Menu Close

Patikointi Tšekin tasavallan Böömin Sveitsissä

Olemme tehneet vaelluksen Tšekin tasavallassa sijaitsevassa Böömin Sveitsissä, joka oli uskomattoman kaunis. Tällä alueella on uskomattomia kalliomuodostelmia, ja Jetřichovicessa, jossa vaelsimme, on dramaattiset näkymät.

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

Vaellus Böömin Sveitsissä

Böömin Sveitsi on suuri kansallispuisto, joka sijaitsee Tšekin tasavallan pohjoisosassa, lähellä Saksan rajaa. Luonnonsuojelualue jatkuu Saksassa, jossa sitä kutsutaan Saksin Sveitsiksi.

Vaelluksemme Böömin Sveitsiin alkoi Jetřichovicesta, joka sijaitsee noin kaksi kilometriä koilliseen Děčínin kaupungista ja noin 12 kilometriä pohjoiseen pääkaupungista. Praha.

Aloita Jetřichovice

Ajoimme asuntoautolla Jetřichoviceen ja pysäköimme "Placené parkoviště" -parkkipaikalle. Sieltä oli vain lyhyt matka metsään, josta aloitimme vaelluksen. Odottelimme kovinta sadetta ja lähdimme sitten ...

Olimme saaneet kartan leirintäalueella Kemp Děčín jota seurasimme. Jos haluat tehdä saman vaelluksen, suosittelemme, että heti metsän alkupäässä valitset hieman leveämmän polun, joka kulkee vasemmalle, sen sijaan että menisit suoraan metsään.

Vaellus Böömin Sveitsissä

Metsässä oli satanut rankasti ja se oli hyvin märkä, kun aloitimme vaelluksen. Toisaalta se melkein teki kauniista vihreistä väreistä vielä vihreämpiä.

Pitkien kiviportaiden jälkeen (kuten näillä vuorilla on tapana) pääsimme nauttimaan tasaisesta maasta, kauniista lehtimetsistä ja dramaattisista kalliomuodostelmista.

Kävelyreitin varrella on aika ajoin kuitenkin enemmän portaita, varsinkin jos haluat päästä jollekin näköalapaikoista. Ja niin teetkin!

Kuinka hikisiä me olimmekaan! Mutta se oli sen arvoista! Kun seisot yhtäkkiä yhdellä näköalapaikoista, näkymät ovat aivan upeat. Täällä voi seistä pitkään ja katsella vain tasangoille.

Yhdelle huipuista asti

Useilla huipuilla on näköalapaikkoja, ja kuten ymmärsimme, nämä paikat ovat aiemmin toimineet tähystystorneina, joilla on tähystetty alkavia metsäpaloja. Eräälle näistä paikoista on muutama vuosi sitten rakennettu uusi ja erittäin hieno näköalapaikka, ja halusimme käydä siellä!

Se oli tietenkin pitkä sarja portaita ylöspäin. Kävelimme molemmat yhdessä melkein koko matkan. Viimeisen portaikon minä (Helena, joka pelkää korkeita paikkoja) jätin väliin, koska se oli mielestäni liian korkea ja jyrkkä. Mutta se oli tietysti vähän harmi, koska olihan se upea näköala, jonka Pietari sai sieltä ylhäältä ...!

WIFI.se

Huipulle rakennettiin uskomattoman hieno näköalatorni! Ja mikä näköala!

Joka suunnasta voit katsella Böömin Sveitsin upeaa luontoa.

Elokuva vaellukselta Böömin Sveitsissä

Missä voit leiriytyä matkailuauton tai -vaunun kanssa?

Missä voit majoittua matkailuauton tai -vaunun kanssa? Me seisoimme Kemp Děčínja voin lämpimästi suositella tätä paikkaa! Tämä on kaupunkileirintäalue, jossa on rento tunnelma, aivan Děčínin keskustassa.

Paikkaa pyörittävä Sven ei halua sen olevan pelkkä leirintäalue, vaan ehkä ensisijaisesti lähtökohta erilaisille seikkailuille. Täällä voit vuokrata polkupyöriä tai kanootteja tai seikkailla kiipeilyn, koskenlaskun, skootterin, veneretkien ja kaikenlaisten muiden asioiden parissa. Leirintäalue ja heidän yrityksensä Active Point auttavat kaikissa järjestelyissä.

Hotellissa on myös pieni baari ja ravintola. Kun saavuimme tänne, nestekaasumme oli juuri loppunut, emmekä olleet vielä ehtineet ostaa sähköliettä, joten söimme... kaikki ateriamme täällä. Olimme erittäin tyytyväisiä kaikkeen aamiaisesta illalliseen, ja meillä oli jopa mahdollisuus maistella paikallisia oluita!

Lisää nähtävää ja tehtävää lähiympäristössä

Lähistöllä on paljon muutakin nähtävää ja koettavaa, ja monet näistä seikkailuista voi toteuttaa Kemp Děčínistä käsin. Voimme esimerkiksi suositella veneretkeä Elbe-jokea pitkin ja tutustumista Tisa Tšekin tasavallassa, jossa on hienoja retkeilymahdollisuuksia ja jossa on kuvattu Narnia-elokuvan kohtauksia. Tšekin tasavallan pohjoisosassa voimme myös suositella, että tutustu Crystal Valley -laaksoon, joka tarjoaa lasitaidetta, luontoa ja panimoita.

Kaikki parhaat vinkkimme Tšekin tasavaltaan. Klikkaa kuvaa!

Oletko koskaan vaeltanut Böömin Sveitsissä?

Oletko tehnyt patikointia Böömin Sveitsin kansallispuistossa? Tai ehkä olet vaeltanut Saksi-Sveitsissä, Saksan puolella rajaa?

Faktoja vaelluksesta Böömin Sveitsissä

  • Lähtöpaikka: Jetřichovice, pysäköintialue "Placené parkoviště".
  • Kunta: Okres Děčín
  • Maakunta: Ústí nad Labem
  • Alue: Böömi (Böömi)
  • Maa: Tšekin tasavalta
  • Sijainti: Noin 12 mailia Prahasta pohjoiseen

Tilaa uutiskirjeemme