Advertisement

Tänään esittelemme vieraana postitse

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

Italia on kaunis maa, jossa on niin paljon nähtävää ja koettavaa. Italiassa on jokaiselle jotakin upeasta luonnosta ja arkkitehtuurista herkulliseen ruokaan ja viiniin.

Paikkoja, joita ei kannata jättää väliin Italiassa

Colosseum - Tämä ikoninen rakennus on yksi Rooman suosituimmista turistikohteista. Yli 2000 vuotta sitten rakennettua Colosseumia käytettiin gladiaattoritaisteluihin ja julkisiin teloituksiin. Nykyään se on Rooman vallan ja tekniikan symboli.

Vatikaanivaltio - Vatikaanivaltio on maailman pienin valtio, ja siellä on joitakin maailman kuuluisimmista taideteoksista ja arkkitehtuurista. Vierailu Vatikaanin museoissa on ehdoton käyntikohde, sillä siellä voit nähdä mestariteoksia, kuten Sikstuksen kappelin ja Rafaelin huoneet.

Pisan kalteva torni - Tämä vapaasti seisova kellotorni on yksi Italian kuuluisimmista maamerkeistä. Torni alkoi kallistua rakentamisen aikana 1200-luvulla, ja nyt se kallistuu 3,97 asteen kulmassa.

Venetsia - Mikään Italian matka ei olisi täydellinen ilman vierailua Venetsiassa, "kelluvassa kaupungissa". Venetsia on rakennettu 118 pienelle saarelle, jotka on yhdistetty toisiinsa yli 400 sillalla. Gondoliajelu kanaaleilla on ainutlaatuinen kokemus.

Florence - Firenze tunnetaan renessanssin kehtona, koska se on vaikuttanut tähän taiteen ja ajattelun liikkeeseen. Kaupungissa on joitakin maailman kuuluisimpia taideteoksia, kuten Michelangelon Daavidin patsas ja Duomo.

Nämä ovat vain joitakin niistä monista nähtävyyksistä, joita Italia tarjoaa. Etsitpä sitten historiaa, kulttuuria tai vain kaunista paikkaa rentoutumiseen, Italia ylittää varmasti odotuksesi. Osoitteessa Italian kieli on myös hyvin kaunis.

Ruoka, jota sinun on maistettava Italiassa

Italian ruoka on yksi maailman parhaista. Valittavana on niin paljon herkullisia vaihtoehtoja, että voi olla vaikea tietää, mistä aloittaa. Mutta ei hätää, me hoidamme sinut.

Tässä on 10 parasta ruokaa, joita Italiassa voi syödä.

Pizza

Pizza on epäilemättä yksi Italian suosituimmista ruokalajeista. Piditpä sitten ohuesta ja rapeasta tai paksusta ja taikinaisesta, pizzaa löytyy jokaiselle. Ja kun tarjolla on niin paljon erilaisia täytteitä, et voi koskaan kyllästyä.

Pasta

Pasta on toinen klassinen italialainen ruokalaji, jota kaikki rakastavat. Valittavana on niin monia erilaisia pastatyyppejä, ja jokainen niistä on herkullinen omalla tavallaan. Halusitpa sitten yksinkertaisen tomaattikastikkeen tai jotain hienostuneempaa, pasta on aina hyvä valinta.

Gnocchi

Gnocchi on italialainen nyytti, joka valmistetaan yleensä perunoista. Se on sisältä pehmeää ja kuohkeaa ja ulkoa rapeaa, joten se on täydellinen lohturuoka. Gnocchi tarjoillaan usein tomaatti- tai kermakastikkeen kanssa, mutta sitä voi syödä myös sellaisenaan.

Risotto

Risotto on Italiassa suosittu kermainen riisiruoka. Se valmistetaan yleensä Arborio-riisistä ja erilaisista muista ainesosista, kuten vihanneksista, juustosta ja lihasta. Risotto on hyvin monipuolinen ruokalaji, joten voit kokeilla vapaasti eri ainesosia.

Lasagne

Lasagne on italialainen pastaruoka, jossa on kerroksittain leveitä, litteitä nuudeleita, kastiketta ja juustoa. Se on runsas ruokalaji, joka sopii täydellisesti kylmään talvipäivään. Lasagnea voidaan valmistaa eri lihavalmisteilla, mutta suosituin versio on naudanlihaa sisältävä.

Caprese-salaatti

Caprese-salaatti on yksinkertainen mutta herkullinen ruokalaji, joka koostuu tomaateista, mozzarellasta ja basilikasta. Se on virkistävä ja kevyt salaatti, joka sopii täydellisesti kesäpäivään. Avain tähän salaattiin on käyttää tuoreita ja laadukkaita raaka-aineita.

Tiramisu

Tiramisu on suosittu italialainen jälkiruoka, joka koostuu kerroksittain kahvilla liotetusta sienikakusta, mascarponekermasta ja suklaasta. Se on runsas ja dekadentti herkku, joka sopii mihin tahansa tilaisuuteen. Tiramisu voidaan valmistaa eri tavoin, joten kokeile rohkeasti.

Cannoli

Cannoli on makealla ricotta-täytteellä täytettyjä, friteerattuja lehtitaikinaputkia. Ne ovat suosittu jälkiruoka Italiassa, ja niitä tavataan myös muualla maailmassa. Cannolit tarjoillaan usein suklaa- tai hedelmäkastikkeen kanssa, mutta niitä voi syödä myös ilman.

gelato

Gelato on italialainen jäätelötyyppi, joka valmistetaan yleensä maidosta, kermasta, sokerista ja hedelmistä. Se on herkullinen ja virkistävä herkku, joka sopii täydellisesti kuumana kesäpäivänä. Gelatoa on saatavilla monenlaisissa mauissa, joten löydät varmasti mieleisesi.

Italialaiset viinit, joita ei kannata jättää väliin

Italialaiset viinit kuuluvat maailman parhaimpiin, ja tarjolla on monia eri viinilajeja. Kevyistä ja virkistävistä valkoviineistä täyteläisiin ja täyteläisiin punaviineihin, jokaiselle löytyy jotakin. Mikään Italian matka ei tietenkään ole täydellinen ilman lasillista (tai kahta) hyvää italialaista viiniä.

Jos etsit valkoviiniä matkasi ajaksi, kannattaa ehdottomasti kokeilla valkoviiniä Pinot Grigio Veneton alueelta. Tämä raikas ja aromaattinen viini sopii täydellisesti kuumana kesäpäivänä nautittavaksi. Jos pidät enemmän punaviineistä, toscanalaisen Chiantin kanssa ei voi mennä vikaan. Tämä klassinen italialainen punaviini sopii täydellisesti runsaan italialaisen aterian pariksi.

Minkälaisesta viinistä sitten nautitkin, muista maistaa sitä Italiassa ollessasi. Se on kokemus, jota et halua jättää väliin!

Tilaa uutiskirjeemme