Menu Close

Päivä Antwerpenissä - Anna-täti on paikallinen turisti.

Vieraileva kirjoittaja: Anna Nilsson Spets

Antwerpen on lähin kaupunkini täällä Belgiassa, ja se liittyy minulle arkkitehtuuriin ja kulttuuriin. Tunnin junamatkan päästä pääsen pois päärautatieasemalla, joka on itsessään taideteos. 

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

Asema rakennettiin 10 vuoden aikana vuodesta 1895 alkaen, ja se on nykyään suojeltu rakennus, joka houkuttelee monia matkailijoita. Kupolien korkeus on enintään 43 metriä, mikä on huomattava korkeus, joka oli tarpeen savun muodostumisen estämiseksi silloisessa junaliikenteessä. Antwerpenin keskusta tunnetaan myös raitiovaunukatedraalina, ja se on todellakin upea! 

Joka lauantai klo 8-15 välisenä aikana kaupungin keskustan sivukaduilla järjestetään hauskat markkinat, jotka tunnetaan flaamiksi vreemdelingenmarkt eli vieraiden markkinat. 

Täältä löydät herkkuja monista maailman kolkista. Baklavaa ja kadajf-keksejä arabimaailmasta, italialaisia herkkuja, Ranskassa poimittuja sieniä sekä trooppisia hedelmiä. Täällä voi myös syödä hyvin, joten miksi et kokeilisi vaaleanpunaisia ostereita ja lasillista cavaa lauantaiaamuna?  

Se on todellinen yleisötapahtuma, joten sinne on hyvä mennä ajoissa, jos et halua tungosta.  

Siellä on helppo liikkua kävellen, vuokratulla pyörällä tai raitiovaunulla; tänä päivänä apostolien hevoset tarvitsivat monta, monta kilometriä. Keskustan laitamilta löytyy PAKT, joka on selvästi jotain erilaista. Joillekin vanhoille varastorakennuksille on tehty kasvojenkohotus urbaanin puutarhanhoidon ja trendikkäiden ruokapaikkojen muodossa. Katot ovat täynnä viljelykasveja, ja vihanneksia myydään projektin omassa kaupassa.  

Konsepti on vihreä ja ekologinen, ja jos kuntosalilla ei olisi ollut jyskyttävää teknomusiikkia, se olisi ollut kaunis, rauhallinen ja vehreä huone, jossa olisi voinut istua. 

Kun kävelemme useita kilometrejä takaisin keskustaan juutalaiskortteleiden läpi, sapattia vietetään, ja monet perheet ovat kävelyllä tai tapaamassa toisiaan. Pukeutumiskoodi on tiukka, miehillä on shtreimel, suuri pyöreä turkislakki tai mustat hatut, joissa on leveä lieriö. Pienillä pojilla on kippah päässään ja pitkät korkkiruuvilakit. On kuin olisi toisessa maailmassa. 

Kirkkoon on kerääntynyt paljon ihmisiä, uteliaisuuteni ajaa minua eteenpäin, afrikkalaiset häät! Kirkko on täynnä taputtavia ja laulavia kongolaisia, haluaisin olla kärpäsenä seinällä sisällä. 

Meir on erittäin pitkä ostoskatu, jota reunustavat kaikki tunnetut ketjut, ja keskipäivän jälkeen se on täynnä ihmisiä. Kaikenlaisia katuesityksiä, jotka vaihtelevat hampaattomasta harmonikalla puhaltavasta setästä lahjakkaisiin rytmimuusikoihin, jotka houkuttelevat ihmisiä tanssimaan. 

Onze Lieve vrouwe -katedraalin ulkopuolella on pitkä jono kävijöitä, ja se on Antwerpenin suurin nähtävyys. Katedraalin rakentaminen alkoi vuonna 1352 ja kesti 170 vuotta, ja se on rakennettu barokki- ja uusgoottilaiseen tyyliin. 

WIFI.se

Itse katedraalissa on monia kuuluisien taiteilijoiden hienoja teoksia, muun muassa neljä Rubensin maalausta, jonka talo sijaitsee myös kaupungin keskustassa. Katedraalin sisätiloissa näkyy vertaansa vailla oleva käsityötaito, eikä arvokkaiden materiaalien suhteen ole säästelty. 

Antwerpenin historiallisessa osassa sijaitseva arkkitehtuuri ja sen koristeiden ja kullan runsaus saavat sinut hengästymään! 

Ja kyllä, kaupungin historiallinen osa on todellinen turistirysä, jossa on kauppoja, jotka myyvät tyypillisimpiä belgialaisia tuotteita: olutta, suklaata, Tintin-tähtiä ja Brysselin pitsejä. Se on kallista, ei ehkä turisteille, mutta meille, jotka asumme täällä. 

Heti historiallisen keskustan ulkopuolella on Schipperskwartier, kipparikortteli, joka on Antwerpenin vastine punaisen valon kaupunginosalle. Antwerpen on aina ollut yksi maailman suurimmista satamista, ja sen myötä myös prostituutio on täällä laillista. Aamulla täällä on uneliasta, mutta iltaan mennessä näyteikkunat ovat täynnä ihmishyödykkeitä. 

Antwerpenillä on paljon tarjottavaa, ja opastettu kierros historiallisissa kaupunginosissa on ajan ja maksun arvoinen. Samoin kannattaa kävellä keskustan eri kaupunginosissa, afrikkalaisissa kortteleissa, Chinatownissa ja kaduilla, joilla on arabikauppoja. Se on yksinkertaisesti kulttuurien sulatusuuni. 

Hyvä tietää Antwerpenistä

Pääsy Antwerpeniin

  • Autolla: Kyllä, mutta pysäköintipaikkoja on hyvin vaikea löytää keskustasta. Kauhea liikenne. 
  • Junat: Brysselistä matka kestää 50 minuuttia.  

Asuminen ja syöminen Antwerpenissä

  • Yöpyminen: Monia vaihtoehtoja, hostelleista luksukseen. 
  • Syöminen: Aseman, Meirin ja historiallisen keskustan ympärillä olevat ravintolat ovat paljon kalliimpia kuin sivukujilla. Kokeile belgialaisia ruokia, kuten moules frittes, simpukoita ranskalaisilla perunoilla, tai stoofvlees, suolaista, hieman hapanta lihapataa. 
  • Juominen: Tämä on oluen maa ... Tuopin nauttiminen on osa sosiaalista rakennetta. Turistinähtävyyksien ympäristössä hinnat ovat korkeammat. 

lisää tietoa Antwerpenistä

  • Milloin: Ympäri vuoden. Suuri turistivirta kesä-elokuussa, viikonloput ovat pahimpia. Lokakuu-tammikuu kylmä ja kostea. 
  • Lue lisää: Virallinen matkailutietosivusto :Tervetuloa Antwerpeniin | Visit Antwerp 
Anna Nilsson Spets

Follow Anna here:

Sverige

Anna Nilsson Spets

60-vuotias nainen, jolla on elinikäinen rakkaus Afrikkaan. Muutti Flanderiin Belgiaan ja työskentelee päivittäin kasvien parissa. Kirjoittaa, valokuvaa ja yrittää inspiroida muita budjettimatkailuun omatoimisesti. Bloggaa "Anna's Blendissä" matkustamisesta, työstä, kasveista, kirjoittamisesta ja paljon muusta.

Tilaa uutiskirjeemme