Menu Close

Tervetuloa Štramberkiin - kylään Tšekin itäosassa.

Štramberk on viihtyisä pieni kylä Itä-Tšekissä, jossa on vanha linna ja pieniä värikkäitä taloja, jotka kiipeävät kukkulalle. Kävimme täällä toissapäivänä (40 min bussimatkan päässä Ostravasta) ja pääsimme käymään luolassa, josta löytyi jälkiä neandertalilaisista. Meillä oli myös mahdollisuus maistaa Štramberkin erikoisuutta: leikattujen korvien näköisiä kakkuja ...

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

Šipkan luola Štramberkissa

Šipkan luola sijaitsee vehreässä ympäristössä kukkulan laella, josta on kaunis näköala Štramberkin kylään. Luola tunnetaan parhaiten siitä, että sieltä löydettiin vuonna 1880 neandertalilaisen lapsen leuka. Nyt voit vaeltaa vehreässä ympäristössä ja miettiä, miten neandertalilaiset aikoinaan elivät... Juoksentelivatko he täällä metsästämässä keihäiden kanssa?

Stramberk cave
Täällä neandertalilaiset luulivat löytäneensä täydellisen paikan asettua aloilleen.

Štramberkin korvat

Kun turisti saapuu Štramberkiin, on kaksi asiaa, joita hän voi tehdä: juoda olutta paikallisesta panimosta ja ostaa piparkakkuja, joissa on leikattuja korvia. Miksi juuri nyt? No, vuonna 1240 tataarit hyökkäsivät tähän osaan Tšekkiä, ja osoittaakseen johtajilleen, kuinka monta he tappoivat, he leikkasivat jokaisen kuolleen henkilön korvat irti ja säästivät ne.

Kotoucin linnoitus Štramberkissa

Väestö pakeni ja piiloutui Kotoučin linnoitukseen. Tataarit odottivat ulkona hyökätäkseen, mutta kiivaan myrskyn ja padosta vapautuneen veden ansiosta väestö onnistui tulvimaan tataarien leirin ja selviytymään. Niinpä heidän pakenemisensa muistoksi hirvittävältä kohtalolta ihmiset leipovat ja syövät nykyään "korvia" muistuttavia kakkuja...

Stramberk Tjeckien
Štramberkin kaduilla
Tjeckien Stramberk
Helena Štramberkin aukiolla
Bryggeri Stramberk
Jätimme "korvat" väliin, mutta tilasimme paikallisen (hyvän!) oluen.

Leirintäalue Štramberk

Päivitys: Muutama vuosi ensimmäisen Štramberkiin tekemämme vierailun jälkeen päädyimme jälleen tähän viihtyisään kylään. Tällä kertaa matkustimme matkailuautolla ja majoituimme Camp u Kateriny -leirintäalueelle, joka sijaitsee aivan kylän vieressä. Siellä on nyt kivoja paikkoja matkailuautoille, ja siellä myös modernisoidaan uusia, raikkaita mökkejä.

Vastaanoton vieressä on alue, jossa on useampia mökkejä, ja kun olimme täällä, näytti siltä, että leirintäalueen tässä osassa oli leiritoimintaa. Leirintäalueen vieressä on myös mukava pieni kirkko.

Camping i Stramberk
Kaikki parhaat vinkkimme Tšekin tasavaltaan. Klikkaa kuvaa!

Tämä matka oli lehdistömatka. Kuvat, ajatukset ja mielipiteet ovat, kuten tavallista, omamme.

Tilaa uutiskirjeemme