Menu Close

Väddön merikylpylä ja leirintäalue Roslagenissa

Väddö havsbad ja camping Väddössä on leirintäalue, jossa on hiekkaranta, jota ympäröi kaunis luonto. Leirintäalue oli melko yksinkertainen, mutta koimme silti kaksi mukavaa päivää ihanassa ympäristössä.

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

Väddön merikylpylät ja leirintäalueet

Väddö Havsbad ja Camping (tai Sandviken Havscamping) sijaitsee pitkän ja kapean Väddön saaren ulkosivulla, jonne pääsee mantereelta lyhyen sillan kautta. Siellä on 75 leirintäaluetta matkailuautoille, asuntovaunuille ja teltoille sekä viisi mökkiä.

Sandvikens havscamping på Väddö - Väddö havsbad och camping
Väddö havsbad och camping

Väddö sijaitsee Nortäljen kunnassa, Pohjois-Roslagenissa, noin 10 kilometriä Tukholmasta koilliseen.

Viikonloppu Väddön merikylpylässä ja leirintäalueella

Vietimme juhannusviikonloppuna kaksi yötä Väddö havsbadissa ja leirintäalueella. Meillä ei ollut mitään erityisiä suunnitelmia, vaan halusimme lähinnä viettää rauhallista juhannusta meren äärellä. Leirintäalue sijaitsee mukavasti, joten se sopi meille hyvin, vaikka onkin yksinkertainen ja ehkä hieman kulunut.

Väddö Havsbad ja Campingin palvelut ja tekemistä.

Saavuimme myöhään illalla, joten henkilökunta oli lähtenyt kotiin, kun saavuimme, mutta he vastasivat puhelimeen, mikä oli erinomaista. Terassilla oli järjestelmä, jossa oli pieniä "avainlaatikoita", ja saatuamme koodin puhelimitse pystyimme hakemaan avaimen.

Tämä järjestelmä oli ihan ok, mutta sitten oli todella vaikea löytää paikkaa yksin. Pieni (ja tumma) leirintäalueen kartta oli korkealla, ja leirintäalueiden numeroita oli vaikea löytää. Mihin me avainta käyttäisimme? Emme oikein ymmärtäneet, että ...

Väddö havsbad och camping

Seuraavana päivänä saimme erinomaista apua juuri palkatulta naiselta vastaanotossa. Vessat ja muut palvelut olivat tarkoitukseensa sopivia, mutta päivitys ei olisi pahitteeksi. Meistä tuntui, että kukaan ei ollut pitkään aikaan osallistunut leirintäalueen kunnostukseen.

Väddö havsbad och camping

Tärkein nähtävyys oli kaunis luonto. Leirintäalueella on mukava hiekkaranta, ja ympärillä on ihania luontoalueita. Leirintäalueella on myös minikauppa ja minigolfrata.

Väddö havsbad och camping

Roslagsleden

Otimme sähköpyörät mukaan tutustumismatkalle, johon kuului myös Roslagsledenin polku. Tämä polku kulkee Danderydin kirkolta Albert Engströmin museoon Grisslehamnissa. Polku on lähes 190 kilometriä pitkä ja jaettu yhteentoista päivittäiseen etappiin. Meille se oli vain lyhyt matka sähköpyörällä ...

Vanha Grisslehamn

Kävimme muun muassa Old Grisslehamnissa. Grisslehamn sijaitsi täällä vuoteen 1754 asti, jolloin se tuhoutui tulipalossa. Sen jälkeen kaupunki päätettiin siirtää Väddön pohjoisosaan. Grisslehamn vastasi postipalvelusta Suomeen Ahvenanmaan kautta, ja tärkein syy kaupungin siirtämiseen oli lyhentää matkaa Ahvenanmeren yli Ahvenanmaalla sijaitsevaan Eckeröön.

Gamla Grisslehamn - utflykt från Väddö havdsbad och camping

Nykyään Vanha Grisslehamn on pieni kalastajakylä, jossa on viehättäviä taloja ja pieniä kalastusveneitä.

WIFI.se

Täällä voisimme myös katsella "Skötbåten Svalania", joka on luultavasti rakennettu Singölle ja ostettu vuosisadan vaihteen tienoilla Gamla Grisslehamnin ympärillä tapahtuvaa silakanpyyntiä varten. Vene on vaurioitunut ja kunnostettu useita kertoja. Koko 1980-luvun se osallistui "Postroddeniin" nimellä Naucléra.

Gammal båt i Gamla Grisslehamn

Rönnskärs udden luonnonpuisto

Pyörämatkalla törmäsimme myös Rönnskärs udden luonnonsuojelualueen sisäänkäyntiin. Tämä luonnonsuojelualue sijaitsee itäisellä Väddöllä ja on muun muassa suosittu paikka lintujen tarkkailuun.

Rönnskärs udde naturreservat

Kalliot meren rannalla

Jatkoimme pyörillä kohti Haken-nimistä paikkaa. Täällä pysäköimme pyörät ja kävelimme ylös kallioita pitkin. Fantastisen kaunista!

Älmsta

Matkalla Väddö havsbadista ja leirintäalueelta pysähdyimme Älmstassa, jossa silta kulkee mantereelle ja mantereelta. Kun saavuimme paikalle, oli juuri sillan avajaisten aika, joten sillan avajaiset saatiin kuvaan.

Oletko koskaan käynyt Väddössä? Kerro meille siitä!

Göra i Uppland
Kaikki parhaat vinkkimme lomalle Upplandissa

Tietoja Väddö Havsbad and Campingista

  • Osoite: Sandviksvägen 195, 760 40 Väddö
  • Sijainti: Väddön itärannikolla, Norrtäljen kunnassa, Roslagenissa.
  • Leirintäalueet: 75 leirintäaluetta matkailuautoille, asuntovaunuille ja teltoille.
  • Mökit: 5 mökkiä, joissa on neljä vuodepaikkaa per mökki.
  • Palvelu: Palvelukeskus, keittiö ja minikauppa.
  • Toiminta: Minigolfkenttä, rantalentopallokenttä ja hiekkaranta.
  • Aukioloajat: Leirintäalue on avoinna toukokuusta syyskuuhun. Tarkat aukioloajat löytyvät leirintäalueen verkkosivuilta. Jos saavut vastaanoton sulkemisen jälkeen, voit soittaa hätänumeroon klo 23:00 asti.
  • Hinnat: Maksoimme 300 kr/päivä juhannusviikonloppuna 2020. Yksityiskohtaisen hinnaston löydät leirintäalueen verkkosivuilta.
  • Lisätietoja: Lisätietoja on osoitteessa leirintäalueen verkkosivusto.

Väddön merikylpylän ja leirintäalueen löytäminen

  • Auto: Aja kohti Norrtäljen kunnassa sijaitsevaa Älmstaa. Aja sitten siltaa pitkin Väddöön ja seuraa Väddö havsbadin ja leirintäalueen (tai Sandvikenin leirintäalueen) opasteita.
Kaikki parhaat vinkkimme Ruotsista! Klikkaa kuvaa

Tilaa uutiskirjeemme