Menu Close

12 nähtävää ja tehtävää Antwerpenissä, Belgiassa

Yhteistyössä Visit Flandersin kanssa

Tänään meillä on 12 nähtävää ja tehtävää Antwerpenissä, Belgiassa. Antwerpen on vilkas ja mielenkiintoinen kaupunki, joka tarjoaa timantteja, taidetta, historiaa, museoita ja kaikenlaista herkkua oluen, ruoan ja suklaan muodossa. Tässä ovat parhaat vinkkimme, mitä tehdä tässä belgialaisessa kaupungissa!

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

Tervetuloa Antwerpeniin, Belgiaan!

Belgialainen Antwerpenin kaupunki on timanttikaupan ja timanttien jalostuksen keskus. Antwerpenin nimen on perinteisesti ajateltu tarkoittavan "käsien heittämistä", ja se juontaa juurensa myytistä, joka kertoo pahasta jättiläisestä, joka vaati jokea ylittäviltä maksua ja katkaisi niiden kädet, jotka eivät maksaneet. Sankari Brabo kukisti jättiläisen, joka katkaisi jättiläisen oman käden ja heitti sen jokeen.

Antwerpen i Belgien
Käden heittämä Bravo on Antwerpenin symboli.

Kaupungilla on myös maine muotikaupunkina, ja se on myös satama- ja teollisuuskaupunki. Scheldt-joki virtaa kaupungin halki, ja vedenpinta vaihtelee huomattavasti nousu- ja laskuveden välillä. Kerran vuodessa vedenpinta voi nousta niin korkeaksi, että kaupunkia suojelee ylimääräinen muuri.

Antwerpen hamn
Antwerpen flod
Kun vesi nousee, he sulkevat muurin kaupunkiin päin -

Mitä voit tehdä Antwerpenissä?

Olemme viettäneet Antwerpenissä muutaman päivän ja voimme jo nyt sanoa, että tässä kaupungissa on paljon tarjottavaa. Tässä ovat 12 parasta vinkkiämme Antwerpenin nähtävyyksiin ja tekemisiin!

Antwerpen torg
restaurant Antwerpen
Viihtyisä ravintola sivukadulla Antwerpenissä, Belgiassa.

1. lähde kaupunkikävelylle

Opastettu kaupunkikävely on aina hyvä tapa löytää tunnetuimpien nähtävyyksien takana olevat vähän tunnetut kujat. Oppaamme vei meidät läpi vehreiden sivukujien ja näytti meille puiset liukuportaat, jotka ovat yli 90 vuotta vanhat.

Vuonna 1933 rakennetut liukuportaat vievät sinut alas St Annan tunneliin (jalankulkijatunneli), joka kulkee Scheldt-joen alla. Jalankulkijat ja pyöräilijät käyttävät sitä päivittäin paljon kulkiakseen töihin ja töistä, ja kävelymatka toiselle puolelle kestää noin 30 minuuttia. Se rakennettiin joen alle, jotta se ei häiritsisi Antwerpenissä tunnettua satamaliikennettä.

Gränder i Antwerpen
Rulltrappa i trä
Pyhän Annan tunneli. Tämä puinen liukuporras on 90 vuotta vanha!

2. Vieraile Antwerpenin mahtavissa kirkoissa.

Antwerpenissä on useita upeita ja mielenkiintoisia kirkkoja, kuten Hendrik Conscienceplein 11:ssä sijaitseva Pyhän Kaarle Borromeon kirkko, jonka on suurelta osin koristellut kuuluisa taiteilija Rubens. Kaupungin keskustassa sijaitsee myös mahtava Neitsyt Marian katedraali.

Abtwerpen kyrka
Pyhän Kaarle Barrameon kirkko

3. Tutustu Rubensin taloon Antwerpenissä.

Rubensia pidetään suurimpana pohjoiseurooppalaisena barokkimaalarina, ja hän toimi pääasiassa Antwerpenissä, jossa hän kuoli vuonna 1640. Tänään voit vierailla Rubensin talossa, jossa hän asui. Se sisältää Rubensin ja hänen aikalaistensa maalauksia. Joissakin maalauksissa on alastomia ihmisiä, ja Flanderin matkailutoimisto on tehnyt erittäin hauskan mainoksen, jossa pilkataan Facebookin alastomuutta koskevia melko ankaria rajoituksia....

Rubens hus

4. vieraile Plantin-museossa

Suosikkimuseomme Antwerpenissä oli Plantin-Moretus-museo, joka kertoo kirjansitojasta Christophe Plantinista, joka julkaisi ensimmäisen kirjansa vuonna 1555 ja perusti myöhemmin menestyksekkään Officina Plantiniana -yrityksen. Lähes kaikki kirjansitomossa ollut on jätetty jälkipolville nähtäväksi. Kiehtovaa! Museo on Unescon maailmanperintökohde.

Antwerpen museum
Plantar museum

5. Vieraile Masissa Antwerpenissä

Älä missaa MAS (Museum aan de Stroom) Antwerpenissä. Museo sijaitsee joen rannalla, ja 10. kerroksen katolta on upeat näkymät kaupunkiin. Kattoterassilla vierailu on ilmaista, ja maksat vain, jos haluat nähdä eri näyttelyt.

Meillä ei ollut aikaa tutustua pysyviin näyttelyihin, vaan keskityimme 1600-luvun naistaiteilijasta kertovaan vaihtuvaan näyttelyyn. Michaelina. Tuohon aikaan naistaiteilijat jäivät usein varjoon, ja vasta nyt hän on ehkä saanut ansaitsemansa tunnustuksen!

WIFI.se
MAS
Michaelina

6. Lue lisää timanteista

Antwerpen on timanttien pääkaupunki, joten mikä olisikaan parempi vierailukohde kuin timanttimuseo? DIVA on fantastinen museo, jossa on esillä kimaltelevia mestariteoksia ja jossa kerrotaan kaikki, mitä olet koskaan halunnut tietää timanteista. Se sijaitsee vain 5 minuutin päässä pääaukiolta.

Diamantmuseum DIVA
Diamantmuseum Antwerpen

7. Tutustu Antwerpenin alla oleviin tunneleihin.

Yksi asia, jota emme oikeastaan kokeilleet (kurkkasimme vain sisäänkäynnin sisään), on tutkia käytävät Diva Diamond Museumin vieressä Suikerrui-kadulla Antwerpenin alla. Aiemmin nämä olivat avoimia kanavia, jotka kuljettivat sade- ja jätevedet pois kaupungista, mutta kun vesiväylät peitettiin, ne unohdettiin.

Nykyään voit vierailla niissä oppaan johdolla ja nähdä jäänteitä menneestä aikakaudesta. Muuten, kun saavuimme paikalle, infopisteessä istunut tyttö puhui ruotsia, sillä hän oli opiskellut ruotsia rakastuttuaan Ingmar Bergmanin elokuviin!

Gångar under Antwerpen
Antwerpen gångar

8. Oluen maistelua De Koninckin panimossa

De Koninckin panimo tarjoaa mielenkiintoisen kokemuksen oluen maisteluineen, museon ja olutta, suklaata, juustoa ja leipää myyvien kauppojen kanssa. Lue postauksemme aiheesta vierailu panimoon osoitteessa Boomgaardstraat 1.

Öl Antwerpen

9. Syö ranskalaisia Fritkot Maxissa

Ranskalaiset perunoiden uskotaan olevan peräisin Belgiasta, joten jos aiot syödä ranskalaisia perunoita jossain, niin täällä! Groenplaats 12:ssa sijaitseva Fritkot Max on kaupungin vanhin ranskalaispaikka, ja täällä voit tilata ranskalaisia lisukkeineen, jotka myös friteerataan. Varmista vain, että käyttäydyt kunnolla - tiskin takana oleva nainen vaatii ehdottomasti, että kaikki tehdään hänen haluamallaan tavalla!

Max fritkos
Pommes frites Antwerpen
Ranskalaisia ja lisukkeita klassisessa Fritkot Maxissa Antwerpenissä, Belgiassa.

10. Syö hyvin Antwerpenissä

Jos et halua syödä vain ranskalaisia perunoita, on tietysti monia muitakin mukavia ravintoloita, joissa on hyvää ruokaa. Viileän liharavintolan lisäksi Musta savu osoitteessa Boomgaardstraat 1, söimme lounasta Roestissa osoitteessa Sint-Aldegondiskaai 64, joka on aivan MAS:n vieressä. Kaunis sisustus, roikkuvat viherkasvit ja todella hyvät salaatit!

Restaurang Antwerpen

11. Osta suklaata

Belgialaisen suklaan kanssa ei voi mennä pieleen, ja Antwerpenissä on useita suklaata myyviä kauppoja. Voimme erityisesti suositella Suklaalinja Paleis op Meirissä, jossa on sekä upea sisustus että hienoja suklaapralineja.

Chokladbutik
choklad piller

12. Pyöräily ympäri kaupunkia

Emme ole koskaan pyöräilleet Antwerpenissä, mutta haluamme silti suositella sitä, koska se vaikuttaa suositulta. Kaupunki on myös sen kokoinen, että pyörällä liikkuminen on käytännöllistä. Voit vuokrata pyörän tai ostaa päivälipun lainapyöriä varten, jotka voi noutaa ja jättää pyörätelineiltä ympäri kaupunkia.

Göra i Antwerpen? Cykla kanske!
Yksi monista Antwerpenin aktiviteeteista - tutustu kaupunkiin pyörällä!

Video Antwerpenistä

Katso myös Peterin leikkaama elokuva Antwerpenistä!

Katso lisää Antwerpenin ympäristössä

Belgia on pinta-alaltaan suhteellisen pieni maa, joten etäisyydet muihin kaupunkeihin eivät ole liian pitkiä. Käytä tilaisuutta hyväksesi ja tutustu Brysseliin, Gentiin ja Bruggeen. Kaikkien kaupunkien välillä voi matkustaa helposti junalla.

 • Bryssel on suuri kaupunki, jossa on upeita rakennuksia, sarjakuvahahmoja, eurooppalainen alue, belgialaisia pubeja ja hyvää ruokaa. Noin tunnin junamatkan päässä Antwerpenistä.
 • Gent on miellyttävä ja rento opiskelijakaupunki, jossa on viehättäviä keskiaikaisia kortteleita ja kanavaveneajeluja. Junat Antwerpenistä kulkevat noin tunnissa.
 • laituri on vanha ja mielettömän viehättävä pikkukaupunki, jossa on kanavaveneet, vanhanaikaisia kortteleita ja paljon suklaakauppoja. Junamatka Antwerpenistä kestää noin 1,5-2 tuntia.
Kaikki parhaat vinkkimme Belgiaan. Klikkaa kuvaa!

Tietoa Antwerpenistä Belgiassa

 • Maa: Belgia
 • Alue: Flanderi 
 • Provins: Antwerpen
 • Kielet: flaamiksi, ranskaksi ja saksaksi (monet puhuvat myös englantia).
 • Valuutta: Euro
 • Hintatila: Halvempi kuin Ruotsi
 • Asukkaat: Noin 520 000 asukasta (2017)
 • Liikkuminen: Kävele, pyöräile tai kulje raitiovaunulla
 • Aikaero: Ei mitään
 • Hätänumero: 112
 • uskonto: Kristinusko
 • El: Kuten Ruotsi
 • Vesi: Juomakelpoinen
 • MatkailutoimistoGrote Markt 13-15

Matka Antwerpeniin Belgiassa

 • Lento: Brussels Airlinesin lento Bromman (Tukholman) lentoasemalta Brysseliin kestää 2 tuntia 20 minuuttia tai Göteborgin Landvetteristä 1 tunti 45 minuuttia. Bussi lentoasemalta kestää 45 minuuttia ja kulkee tunnin välein. Juna on toinen hyvä vaihtoehto. Jos aiot matkustaa ympäriinsä, osta lentolippuusi Hi Belgium Pass, joka sisältää ilmaisen junamatkan ja ilmaisen sisäänpääsyn muutamiin valittuihin kaupungin nähtävyyksiin oleskelusi aikana.
 • Auto: Ota esimerkiksi Stena Linen Göteborg-Kiel-lautta. Kielistä ajat A1-tietä Alankomaiden läpi, joka on 650 km pitkä ja kestää noin 6 tuntia.

Nähtävyydet Antwerpenissä

 • Rubensin talo Wapper 9-11
 • Plantin-Moretus perjantaina markkinoilla 22-23
 • MAS (Museum aan de Stroom) osoitteessa Hanzestedenplaats 1
 • DIVA osoitteessa Suikerrui 17/19

Ravintolat Antwerpenissä

 • Ruoste osoitteessa Sint-Aldegondiskaai 64 
 • Musta savu osoitteessa Boomgaardstraat 1
 • Kalabaari jäsenen Marnixplaats 11
 • Dome sur Mer Arendstraat 1, kala ja äyriäiset
 • Potin katsoja Kaasrui 5
 • Fritkot Max osoitteessa Groenplaats 12, kaupungin vanhimmassa sipsipaikassa.

Ostokset Antwerpenissä

 • Meirin ostoskatu
 • Stadsfeestzaalin ylellinen ostoskeskus

Majoitus Antwerpenissä

 • Ibis Antwerpenin keskusta osoitteessa Meistraat 39, 500 metrin päässä kaupungin keskustasta.
 • Hilton Antwerpenin vanhakaupunki osoitteessa Groenplaats 32, jos haluat jotain hieman ylellisempää...

Vuodepaikat ja leirintäalueet kohteessa Antwerpen

 • Asuntovaunualue Vogelsang osoitteessa Vogelzanglaan 7-9 niille, joilla on matkailuauto tai -vaunu. Se maksaa 15 €/vrk (2018), ja raitiovaunulla pääsee keskustaan 20 minuutissa.

Tilaa uutiskirjeemme