkiksi Slussenista. Voit matkustaa myös Stromman tai Waxholmsbolagetin kyydissä.

25. Melonta kaupungin halki

Erinomainen tapa kokea Tukholma on meloa vesiväylillä. Voit esimerkiksi vuokrata kanootin osoitteessa Pampasin venesatama, Brunnsvikenin melontakerho. Långholmenin kajakki tai Rålisin kajakki. Joissakin paikoissa voit myös vuokrata SUP-laudan (Stand Up Paddle Board), jolla voit nousta seisomaan ja meloa tiesi läpi kaupungin.

Göra i Stockholm - paddla kanot

26. Tee retki Drottningholmin palatsiin.

Drottningholmin linna on kaunis kohde ja Unescon maailmanperintökohde. Täällä voit kävellä palatsin puistossa, jossa näet Kiinanlinnan, ja vierailla palatsin saleissa oppaan kanssa tai yksin. On myös mielenkiintoista nähdä Drottningholmin palatsiteatteri vuodelta 1766. Drottningholmin palatsiin pääset autolla tai voit varata laivamatkan.

Drottningholm Freedomtravel

27. Kahvi Vete-Kattenissa

Haluatko kahvia viehättävässä ympäristössä? Vieraile Vete-Kattenilla Kungsgatanilla Tukholman keskustassa. Kahvilan perusti jo vuonna 1928 omistautunut ja itsepäinen nainen nimeltä Ester Nordhammar, jonka kunnianhimoisena tavoitteena oli perustaa konditoria, joka olisi "sisustettu kuin pappilan koti". Vielä tänäkin päivänä tuntuu kuin astuisi jonkun isoäidin kotiin. Ja tietysti täältä löydät loistavia leivonnaisia ja kakkuja!

Vete-katten bakelser

28. Uiminen historiallisessa kylpylässä - Sturebadet tai Centralbadet

Sturegallerian vieressä sijaitseva Sturebadet avattiin vuonna 1885 ja Drottninggatanilla sijaitseva Centralbadet vuonna 1904. Molemmissa kylpylöissä voit nauttia klassisen kauniista ympäristöistä rentoutuessasi kylvyssä. Tarjolla on tietysti myös mahdollisuuksia erilaisiin hoitoihin, kuten hierontoihin, kääreisiin ja kasvohoitoihin.

Göra i Stockholm - Sturebadet

29. Ostokset

Pidätkö shoppailusta? Sitten Tukholmassa on paljon tekemistä. Pitkä Drottninggatan on ehkä Tukholman keskustan suurin ostoskatu. Se on myös lähellä erilaisia ostoskeskuksia, kuten NK, Gallerian ja MOOD-Gallerian. Jos olet kiinnostunut eksklusiivisista merkkituotteista, voit myös käydä Biblioteksgatanilla ja Sturegallerianilla. Jos etsit vintagea tai erityisiä löytöjä, suuntaa Gamla stanille tai Söderiin.

30. Mene teatteriin, musikaaliin tai konserttiin

Tukholmassa on paljon paikkoja, joissa voit käydä teatterissa, musikaaleissa tai konserteissa. Voit esimerkiksi nähdä oopperaa tai tanssia Kuninkaallisessa oopperatalossa tai teatteria Dramatenissa tai Stadsteaternissa. Musikaaleja esitetään Oscarsteaternissa, Chinateaternissa ja Intimanissa. Wallmansin salongeissa voit kokea esitykset ja ruoan pakettina. Muista vain varata liput etukäteen!

Nyårsafton på Wallmans salonger

Lisää tekemistä Tukholmassa kulttuurin ystäville

Tukholmassa on tietysti paljon muutakin nähtävää ja koettavaa kuin meidän ehdotuksemme. Tässä on vielä muutama vinkki kulttuurista kiinnostuneille.

 • Artipelag on kulttuurikeskus, jossa on valokuva- ja taideinstallaatioita sekä ravintola järvinäköalalla (Artipelagstigen 1, Gustavsberg).
 • Etnografinen museo puhuu alkuperäiskansoista ja -kulttuureista ympäri maailmaa (Djurgårdsbrunnsvägen 34).
 • Taidetta metrossa kannattaa tutustua, sillä yli 90 asemaa 100:sta on koristeltu yhteensä 150 taiteilijan toimesta.
 • Liljevalchsin taidekeskus Djurgårdenilla (Djurgårdsvägen 60) on taidetta, kuten kuuluisa Vårsalongen.
 • Moderni museo on ruotsalaisen, pohjoismaisen ja kansainvälisen modernin ja nykytaiteen museo. (Tehtäväsuunnitelma 4)
 • Yleinen kirjasto on tunnettu arkkitehti Gunnar Asplundin suunnittelemasta rakennuksesta (Sveavägen 73).
 • Sven-Harryn taidemuseo on Vaasan puistossa sijaitseva kullanvärinen museo, jossa on taidetta ja erilaisia vaihtuvia näyttelyitä (Eastmansvägen 10-12).
 • Prinssi Eugenin Waldemarsudde on taidemuseo Waldemarsuddenissa Södra Djurgårdenilla (Prins Eugens Väg 6).
Göra i Stockholm - Sven-Harrys kontsmuseum
Sven-Harryn taidemuseo Vaasan puistossa

Lisää tekemistä Tukholmassa historian ystäville

Historiasta kiinnostuneilla on Tukholmassa myös muuta tekemistä. Tässä on lisää vinkkejä sinulle:

 • Armeijan museo kertoo sodasta ja rauhasta kautta historian, ja sinne on vapaa pääsy (Riddargatan 13).
 • Historiallinen museo on valtion arkeologinen, kulttuurihistoriallinen ja taidehistoriallinen museo. (Narvavägen 13-17) 
 • Juutalainen museo sijaitsee Tukholman vanhimmassa synagogassa vanhassakaupungissa (Själagårdsgatan 19).
 • Välimeren museo mukaan lukien egyptiläiset muumiot ja arkeologiset löydöt Kyprokselta (Fredsgatan 2).
 • Nobel-museo kertoo Nobel-palkinnon saajista ja heidän keksinnöistään (Stortorget 2).
 • Pohjoismainen museo on pohjoismaisten perinteiden kulttuurihistoriallinen museo (Djurgårdsvägen 6-16).
 • Riddarholmin kirkko on Tukholman ainoa säilynyt keskiaikainen luostarikirkko, jossa on matala rivi kuninkaallisia hautoja. (Birger Jarls torg 3, Riddarholmen).
 • Ritarien talo on avoinna vierailijoille tunnin päivässä, ja siellä on 2000 vaakunaa sisältävä ritarihuone (Riddarhustorget 10).
Göra i Stockholm - armemuseum
Peter Tukholman armeijamuseossa

Lisää tekemistä Tukholmassa ruoan ja viinin ystäville

Jos pidät ruoasta ja viinistä, olemme keränneet myös muita vinkkejä. Tässä on ehdotuksia siitä, mitä Tukholmassa kannattaa tehdä:

 • Aasian postitoimisto on trendikäs ravintola, jossa tarjoillaan aasialaisia välipaloja ja juomia. (Regeringsgatan 66)
 • Ruokakierrokset niitä on useita, ja niillä on erilaisia teemoja.
 • Michelin-tähdellä palkitut ravintolat on useita, kuten Frantzén, Oaxen, Gastrologik, Aloë ja Agrikultur. Muista varata pöytä hyvissä ajoin etukäteen.
 • Viinamuseo on mielenkiintoinen ja viihdyttävä museo väkevistä alkoholijuomista ja juomakulttuurista (Djurgårdsvägen 38-40).
 • StikkiNikki myy käsintehtyä luomujäätelöä, jossa on odottamattomia ja herkullisia makuja, ja sitä on saatavilla useissa paikoissa.
 • Östermalmshallen on historiallinen kauppahalli, jossa on mereneläviä, herkkuja ja useita ruokapaikkoja (Östermalmstorg).
Göra i Stockholm - Asian Post office
Nyyttejä Aasian postitoimistossa Tukholmassa

Lisää tekemistä Tukholmassa niille, jotka pitävät shoppailusta

Oletko Tukholmassa pääasiassa ostoksilla? Täältä löydät lisää hyviä vinkkejä siitä, mitä Tukholmassa kannattaa tehdä:

 • Stockholm Quality Outlet on suuri keskustan ulkopuolinen keskus, jossa voit ostaa designvaatteita (Flyginfarten 4, Järfälla).
 • Taracci on suosikkikauppamme tyylikkäiden miesten vaatteiden osalta. Pian uudessa osoitteessa.
 • Täby Centre on suuri kauppakeskus Norrortissa (Stora Marknadsvägen 15, Täby).
 • Westfield Mall of Scandinavia on suuri kauppakeskus Friends Arenan vieressä Solnassa. (Stjärntorget 13 C, Solna).
Göra i Stockholm - Mall of Scandinavia
Westfield Mall of Skandinavia Solnassa

Lisää tekemistä Tukholmassa niille, jotka pitävät aktiviteeteista ja seikkailusta.

Etsitkö toimintaa ja seikkailua lomallesi? Tässä on vinkkejä siitä, mitä Tukholmassa kannattaa tehdä:

 • Ballbreaker on paikka, jossa on ravintola ja jossa on biljardia, keilailua, tikanheittoa jne. (Lindhagensgatan 114).
 • Ilmapalloilu kaupungin yllä, voit kokeilla Far & Flyg AB:tä tai Ballongflyg Stockholmia.
 • Boulebar tarjoaa ruokaa ja boulea useissa paikoissa (Tanto, Rådhuset, Rålambshov, Haga ja Liljeholmen).
 • Globe Skyview tarjoaa näkymät kahdesta lasisesta gondolista, jotka kulkevat Avicii-areenan ulkoseinää pitkin ja tarjoavat näkymät huipulta 130 metriä merenpinnan yläpuolelta.
 • Golfbaarit tarjoaa ruokaa ja minigolfia useissa paikoissa (Vasastan, Sundbyberg, Kristineberg, Aspudden, Jungfrusund, Nacka Strand).
 • Helikopteri Tukholman yllä on poikkeuksellinen seikkailu.
Helikoptertur över Stockholm
Helikopteriajelu Tukholman yllä

Lisää tekemistä Tukholmassa luonnon ystäville

Oletko luonnonystävä? Tässä on lisää ehdotuksia Tukholman nähtävyyksistä:

 • Bergian Garden on kasvitieteellinen puutarha, jossa on kasvihuone ja kahvila. (Gustafsborgsvägen 4)
 • Perhonen House Haga Ocean tarjoaa trooppisen ilmaston, paljon perhosia ja sammakoita sekä akvaarion.
 • Hagan puisto on kaunis puisto Solnassa, jossa voit kävellä Kustaa III:n ajalta peräisin olevien linnojen, huvimajojen ja paviljonkien keskellä.
 • Lötsjön ja Råstasjön Sundbybergissä ja Solnassa tarjoavat mahdollisuuksia kävelylenkkeihin, piknikille, ulkokuntosalille, lintujen tarkkailuun ja muuhun.
 • Key Bayn luonnonsuojelualue Nackassa on suosittu ulkoilualue, jossa on kaunis luonto, vesinäköala ja hieno kartano.
 • Metsähautausmaa on yksi Ruotsin Unescon maailmanperintökohteista arkkitehtuurinsa vuoksi (Sockenvägen 492, Gamla Enskede).
 • Näköalapaikat Tukholmassa on monia kivoja, kuten Monteliusvägen ja Fjällgatan.
Göra i Sundbyberg - Lötsjön
Lötsjön Sundbybergissä

Lisää tekemistä Tukholmassa lasten kanssa

Seuraavassa on lisää vinkkejä siitä, mitä Tukholmassa kannattaa tehdä lasten tai teini-ikäisten kanssa.

 • Poliisimuseo tarjoaa useita mielenkiintoisia näyttelyitä, mukaan lukien lasten näyttely (Museivägen 7).
 • Luonnonhistoriallinen museo ja Cosmonova on biologinen ja geologinen museo, jossa on IMAX-elokuvateatteri. (Frescativägen 40)
 • Merihistoriallinen museo on merenkulkua käsittelevä museo, jossa on paljon toimintaa lapsille. (Djurgårdsbrunnsvägen 24)
 • Tukholman pelimuseo on pieni videopelien historiaa käsittelevä museo, jossa voit kokeilla vanhoja videopelejä. (Markvardsgatan 2)
 • Tukholman lelumuseo esittelee leluja ja sarjakuvia Bergrummetissa Skeppsholmenilla. (Svensksundsvägen 5)
 • Tekninen museo esittelee erilaisia näyttelyitä, kuten Hyper Human ihmisen ja koneen rajalla. (Museivägen 7)
 • Tom Tits kokeilu on Södertäljessä sijaitseva tiedemuseo, jossa voit tehdä erilaisia kokeita (Storgatan 33, Södertälje).
Göra i Stockholm - Museum i Bergrummet
Tukholman lelumuseo Bergrummetissa, Skeppsholmenissa.

Missä voit yöpyä tai pysäköidä matkailuautosi?

Jos haluat yöpyä hotellissa, voit tietenkin valita monista eri hotelleista. Voit esimerkiksi majoittua Downtown Camper Scandic Brunkebergstorgissa. Toinen vaihtoehto, jos haluat majoittua tyylikkäästi ja lähellä keskustaa, on hotelli Haymarket Scandic Hötorgetissa.

Göra i Stockholm - Heymarket
Haymarket by Scandicin baarissa

Jos tulet matkailuautolla, on myös muutamia eri vaihtoehtoja. Alla näet joitakin keskeisempiä sijainteja. Leirintäalueita on myös useissa Tukholman kunnissa, kuten Vaxholmissa, Haningessa, Nynäshamnissa jne.

 • Långholmenin pysäköintialue, Skutskepparvägen (vain kesällä)
 • Tukholman asuntoautopuisto, Flaten Skogsväg 30, Skarpnäck.
 • Tantolunden matkailuautojen leirintäalue, Ringvägen 24, Tukholma
 • Ängbyn leirintäalue, Blackebergsvägen, Bromma
Långholmens husbilscamping
Långholmenin matkailuajoneuvoleirintäalue (monta vuotta sitten)

Mitä tehdä Tukholmassa - retket

Tukholmassa ei tietenkään ole vain tekemistä, vaan kaupungissa on myös monia erilaisia retkiä. Tukholman lääni koostuu 26 kunnasta, ja siihen kuuluu kaksi kansallispuistoa ja yli 300 luonnonsuojelualuetta. Voimme suositella muun muassa Tyrestan kansallispuisto ja Lidan ulkoilukeskus. Se on myös mukava löytää kaunis Vaxholm, ihastuttava Norrtälje tai viehättävä Sigtuna, joka on Ruotsin vanhin kaupunki. Alta löydät vielä lisää vinkkejä kokemuksiin Upplannissa.

Göra i Uppland
Kaikki parhaat vinkkimme lomalle Upplandissa

Vielä enemmän nähtävää ja koettavaa Tukholmassa?

Oletko käynyt Tukholmassa? Kerro meille kokemuksistasi! Ehkä sinulla on vielä lisää vinkkejä nähtävyyksistä ja tekemistä Tukholmassa?

Tietoja Tukholmasta

 • Maisema: Uppland ja Södermanland
 • Maakunta: Tukholman lääni
 • Naapurustot: Bromma, Enskede-Årsta, Farsta, Hägersten-Älvsjö, Hässelby-Vällingby, Kungsholmen, Norrmalm, Rinkeby-Kista, Skarpnäck, Skärholmen, Spånga-Tensta, Södermalm, Östermalm, Södermalm, Östermalm.
 • Asukkaat: 977 000 kunnassa ja 2,4 miljoonaa maakunnassa (2021).
 • Nimi: Yksi selitys on, että "stock" viittaa puolustusvälineisiin (paaluihin), jotka ankkuroitiin merenpohjaan, ja että "holm" viittaa saareen, joka tunnetaan nykyään Stadsholmenina.
 • Lempinimi: Pohjoisen Venetsia, Mälarenin kuningatar, Tammi, Kaupunki siltojen välissä...
 • Slogan: Tukholma, Skandinavian pääkaupunki
 • Lue lisää: Lisätietoja on osoitteessa kaupungin verkkosivusto.

Tukholman historia lyhyesti

 • 1187: Visbyn kronikka käyttää tätä vuotta kuvaamaan Tukholman perustamista. Erikin kronikan mukaan Tukholman perusti kuitenkin Birger Jarl 1200-luvun puolivälissä.
 • 1252: Vanhimmat luotettavasti ajoitetut asiakirjat, joissa nimi Tukholma esiintyy, ovat tältä vuodelta. Kirjeet ovat kuningas Valdemarin ja Birger Jarlin kirjoittamia.

1400-luvulta 1500-luvulle

 • 1436: Tukholmalle myönnettiin kaupunkioikeudet. Erioikeuskirje merkitsi Tukholman kansallisen poliittisen kukoistuksen alkua ja sen asemaa pääkaupunkina.
 • 1471: Brunkebergin taistelu käytiin 10. lokakuuta nykyisen Norrmalmin alueella Kalmarin liiton kannattajien ja separatistisen Sture-puolueen kannattajien välillä.
 • 1520: Tukholman verilöyly ja sitä seuranneet teloitukset tapahtuivat 7.-9. marraskuuta.
 • 1500-luvulla: Tukholma kasvoi, kun Kustaa Vaasasta tuli kuningas.

1700-1800-luvuilla

 • 1600-luvulla: Ruotsista kehittyi Euroopan suurvalta, mikä heijastui myös pääkaupunkiin. Vuosina 1610-1680 kaupungin väkiluku kuusinkertaistui.
 • 1710s: Tukholmaa koetteli vakava ruttoepidemia, ja noin 40 prosenttia väestöstä kuoli.
 • 1700-luvun loppupuoli: Kustaa III:n valtakaudella kaupunki sai kulttuurista nostetta. Siihen kuuluivat muun muassa Hagan puisto, kuninkaallinen baletti ja Ruotsin akatemia.

1800-luvulta 1900-luvulle

 • 1800-luvun alku: Köyhyys oli suuri, ja joka kolmas lapsi kuoli ennen yhden vuoden ikää. Miesten elinajanodote oli 20 vuotta ja naisten 26 vuotta.
 • 1860s: Teollistuminen alkoi ja uusia työpaikkoja syntyi. Berliinin ja Pariisin innoittamana kehitettiin uusi kaupunkisuunnitelma, joka teki Tukholmasta suurkaupungin. Ensimmäinen rautatielinja Södertäljeen avattiin.
 • 1880s: Östermalmin kaupunginosa syntyi.
 • 1892: Tukholman ensimmäinen sähkölaitos, Brunkebergsverket, aloitti sähköntuotannon.
 • 1923: Tukholman kaupungintalo vihittiin käyttöön.
Kaikki parhaat vinkkimme Ruotsista! Klikkaa kuvaa

Tilaa uutiskirjeemme