Tänään esittelemme vierasartikkelin

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

Rooma on ikuinen kaupunki, joka tarjoaa vierailijalle selittämätöntä ja erityistä taikaa. Klassinen kauneus kohtaa modernin tyylikkyyden yhdistelmänä, jonka voi kokea vain henkilökohtaisesti. Nähtävää on paljon, ja on hyvä suunnitella etukäteen, mitä haluaa käydä katsomassa. Varsinkin, jos haluat vierailla tärkeimmissä nähtävyyksissä, kuten Vatikaanissa.

On toki mukavaa tehdä matka sellaisena kuin se tulee, mutta jos haluat nähdä Rooman parhaat puolet, varaa liput etukäteen. Säästät paljon aikaa ja energiaa sekä vältät pitkät jonot ja päällekäyvät myyjät.

Koe Vatikaani ja Sikstuksen kappeli parhaalla mahdollisella tavalla!

Vatikaanivaltio on itsenäinen valtio, maailman pienin itsenäinen valtio. Rooma ympäröi koko Vatikaanivaltiota loistokkuudellaan. Tärkeimpiin nähtävyyksiin tutustuminen ei vaadi erityistä lupaa. Vatikaanin museoihin ja Sikstuksen kappeliin tarvitaan kuitenkin lippu.

Vierailu Vatikaanissa museoineen ja Sikstuksen kappelineen on vaikuttava kokemus. Koska Vatikaani on yksi Rooman suosituimmista nähtävyyksistä, liput kannattaa varata etukäteen. Muuten on vaarana, että jäät ilman sisäänpääsyä tai joudut odottamaan tuntikausia jonossa saadaksesi pääsylippusi. Todella hyviä vinkkejä Vatikaaniin ja mitä kannattaa ottaa huomioon; Käy täällä.

Vatikaanissa kannattaa valita opastettu kierros ilman jonoja. Muuten menetetään suuri osa asiayhteydestä. Tärkeiden uskonnollisten symbolien tulkitseminen ei myöskään ole helppoa. Oppaan kanssa koet Vatikaanin parhaalla mahdollisella tavalla.

Mitä nähdä Vatikaanissa?

Siellä on erilaisia museoita, näyttelyitä ja kokoelmia. Et luultavasti ehdi nähdä kaikkea. Kun menet oppaan kanssa, pääset tutustumaan kiinnostavimpiin osiin ja saat enemmän irti vierailustasi.

Sikstuksen kappeli on ehkä yksi maailman kauneimmista kappeleista. Siellä on myös maailman ehkä tunnetuimmat kattomaalaukset, Michelangelon freskot, jotka kuvaavat klassisia kohtauksia luomiskertomuksesta.

Pyhän Pietarin kirkko on yksi maailman vaikuttavimmista kirkoista. Siellä on kauniita maalauksia, patsaita ja pylväitä. Voit kiivetä kirkkoon, josta avautuu upea näkymä Vatikaaniin ja Roomaan, kun saavut kupoliin. Valitettavasti se ei ole kaikkien saavutettavissa, sillä huipulle päästäkseen on kiivettävä kapeita portaita.

Milloin on paras aika vierailla Roomassa ja Vatikaanissa?

Vatikaani houkuttelee eniten kävijöitä erityisesti pyhäinviikon aikaan. Vatikaanissa vierailu pääsiäisenä on jo sinänsä elämys, vaikka ei olisi uskovainen katolilainen. Tarjolla on useita jännittäviä tapahtumia, jotka ovat näkemisen arvoisia.

Samalla voit odottaa ylimääräisiä kävijöitä ja väkijoukkoja. Pääsiäinen osuu eri päiville maalis-huhtikuussa, joten tarkka päivämäärä kannattaa tarkistaa etukäteen.

WIFI.se

Toinen tärkeä päivä on 21. huhtikuuta, jolloin juhlitaan Rooman syntymää. Tapahtuman nimi on Natale di Roma, ja se on täynnä toimintaa. Voit esimerkiksi osallistua aikakauden pukuihin pukeutuneiden gladiaattoreiden paraatiin.

Vatikaani ja Rooma sopivat muuten vierailukohteiksi ympäri vuoden. Rooma on tunnettu todella kuumista kesistään, ja talvella voi tulla melko kylmä. Monet haluavat vierailla Roomassa erityisesti keväällä, mutta myös alkusyksystä.

Talvella on Roomassa erityinen viehätyksensä, se on hieman pimeämpi ja kylmempi, mutta kaupunki on kauniisti valaistu. Joulukuussa voit kokea todellisen joulun tunnelman Roomassa. Kauniit joulukoristeet ja valot koristavat kaupunkia, mikä tekee siitä erityisen romanttisen. Jopa Vatikaanissa, jossa on joulupuu ja joulupukki, kannattaa vierailla.

Mitä kannattaa välttää Vatikaanissa ja Roomassa vieraillessa?

Vatikaani on hyvin suosittu matkailukohde Roomassa, joten siellä on aina joitakin sudenkuoppia. Vaeltelun jälkeen tulee helposti nälkä, mutta Vatikaanin ympäristössäkin on monia turistirysäpaikkoja. Siksi on parasta tarkistaa hinnat ennen ruoan ja juoman tilaamista.

Valitettavasti matkailijat ovat huomanneet, että lasku voi olla hyvin kallis ja epämiellyttävä tarina.. Jos päätät mennä muutaman korttelin päähän vilkkaimmista kaduista, hinnat ja palvelu ovat usein parempia. Hintoihin kiinnitettävä huomiota koskee koko Roomaa. Siksi kannattaa lukea arvosteluja ja hankkia käsitys laadusta ja hinnasta etukäteen.

Muita klassisia turistirysäpaikkoja ovat matkamuistoja tarjoavat myyjät. Jotkut tarjoavat myös lippuja erilaisiin nähtävyyksiin tai opastettuja kierroksia, jotka tuottavat pettymyksen. Varaa sen sijaan elämyksiä etukäteen verkossa, jotta vältät jonot ja huijatuksi tulemisen.

Tilaa uutiskirjeemme