Menu Close

Pampasin venesatama Solnassa - kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Pampas marina Solnassa on venesatama, josta löydät myös asuntoveneet ja ravintolan. Lähistöllä on kanootin vuokraus ja kävelypolkuja. Olemme asuneet täällä, asuntoveneessä, lähes seitsemän vuotta ja nyt ajattelimme, että on aika kirjoittaa ja kertoa teille venesatamastamme.

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

Majoituksemme Pampasin venesatamassa

Muutimme asuntoveneeseen Pampas Marinaan kesällä 2013. Olemme maininneet venesataman monissa blogipostauksissa ja näyttäneet paljon kuvia, mutta vasta nyt päätimme kirjoittaa postauksen "kaikesta" venesatamassa.

Koronaviruksen puhkeaminen tarkoittaa, että me, kuten monet muutkin, vietämme enemmän aikaa kotona kuin koskaan. Sen myötä olemme alkaneet tutustua erityisen hyvin siihen, mitä meillä on lähellä, ja mikä voisi olla lähempänä meitä kuin Pampasin venesatama?

Peter i Pampas marina

Pampasin venesatama Solnassa

Solnassa sijaitseva Pampasin venesatama on Tukholman alueen suurin yksityisomistuksessa oleva venesatama. Satama sijaitsee Solnan kunnassa, lähellä Tukholman kaupungin rajaa. Ulvsunda-järven toisella puolella on Hornsbergin ranta Kungsholmenilla.

Jos Solna ei ole sinulle tuttu, se on Tukholman läänissä sijaitseva kunta, josta löydät Karoliinisen sairaalan, Friends Arenan ja Mall of Scandinavian.

Miksi sen nimi on Pampas?

Nimi "Pampas" on hieman erikoinen, ja se muistuttaa Etelä-Amerikan hedelmällisiä tasankoja, joita Evert Taube lauloi Fritiofista ja Carmencitasta kertovassa laulussaan. Sillä on luultavasti myös tietty yhteys. Karlbergin linnan kadettien kerrotaan aikoinaan kutsuneen linnan takana olevaa harjoitusaluetta "Pampaksi", koska se muistutti tasankoa.

Utsikt över Pampas marina

Pampas marina AB

Nykyään Pampas marinan omistaa Pampas marina AB. Yritys on omistanut venesataman vuodesta 1991, ja se tarjoaa palveluja, kuten venehissejä, laituripaikkoja, venevarastoja ja kajakkihotelleja. Venesatama vuokraa myös laituripaikkoja 40 pysyvälle asuntoveneen majoituspaikalle ja tiloja noin 15 yritykselle.

Arbete i Pampas marina

Merenkulkualan urakointi

Pampas marinentreprenad on jo vuosia harjoittanut toimintaa, kuten merisopimuksia, työponttonien vuokrausta, pelastustoimintaa ja hinausta. Tammikuun 31. päivästä 2020 alkaen liiketoimintaa johtaa Stockholms Vattenentreprenader AB (Sventab).

Huviveneiden laituripaikat

Kesällä Pampas Marinassa on yhteensä 400 kiinnityspaikkaa venesatamassa ja Karlbergin kanavassa. Talvella voit säilyttää venettäsi ulkovarastossa tai sisävarastohallissa. Se on myös mahdollista jättää veteen, sillä satama pidetään osittain jäättömänä. Venesatamassa on myös "kajakkihotelli" niille, jotka tarvitsevat säilytyspaikan kajakilleen.

Hienot vintage-veneet

Pampasin venesatamassa on neljä suurta katettua kiinnityspaikkaa, ja kesäisin siellä voi nähdä neljä kaunista vanhaa venettä. Kaikki veneet ovat 1900-luvun alkupuolelta, ja ne ovat erittäin hyvin hoidettuja ja kauniita. Täällä olevat veneet ovat:

 • M/Y Alba II 
 • M/Y Atala
 • M/Y Nopeus
 • M/Y Auringonkukka
Atala

Majoitus veden äärellä

Pampasin venesatamassa on 40 paikkaa ympärivuotiseen pysyvään majoitukseen asuntoveneessä tai kelluvassa huvilassa. Kaikki kelluvat asunnot sisältyvät asemakaavaan, eikä venesatamassa ole kapasiteettia ottaa lisää asuntoveneilyä. Jos olet kiinnostunut asumaan vesillä Pampasissa, sinun on vain pidettävä silmällä, kun jokin kiinteistö tarjotaan myyntiin Hemnetissä tai vastaavilla sivustoilla. Tarjolla olevia majoituspaikkoja ovat mm:

WIFI.se
 • 25 vesikylä (Aqua Floating Group AB:n rakentamat kelluvat huvilat)
 • 15 asuntoveneet (erityyppiset asuntoveneet, proomut jne.).
Husbåtar i Pampas marina

Aquavillor

Pampasissa sijaitsevat 25 aqua-huvilaa on rakentanut Västervikissä sijaitseva Aqua Floating Group AB, joka on yhteydessä Pampas marina AB:hen. Yritys työskentelee kolmen eri hankkeen parissa:

 • Pampasin venesatama Solnassa
 • Marinstaden Nackassa
 • AquaVillage Västervik

Pampasin venesatamassa sijaitsevat Aquavillat ovat peräisin eri aikakausilta, ja ne ovat erimuotoisia ja erikokoisia. Jos katsot AquaVillan verkkosivusto he valmistavat tällä hetkellä kelluvia huviloita malleissa Laguna, Futura ja Sea Villas 157, 194 ja 210.

Aquavillor i Pampas marina

Taloveneet Pampasin venesatamassa

Pampasin venesatamassa on 25 aquavillaa ja 15 asuntovenettä. Nämä ovat sekoitus pääasiassa vanhempia veneitä ja proomuja, jotka on muunnettu asuntoveneilyä varten. Lisäksi on kolme niin sanottua Villa Voyageria, jotka ovat pitkulaisia valkoisia kelluvia taloja.

Villa voyager

Meidän asuntoveneemme

Yksi 15 asuntoveneestä on asuntoveneemme ja kotimme FREEDOM. Ostimme asuntoveneen kesällä 2013, ja se oli kipeästi remontin tarpeessa. Tuuli puhalsi paikoin suoraan sisään, ikkunoissa oli pelkkiä lasi-ikkunoita ja meillä oli vettä rungossa.

Vår husbåt

Teimme joitakin töitä veneen ollessa vedessä ja nostimme sen sitten maihin kymmeneksi viikoksi. Tänä aikana purimme suurimman osan päällysrakenteesta ja rakensimme kokonaan uuden. Työtä oli paljon, mutta saimme kokonaan uuden kodin!

Bygga om en husbåt

Nyt asuntoveneemme on mukava koti, jossa on eristys, lämmitys, pesukone ja astianpesukone. Emme oikeastaan kaipaa mitään ja nautimme suunnattomasti.

Freedom
Olohuone asuntoveneen yläkannella

Millaista on asua asuntoveneessä?

Monet ihmiset kysyvät, millaista on asua asuntoveneessä. Lyhyt vastaus on, että se on fantastista. Olet aina lähellä luontoa ja tunnet jatkuvasti tuulahduksen. Tässä vastaukset joihinkin yleisimpiin kysymyksiin asuntoveneasumisesta Pampasin venesatamassa (se voi olla erilaista muualla):

 • Keinuuko se? Kyllä, mutta yleensä vain hyvin vähän. Myrskyssä se voi heilua enemmän.
 • Onko talvella kylmä? Useimmat asuntoveneet ovat hyvin eristettyjä ja niissä on hyvät lämmitysjärjestelmät. Meillä ei ole melkein koskaan kylmä.
 • Miten se toimii sähkön ja veden kanssa? Kaikki Pampasin asuntoveneet on liitetty sähköverkkoon sekä kunnalliseen vesi- ja viemäriverkkoon.
 • Omistatko tai vuokraatko asuntoveneen? Kaikki Pampasin venesataman asuntoveneet ovat yksityisomistuksessa. Vuokraat laituripaikan.
 • Onko asuntoveneessä asumisessa haittoja? Ei kovin moni, mutta lainat ja vakuutukset voivat olla hankalia.
Snöröjning bryggor

Kanootit ja kajakit

Pampasin venesatamassa sijaitsee Melker & Tahe Brand Store / Paddling in the Pampas, joka myy ja vuokraa kajakkeja. Aivan venesataman ulkopuolella on myös Point65 Kayak Centre, josta voit vuokrata kajakin ja lähteä melomaan. Jos seuraat Karlbergin kanavaa hieman pidemmälle, voit myös vuokrata SUP-laudan (Stand Up Paddle board) Surfbussen Stockholmista.

häger

Ravintola K4

Löydät myös ravintola Pampan venesatamassa. Jotkut kutsuvat sitä edelleen "Sjökrogeniksi", mutta kun ravintola muutama vuosi sitten vaihtoi omistajaa, sen nimi on nyt K4 (koska osoite on Karlbergs strand 4).

Ravintola sijaitsee upealla paikalla veden äärellä, ja siellä on runsaasti istumapaikkoja sekä sisällä että ulkona. Siellä tarjoillaan hyvää ruokaa, ja voimme suositella erityisesti brunssia.

Pampasin venesataman eläimet

Venesataman villieläimet koostuvat pääasiassa linnuista. Siellä on runsaasti sinisorsia, mutta myös muita sorsia ja esimerkiksi kottaraisia. Meillä on myös haikara, joka käy joskus hyvin säännöllisesti. Kesällä on myös runsaasti hämähäkkejä. Jos haluat nähdä enemmän eläimiä, sinun on mentävä ylös pieneen "metsään" matkalla Västra skogenin metroasemalle, jossa voit nähdä sekä peuroja että kaneja.

Anka
Häger

Pampasin venesatamassa ympäri vuoden

Monet saattavat pitää Pampan venesatamaa "kesäsatamana", jossa vieraat viihtyvät ulkoterassilla ja huviveneet ajelehtivat jatkuvasti sisään ja ulos sataman suulta. Meidän on sanottava, että mielestämme satamassa on kaikkina vuodenaikoina oma viehätyksensä.

Syksy Pampasin venesatamassa

Syyskuu voi joskus olla yksi kauneimmista kuukausista, jolloin aurinko paistaa ja on lämmintä. Myöhemmin syksyllä voi tulla syysmyrskyjä, joten varaudu raikkaisiin tuuliin ja liikkuvien asuntoveneiden liikkeisiin.

Husbåt Pampas marina

Talvi Pampasin venesatamassa

Tämä vuosi oli outo talvi, jossa oli hyvin vähän lunta. Kun lumi laskeutuu, voi satamassa olla muuten hyvin kaunista. Koska potkurit liikkuvat vedessä, suurin osa venesatamasta on yleensä jäävapaa.

Snö Pampas marina

Kevät Pampasin venesatamassa

Kevät on ihanaa aikaa venesatamassa, kun monet ihmiset alkavat istua ulkoterasseilla oluen tai lounaslautasen kanssa. Nyt myös huviveneet lasketaan vesille ja vilskettä riittää.

Pampas marina

Kesä Pampasin venesatamassa

Kesä on kenties vuoden kohokohta, kun laitureilla on paljon huviveneitä ja lapsia juoksentelemassa. Jos sää on kaunis, nautimme siitä mielellämme kannella!

Pampas marina
Viihtyisä kesäateria kannella

Pampasin venesatama tulevaisuudessa

HSB on ostanut osan Pampasin venesatama-alueesta ja aikoo rakentaa yhteensä 200 uutta asuntoa. Verkkosivujen mukaan ravintola, venesatama, laituri ja rantakatu säilytetään, mutta ne kunnostetaan yhteistyössä venesataman kanssa.

Telakan toiminnot siirretään ennen uusiin koteihin muuttamista. Alueen yhteyteen on suunniteltu avattavaksi uusi sisäänkäynti metrolta, Västra Skogenin asema.

Pampas påskafton

Nähtävää ja koettavaa Pampasin venesataman lähellä

Pampasin lähistöllä on myös paljon nähtävää ja koettavaa. Tässä muutamia vinkkejä, jotka alkavat venesatamasta.

Kävele kohti Sundbybergiä

Jos kävelet rantaviivaa pitkin Sundbybergin suuntaan, saat mukavan kävelymatkan. Matkan varrella ohitat kelluvan ravintola Grodhavetin ja sitten Augustendalin 4H-tilan ja Huvudstan tilan.

Huvudsta gård

Kävele kohti Vasastania

Jos sen sijaan kävelet Karlbergin kanavaa pitkin kohti Tukholman keskustaa, ohitat pian Karlbergin linnan ja sen kauniin puiston. Täällä näet myös kuuluisan Rörstrandin posliinitehtaan jäänteet.

Karlbergs slottspark

Kävele kohti Kungsholmenia

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä voit kävellä sillan yli Kungsholmenille, joka alkaa Pampan satamasta Solnassa. Täällä voit kävellä kaunista Hornsbergin rantapuistoa pitkin - jossa voit ottaa aurinkoa, uida ja grillata kesäisin. Kungsholmenilla on myös monia puistoja, joihin voit tutustua.

Göra i Uppland
Haluatko lisää vinkkejä tekemistä Upplandissa? Klikkaa tästä!

Tietoja Pampas marina Solnassa sijaitsevasta satamasta

 • Osoite: Karlbergin ranta 4
 • Kunta: Solna
 • Maakunta: Tukholman lääni
 • Sijainti: Ulvsunda-järven rannalla, lähellä Pampasin liikenneristeystä.
 • Omistajat: Pampas marina AB

Etsi Pampasin venesatama

 • Maanalainen rautatie: Ota sininen linja Akallan tai Kistan suuntaan. Lähin metroasema on Västra skogen (noin 10 minuutin kävelymatka). Se on myös suhteellisen lähellä Stadshagenin metroasemaa (noin 20 minuutin kävelymatka).
 • Bussi: Västra skogenissa on bussipysäkki, noin 10 minuutin päässä venesatamasta. Bussi 507 kulkee matkalla Odenplanista ja Karoliinisesta sairaalasta Tomtebodan postiterminaaliin.
 • Auto: Jos tulet etelästä, aja Essingeledeniä, ja kun olet ohittanut Pampaslänkenin, käänny Ekelundsvägenille. Jos tulet pohjoisesta, käänny myös Ekelundsvägenille, ennen kuin saavut Pampaslänkenille.
 • Pyöräily/kävely: Tukholman keskustasta on mukava kävellä tai kävellä Kungsholmin rantaa pitkin (noin 45 minuutin kävelymatka T-centralenilta).
Kaikki parhaat vinkkimme Ruotsista! Klikkaa kuvaa

Tilaa uutiskirjeemme