Menu Close

Laituripaikka Sikhjälman satamassa - maisema-alue Hållnäsissä

Tämä matkailuajoneuvoviikonloppu alkoi siten, että menimme Sikhjälman satamaan, Tierpin kunnan Hållnäsin niemessä sijaitsevalle tontille. Meillä oli erityinen syy tulla tänne, mutta tämä on myös kaunis paikka meren rannalla. Täällä voit muun muassa kokea Kapplasse-luonnonsuojelualueen ja upeita auringonlaskuja.

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

Sikhjälman satamaan

Ajoimme Sikhjälmaan ja Sikhjälman satamaan jo torstaina töiden jälkeen. Pietarin isä menehtyi vähän aikaa sitten sairausjakson jälkeen, ja Pietarin äiti asuu lähellä. Peter ja hänen veljensä matkustavat nyt säännöllisesti tänne auttamaan äitiä erilaisissa käytännön asioissa. Tänä viikonloppuna päätimme yhdistää vierailun pieneen viikonloppureissuun matkailuautolla.

Ställplats i Sikhjälma hamn, Hållnäs

Sikhjälma sijaitsee Hållnäsin niemellä Tierpin kunnassa, noin 100 kilometriä Tukholmasta pohjoiseen.

Sikhjälman satama

Sikhjälman satama on vanha kalasatama meren rannalla. Täällä on kalastettu pitkään, ja meren rannalla olevat punaiset venevajat muistuttavat siitä, millaista elämä täällä saattoi olla noin 100 vuotta sitten.

Ställplats i Sikhjälma hamn
Sikhjälma hamn

Laituripaikka Sikhjälman satamassa

Sikhjälman satamassa on asuntovaunupaikka, ja luimme siitä hiljattain lehdestä Reiselindan blogi. Kun he olivat täällä, täällä oli käymälä, mutta se on tällä hetkellä suljettu koronaviruksen vuoksi. Voit kuitenkin seisoa parkkipaikalla (parkkipaikka ilman palvelua, opaste "parkkipaikka"). Parkkipaikalta ei ole näkymää merelle, mutta se on hyvin lähellä kävellä.

Siellä on kyltti, jossa lukee, että sinun pitäisi lahjoittaa 100 kruunua päivässä Sikhjälman kyläyhteisölle, minkä me teimme. Tuntui ihan hyvältä tukea paikallista yhteisöä, vaikka palvelua ei olekaan. "Normaaleissa" olosuhteissa voi kuitenkin käyttää venesataman vessaa, vaikka se ei kuulu kenttään.

Ställplats i Sikhjälma hamn

Illallinen leirintäalueella

Saavuimme myöhään illalla, ja oli melkein yhdeksän ennen kuin saimme illallista. Toisaalta oli vielä kuuma ja tuore hauki (jonka olimme ostaneet supermarketista.... Ruoan maailma 179 SEK/kg) maistui todella hyvältä.

Middag på ställplats i Sikhjälma hamn
Gös - middag på ställplats i Sikhjälma

Auringonlasku Sikhjälman majakalla

Illallisen jälkeen kuljimme pienen metsäpolun kautta kalliorannikolle, jossa katselimme auringonlaskua meren yllä.

Täällä, Hållnäsin niemellä, voit katsella auringon nousua ja laskua. Marskärin kallioilla on myös viehättävä pieni Sikhjälman majakka. Maagisen kaunis!

Solnedgång vid Sikhjälma hamn, Hållnäs
Sikhjälma hamn
Sikhjälma fyr

Cape-luokan luonnonsuojelualue

Lyhyen kävelymatkan päässä Sikhjälman sataman parkkipaikalta on kyltti, joka osoittaa tien Kapplasse-luonnonsuojelualueelle. Täältä löydät villiä ja sään vaikutuksesta muuttunutta kivimaisemaa, jossa on useita suuria "kiviruutuja" eli kivillä täytettyjä avoimia maisemia.

Kapplasse klippan

Kapplasse on harmaanpunaisesta graniitista koostuva harju, joka on täynnä halkeamia. Aaltojen vyöryessä kallio hajoaa pienemmiksi kiviksi, joita vesi pyöristää ja jotka maankohoaminen siirtää ylöspäin. Näin nämä erityiset kivilinnat ovat syntyneet.

WIFI.se
Kapplasse naturreservat
Sikhjälma - Kapplasse naturreservat

Lisää nähtävää ja tehtävää Sikhjälman sataman ympäristössä

Sikhjälman satama on suhteellisen syrjäinen paikka rannikolla, mutta siitä huolimatta alueella on paljon nähtävää ja koettavaa. Alueella on kulttuurisuojelualue, viikinki- ja keskiaikapolku sekä suuri määrä rautakautisia hautoja. Kerromme tästä lisää erillisessä postauksessa!

Kaikki parhaat vinkkimme lomalle Upplandissa
Kaikki parhaat vinkkimme Ruotsista! Klikkaa kuvaa

Tilaa uutiskirjeemme