Menu Close

Landek Park Tšekissä - leirintäalue ja kaivosmuseo

Landek Park on kaivosmuseo Ostravassa Itä-Tšekissä, ja siellä on myös mukava leirintäalue. Kävimme museossa muutama vuosi sitten, ja tämänvuotisella reissulla yövyimme leirintäalueella, koska se sijaitsee hyvällä paikalla Ostravassa vieraillessa. Leirintäalue on hyvä pysähdyspaikka, jos matkustat matkailuautolla, ja kaivosmuseo on vierailun arvoinen, vaikka matkustaisit muulla tavoin.

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

Landekin puisto Tšekin tasavallassa

Landek Park on kaivosmuseo, joka kertoo ajasta, jolloin Ostrava oli suuri ja tärkeä kaivoskaupunki. Siellä on myös leirintäalue, jossa voit yöpyä matkailuautolla, asuntovaunulla tai teltalla. Leirintäalue on ihanteellinen paikka kaivosmuseossa vierailua varten, ja siellä on myös pyörätiet, joita pitkin voi pyöräillä Ostravan keskustaan.

Landek Park

Landekin puisto sijaitsee Ostravan kaupungin pohjoisosassa, Tšekin tasavallan itäosassa.

Leirintäalue Landek Park

Camping Landek Park sijaitsee kauniissa vehreässä ympäristössä, aivan kaivosmuseon vieressä. Suurella nurmikentällä on runsaasti paikkoja, ja myös soralla olevia paikkoja niille, jotka haluavat "piki". Sähkötolppia on ripoteltu alueelle sinne tänne.

Vastaanotto on aivan vieressä, ja sieltä saimme hyvää apua englanniksi. Siellä on myös yksinkertainen ravintola, ja otimme kumpikin oluen täällä ennen kuin ajoimme alas ja löysimme paikkamme. Halukkaille on myös erilaisia tenniskenttiä.

Reception Landek Park

Palvelu on hyvä, ja vessat ja suihkut ovat raikkaat. Siellä on myös nykyaikainen ja hyvä tyhjennysasema harmaalle vedelle, veden täyttö jne. varten.

Camping Landek Park

Landek Parkin kaivosmuseo

Kävimme kaivosmuseossa vuonna 2016, joten päätimme olla käymättä siellä nyt. Haluamme silti suositella sitä, sillä leirintäalueella ja museossa käynti yhdessä on ehdottomasti hyvä kombo.

Lok

Kun kävimme museossa, meidän piti käyttää kypäriä ja kävellä pitkiä, kapeita käytäviä pitkin. Kiehtovaa ja mielenkiintoista, samalla kun oli äärimmäisen kiitollinen siitä, ettei ollut kaivostyöläinen menneisyydessä.

Landek Park gruvmuseum
Landek Park gruvmuseum

Museossa on näyttely suojavarusteista, joita työntekijät käyttivät eri tilanteissa ja eri aikoina. Ei varmaankaan ole ollut hauskaa työskennellä näissä puvuissa!

Museo on mukava ja mielenkiintoinen vierailukohde. Kierroksen lopussa on mahdollisuus ryömiä todella kapeiden käytävien läpi ja ymmärtää, miten työläiset aikoinaan elivät. Kuka kokeili sitä? Pietari tietysti!

Landek Park gruvmuseum

Ravintola museossa

Kun vierailimme museossa vuonna 2016, söimme lounaan läheisessä Harenda U Barborky -ravintolassa. Se oli klassinen tšekkiläinen ateria, jossa oli lihaa, nyyttejä, runsaasti kastiketta ja karpalohilloa. Siitä on muutama vuosi, kun olimme täällä, mutta googlasin ja ravintola näyttää olevan olemassa!

WIFI.se
Knödel

Lisää nähtävää ja tehtävää Ostravassa ja Tšekin tasavallassa

Ostravassa on tietenkin paljon muutakin nähtävää ja koettavaa kuin Landek Parkin kaivosmuseo. Voimme suositella muun muassa vierailua Ostravan keskusta, jossa voit katsella näkymiä uuden kaupungintalon tornista ja tehdä opastetun kierroksen teollisuusalueella. Dolni Vitkovice ja Bolt Tower. Voit myös tehdä retkiä lähistöllä:

Kaikki parhaat vinkkimme Tšekin tasavaltaan. Klikkaa kuvaa!

Tietoja Landek Parkin kaivosmuseosta

Tilaa uutiskirjeemme