Menu Close

18 asiaa, joita kannattaa tehdä Brysselissä matkailijana

Brysselissä on todella paljon nähtävää ja koettavaa! Jos seuraat tätä blogia, olet jo lukenut postauksemme vohveleista, pubeista, ruoasta ja retkistä. Nyt kun kokoamme ne kaikki yhteen postaukseen, tarjolla on paljon uutta. Miten olisi esimerkiksi suklaapaja, erikoispanimo, sarjakuvahahmot ja maanalaiset käytävät?

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

Mitä nähdä ja tehdä Brysselissä

Vaikka Brysselissä vietetyn pitkän viikonloppumme aikana satoi ja oli hyvin harmaata, olimme erittäin positiivisesti yllättyneitä. Meidän on sanottava, että Brysselissä on paljon nähtävää ja koettavaa! Belgian pääkaupunki on kaupunki niille, jotka pitävät hyvästä ruoasta, hyvästä oluesta, makeisista, kauniista rakennuksista... ja ehkä sarjakuvahahmoista.

Göra i Bryssel

1. Kävele pitkin Grote Marktia

Grote Markt eli Grand Place on Brysselin pääaukio, ja se on ehdoton ehdoton nähtävyys, kun vierailet kaupungissa. Aukio rakennettiin myöhäiskeskiajalla, ja se on nykyään maailmankuulu, eikä vähiten sen kauniisti koristelluista 1600-luvun rakennuksista. Se kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon

Göra i Bryssel

2. Tutustu upeisiin rakennuksiin

Bryssel on kaupunki täynnä upeita rakennuksia. Kaupungissa kävellessäsi saatat törmätä esimerkiksi Kuninkaalliseen palatsiin tai Oikeuspalatsiin. Oikeuspalatsi on hyvin näkyvä maamerkki korkeine pyöreine torneineen, ja on todella kiehtovaa kurkistaa sen avoimista ovista. Voit myös varautua siihen, että voit nähdä mustiin pukeutuneita tuomareita, joilla on valkoiset kravatit (vai miksi heitä kutsutaankaan), juoksemassa portaita ylös ja alas.

Göra i Bryssel
Kuninkaallinen palatsi Brysselissä
Göra i Bryssel
Brysselin oikeuspalatsi, rakennettu vuosina 1866-1883.

3. Osallistu Brysselin kävelykierrokselle

Pidämme opastetuista kaupunkikävelyistä, koska ne ovat hyvä tapa tutustua nopeasti ja helposti kaupunkiin, jossa olet. Brysselissä meillä oli ruotsinkielinen (!) belgialainen opas, joka oli niin innostunut, että hän ylitti aikansa noin tunnilla. Mutta opimme paljon!

Tämä oli muuten kolmas (!) tapaamamme belgialainen, joka puhuu ruotsia. Ja ei, yhdelläkään heistä ei ollut mitään yhteyttä Ruotsiin. He vain päättivät oppia kielen joka tapauksessa! Yksi niistä asioista, joita ei kannata jättää väliin kaupunkikävelyllä, on Pisin perhe.

 • Manneken Pis: Belgian maamerkki. Pronssinen patsas, joka esittää virtsaavaa pientä poikaa ja on ensimmäinen vuodelta 1619. Katso se Rue de l'Étuve- ja Rue du Chê -katujen risteyksessä Brysselissä.
 • Jeanneke PisJeanneke Pis on vuonna 1985 paljastetun Manneken Pisin sisar. Löydät hänet osoitteesta 10 impasse de la Fidélité Brysselin vanhassakaupungissa.
 • Cinnabar Pis: Heidän koiransa, joka esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 1998. Löydät sen Rue des Chartreux'n ja Rue du Vieux-aux-Grainsin risteyksestä Brysselissä.

4. Vieraile Euroopan alueella

Jos Bryssel tunnetaan jostakin, se on EU:n päämaja ja koko alue, jossa poliitikot, hallintovirkamiehet ja lobbaajat työskentelevät EU-asioiden parissa. Oppaamme mukaan noin 200 000 Brysselin asukasta työskentelee EU:hun liittyvissä tehtävissä.

Alueella on mielenkiintoista kuljeskella, ja erityisen kiinnostuneet voivat osallistua opastetuille kierroksille ja tutustua esimerkiksi parlamentariumiin. Me tyydyimme lyhyeen vierailuun (joka olisi voinut olla pidempikin!) Euroopan historian talossa. Täällä sijaitsee myös Naton päämaja.

5. Katso Brysselin metro

Brysselin alla on keskiaikainen maailma. Voit mennä alas Coudenbergin linnan alle ja nähdä kaikki tiet, joita aikoinaan käytettiin. Jos haluat vielä enemmän maanalaista Brysseliä, voit mennä Brysselin keskustaan. viemärimuseojossa voit kokea kaupungin vähintäänkin eri tavalla.

Göra i Bryssel
Coudenbergin linna
Göra i Bryssel
Peter underground Brysselissä

6. nouse Atomiumiin

Atomium on yksi Brysselin "pakollisista" nähtävyyksistä. Tämä näyttävä laitos rakennettiin vuoden 1958 maailmannäyttelyä varten, mutta se jätettiin paikoilleen.

atomium
Vierailu Atomiumissa - melkeinpä pakollinen Brysselin vierailukohde.

7. katso Mini-Eurooppa

Mini-Europa sijaitsee aivan Atomiumin vieressä ja on vierailun arvoinen paikka. Hauskaa sekä lapsille että aikuisille! Tunnistat erilaisia kuuluisia rakennuksia ympäri Eurooppaa ja tulet uteliaaksi muista.

Stockholm mini

8. Opi lisää sarjakuvahahmoista

Syleilkää ja syleilkää! Jos pidät sarjakuvahahmoista, Belgia on oikea maa sinulle! Ehkä kuuluisin sarjakuvahahmo on Tintti, jonka on luonut belgialainen sarjakuvapiirtäjä Georges Remi eli Hergé. Lucky Luken on luonut belgialainen sarjakuvapiirtäjä Morris. Asterixin loivat ranskalaiset René Goscinny ja Albert Uderzo, mutta he tapasivat ... Brysselissä. Lisäksi Smurffit ovat belgialainen sarjakuva!

Vierailimme Moof-museo, joka sijaitsee Brysselin keskustassa osoitteessa Galerie Horta (Gare centrale) Rue Marché-aux-Herbes 116 B1000 Bruxelles, ja joka esittelee kaikenlaisia sarjakuvahahmoja. Sen lisäksi, että täällä oli kiva kävellä, onnistuimme nukahtamaan kymmenen minuuttia "elokuvateatterissa" - sooo kiva, kun on tiukka aikataulu, haha.

Niille, jotka ovat kiinnostuneempia, on olemassa myös Hergén museo joka sijaitsee aivan Brysselin ulkopuolella. Voit myös tehdä "sarjakuvakävely" nähdäksesi kaikki Brysselin sarjakuvamaalaukset.

9. Belgialaisesta ruoasta nauttiminen

Belgiassa on paljon hyvää ruokaa, klassisista moules frites -annoksista moniin erilaisiin ruokalajeihin, halusitpa sitten lihaa, kalaa tai kasvisruokaa.

Göra i Bryssel

10. Vohveleiden herkuttelu Brysselissä

Kun olet Brysselissä, muista herkutella vohveleilla, olipa kyseessä sitten perinteinen belgialainen "Gaufre de Liege" tai jokin turistivohveli. Lue belgialaisista vohveleista kertova postauksemme, jotta löydät tiesi vohveliviidakossa. Löysimme vohvelit Rue de l'Etuve/Stoof straatilta, lähellä Grand Place/Grote Marktia.

Göra i Bryssel

11. osallistua suklaatyöpajaan

Suklaan syömisen lisäksi on mielenkiintoista kokeilla oman suklaan valmistamista! Osallistuimme suklaatyöpajaan Laurent Gerbaud Rue Ravensteinilla. Ensin opimme paljon suklaasta ja erilaisista kaakaopavuista, ja sitten teimme omia suklaapatukoita ja maustimme ne erilaisilla hedelmillä, pähkinöillä ja siemenillä. Hauskaa!

12. Osta belgialaista suklaata

Belgialaista suklaata voi tietenkin ostaa Brysselissä ollessasi, mutta sinun on oltava varovainen varmistaaksesi, että saat todella laadukasta suklaata etkä jotain massatuotettua. Voimme suositella Wittamer Place du Grand Sablonilla, joka toimittaa suklaata myös kuninkaalliselle perheelle.

Muita suklaakauppoja ovat Mary ja Neuhaus molemmat sijaitsevat uskomattoman kauniissa Galerie de la Reine/Koninginnegalerijissa (Galleries St Hubert), joka on myös Euroopan ensimmäinen ostoskeskus vuodelta 1846.

Mary-myymälässä suklaata myydään pakkauksissa, jotka ovat lähes identtisiä alkuperäisten vuoden 1919 pakkausten kanssa. Niissä ei edes mainita "Mary". Tuohon aikaan oli vain yksi naispuolinen suklaantekijä, joten oli selvää, kuka oli kuvassa.

13. Ostokset Brysselissä

Brysselistä voi ostaa paitsi suklaata myös esimerkiksi vaatteita. Jos haluat shoppailla hieman eksklusiivisemmin, voit kävellä pitkää katua pitkin Louiza/Louise-metroaseman luona. Me päätimme tehdä edullisia ostoksia Agodan ostoskeskuksessa Rue de la Colline/Heuvelstraatilla, Grote Marktin lähellä. Päädyimme itse asiassa ostamaan kumpikin yhden talvitakin, ja olemme superonnellisia!

Göra i Bryssel

14. Vieraile belgialaisessa olutpanimossa

Brysselissä on useita panimoita, ja vierailimme yhdessä nimeltä Cantillon Gueuzen panimo-/brysseliläismuseossa rue Gheude 56 1070 Bryssel. Olemme käyneet useissa panimoissa Belgiassa ennenkin, ja silti tämä oli paras. erittäin mielenkiintoinen.

Cantillon ei ole samanlainen kuin muut panimot, vaan se valmistaa olutta perinteisellä tavalla eli täsmälleen samoissa tiloissa ja täsmälleen samalla tavalla kuin sata vuotta sitten. Olut jäähdytetään katolla ulkoilmalla, mikä tarkoittaa, että olutta voidaan valmistaa vain talvikuukausina.

Tämä panimo valmistaa muun muassa aitoa Gueuze-Lambic-olutta sekä hedelmäoluita, kuten kirsikkaolutta. Maku on hieman erilainen, mutta hyvin, hyvin mielenkiintoinen! Tapasimme täällä muuten kaksi saksalaista saksalaisesta olutakatemiasta, jotka olivat innoissaan ja riemuissaan ostaessaan myös meidän "pottumme", koska sitä voi ostaa vain tietyn määrän per henkilö (ja me lensimme).

15. Oluen juominen belgialaisissa pubeissa

Belgia on olutkulttuuri, ja tämä näkyy kaupungin pubien määrässä. Löydät kaikkea pubeista, joissa on yli 3000 erilaista olutta, vanhoihin nukketeatterin kellareihin sijoitettuihin pubeihin.

Göra i Bryssel

16. Vieraile Brysselin joulumarkkinoilla

Tämä vinkki riippuu paljon vuodenajasta, mutta jos vierailet Brysselissä jouluna, kannattaa käydä joulumarkkinoilla. Siellä on paljon kojuja, joissa myydään herkkuja, makeisia ja käsitöitä.

Göra i Bryssel

17. Asu viihtyisässä hotellissa

Kun viettää viikonloppua, on tietysti mukava viettää aikaa kodikkaasti! Jos pidät pienemmistä hotelleista, joissa on rennompi tunnelma ja aito ja hyvä aamiainen - voimme suositella tätä hotellia. Viihtyisyys. Hotelli sijaitsee metroasemalla Louiza/Louise ja huoneet ovat erinomaisia. Ennen kaikkea pidimme aamiaisesta, joka ei sinänsä ollut kovin suuri, mutta sen sijaan tuntui, että se oli huolella valmistettu ja tarjoiltu.

18. Lähde matkalle Mecheleniin.

Meidän on tietenkin ehdotettava myös matkaa Mecheleniin! Mechelen on vain 25 minuutin junamatkan päässä Brysselistä, ja sinne on helppo tehdä päiväretki. Mechelen on viihtyisä ja hieman rauhallisempi kaupunki, jossa on kanavia, kauniita taloja ja esimerkiksi panimo ja kutkuttavan korkea kirkontorni.

Viehättävä ja kaunis Mechelen

Elokuva siitä, mitä tehdä Brysselissä

Lisää nähtävää ja koettavaa Brysselissä

Yksi asia, jonka olimme suunnitelleet tekevämme Brysselissä, mutta emme ehtineet tehdä sitä, on Afrikan museo. Tämä Brysselin ulkopuolella sijaitseva museo on ollut suljettuna useita vuosia, ja se avattiin hiljattain uudelleen. Museossa on esillä esineitä, jotka liittyvät Belgian pitkiin suhteisiin Kongon ja muiden Afrikan maiden kanssa. Seuraavassa on muutamia muita huomionarvoisia paikkoja Brysselissä:

 • Parc du Cinquantenaire on Brysselin keskustassa sijaitseva puisto, jossa on vuoden 1905 Riemukaari.
 • Arkkitehti Victor Hortan merkittävät teokset on merkitty Unescon maailmanperintöluetteloon. Rakennukset ovat Hotel Tassel, Hotel Solvay, Hotel van Eetveld ja Maison & Atleter Horta (Horta-museo).
 • Stocletin palatsi, Woluwe-Saint-Pierre, on arkkitehti Josef Hoffmanin rakentama yksityinen kaupunkipalatsi. Palatsi on maailmanperintökohde.
 • Kuninkaallinen taidemuseo Rue de la Régence 3.

Liikkumiseen Brysselissä ostimme metroliput automaateista - saatavilla oli kertalippuja, 24 tunnin lippuja ja 10 kerran lippuja. Brysselin keskustan ulkopuolella kuljimme junalla käyttäen "Hi Belgium Pass" -passia.

Göra i Bryssel
Peter ostaa metrolippuja

Hei belgialaiset passit - ja brysseliläiset lentoyhtiöt

Matkustimme Brysseliin Brussels Airlines alkaen Bromma ja varattu Hei Belgia Pass. Tällä passilla saat ilmaiset junaliput maan sisällä pitkän viikonlopun aikana ja kolme ilmaista nähtävyyttä kussakin kahdessa valitsemassasi kaupungissa (me valitsimme Brysselin ja Mechelenin). Erittäin kätevää!

Göra i Bryssel
Hi Belgium

Lento sujui yleisesti ottaen hyvin. Brommasta lentäminen on paljon nopeampaa ja helpompaa kuin Arlandasta lentäminen, koska lähtöselvitysaika on lyhyempi. Jos matkustat Tukholmaan ja Tukholmasta, se on myös paljon lähempänä. Brysselissä testasimme myös Brussels Airlinesin loungea - oli mukavaa, että siellä oli mukavat sohvat, sähköt ja pieni buffet, jossa oli ruokaa, leivonnaisia ja juomia.

Göra i Bryssel
Muokkaamme kuvia kaikesta, mitä teimme Brysselissä.

Katso lisää Belgiasta

Haluatko tietää lisää siitä, mitä nähtävää ja koettavaa Belgiassa on? Tutustu sivuumme Matkustaminen Belgiaan, johon keräämme parhaat vinkkimme pohjoisesta etelään. Jos matkustat matkailuautolla, voit lukea lisää osoitteesta leirintäalueet ja leirintäalueet Belgiassa. Älä jätä väliin myöskään näitä mielenkiintoisia kaupunkeja:

Kaikki parhaat vinkkimme Belgiaan. Klikkaa kuvaa!

Tietoja Brysselistä

 • Maa: Belgia
 • Kielet: flaamiksi ja ranskaksi (ja englanniksi)
 • Valuutta: Euro
 • Hintatila: Kuten Ruotsissa
 • Asukkaat: Noin 1,2 miljoonaa (Bryssel)
 • Aikaero: Ei mitään
 • Hätänumero: 112
 • uskonto: kristinusko (lähinnä katolisuus)
 • El: Kuten Ruotsissa
 • Vesi: Juomakelpoinen
 • Matkailutoimisto: Visit Brussels, 2-4 Rue Royal

Matkustaminen Brysseliin

 • Lento: Lennä Brommasta (Tukholma) Brysseliin (2 h 15 min) tai Malmöstä Brysseliin (1 h 35 min). Lue lisää Brussels Airlinesista 
 • Auto: 16 tuntia autolla Tukholmasta Brysseliin

Ruoka ja juoma

 • Ponnahdusikkuna Sablon osoitteessa 15-16 Place du Grand Sablon on sekä baari että viihtyisä ravintola.
 • Resto Henri osoitteessa Vlaamsesteenweg 113 tarjoilee herkullisia belgialaisia ruokia.
 • Victor Bozarin kahvila osoitteessa Ravensteinstraat 23 tarjoaa sekä kahvia että herkullisia illallisia.

Pubit ja kahvilat

 • Olutpubi Delirium Café Impasse de la Fidélité 4
 • Pubit Poechebellen kellari Rue du chêne 5
 • Kahvila/pub La Fleur en papier Doré Rue des Alexiens 53-55 (Cellebroerstraat 55)
 • Kahvila/pub Le Cirio Rue de la Bourse 18-20

Ostokset Brysselissä

 • Louiza/Louise tarjoaa yksinoikeudella ostoksia
 • Galleria Agoda Grote Marktissa on edullinen ostospaikka
 • Galerie de la Reine/Koninginnegalerij on ostoskeskus, jossa on useita hienoja suklaakauppoja.

Opas: Varaa kulkulupa

 • Hei Belgia Pass maksoi noin 1500 kruunua, kun me varasimme (hinta voi vaihdella). Tämä on hyvä tarjous, jos haluat nähdä Brysselissä ja sen ympäristössä. Jos haluat viipyä vain Brysselissä etkä nähdä niin paljon nähtävyyksiä, tavallinen lippu voi olla parempi.

Majoitus

 • Hotelli Hygge on mukava ja sijaitsee osoitteessa Lakenweversstraat 35, metroaseman Louiza/Louise vieressä.
 • Novotel Brussels City Centre sijaitsee osoitteessa Rue de la Vierge Noire 32.
 • Hilton Brussels Grand Placesijaitsee Carrefour de l'Europen yhteydessä Brysselin keskustassa.

Paikat ja leirintäalueet

 • Youth Hostel Generation Europe on parkkipaikka hostellin vieressä. Lue lisää osoitteessa CamperContact.
 • Leirintäalue Bryssel sijaitsee osoitteessa Warandeberg 52 Wezembeek-Oppemissa.

Tilaa uutiskirjeemme