Menu Close

Panimo Bruggessa - belgialaista olutta De Halve Maanissa

Yhteistyössä Visit Flandersin kanssa

Olemme nyt Flanderissa Belgiassa, jossa käytimme tilaisuutta hyväksenne ja vierailimme panimossa Bruggessa. Otimme opastetun kierroksen De Halve Maan -panimossa. Tämä panimo sijaitsee keskellä viehättävää Bruggea, mutta johtaa kaiken oluen pois kaupungista usean kilometrin (!) pitkän putken kautta. Teimme myös paljon muutakin, veneajelusta kanavilla timanttimuseoon.

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

Saksasta Bruggeen, Belgiaan

Vierailun jälkeen dramaattisessa linnassa. Hohenzollernin linna ja yöpymisen jälkeen Moselin laaksossa jatkoimme matkailuautolla Belgiassa sijaitsevaan Bruggeen.

Karta

Bruggessa on todella hyvä pysäköintipaikka matkailuautoille. Paikka sijaitsee Kanaaleilandilla, osoite Bargeplein. Paikkoja on runsaasti tien molemmin puolin, ja kaikki tarvitsemasi palvelut, mukaan lukien sähkö, ovat saatavilla 25 eurolla yöltä. Mikä parasta, alueelta on lyhyt kävelymatka kaupungin keskustaan.

Ställplats Brygge

Panimo Bruggessa - puolikuu

Panimo Kuunsirppi (Crescent) perusti Maen perhe vuonna 1856, ja siitä lähtien sitä on johtanut sama perhe sukupolvesta toiseen. Olutta markkinoitiin perustajan, Henri Maen, nimellä, ja jotta markkinointi ei olisi monimutkaista, he jatkoivat poikiensa nimeämistä Henriiksi viiden sukupolven ajan.....

bryggeri Brygge
Brygger bryggeri
Vasemmalla olevaa mustaa pulloa käytettiin 100-vuotisjuhlassa vuonna 1956.

Putkilinja, jossa on olutta koko kaupungin alla

Ajan myötä kaupungin pieni panimo kävi liian pieneksi suurelle tuotannolle, ja päätettiin, että koko kaupungin läpi vedetään putki (!), jonka avulla olut kuljetetaan paikkaan, jossa se pullotetaan ennen myyntiä. Putkisto on 3,2 kilometriä pitkä ja ulottuu paikoin jopa 37 metrin syvyyteen.

Öl i pipeline
Olutta kuljettavat putket kulkevat koko kaupungin alla!

Opastettu kierros De Halve Maanissa

Olemme käyneet monilla opastetuilla kierroksilla monissa panimoissa, ja täytyy sanoa, että tämä oli luultavasti paras! Kierroksen aikana saimme nähdä prosessin, sekä sen, miten olutta valmistetaan nykyään että miten se tehtiin ennen. Monet vanhoista laitteista olivat yhä paikalla, mikä oli mielenkiintoista nähdä. Opastettu kierros maksaa (kesällä 2018) 10 euroa, ja siihen sisältyy olut ravintolassa kierroksen päätteeksi.

Guidad tur bryggeri
Opas näyttää putken, joka johtaa oluen ulos kaupungista.
belgiskt bryggeri i brygge
Peter panimon entisen elämän koneella ...

Näkymä kaupunkiin

Kierroksen aikana pääset jossain vaiheessa panimon katolle, josta avautuu todella hieno näköala kaupunkiin. Oli hieman sumuista, kun olimme täällä, mutta näimme tietenkin silti sekä Pyhän Salvatorin katedraalin että Marian kirkon.

brygge Belgien

Ruokaa ja belgialaista olutta panimossa

Lopuksi nautimme hyvän belgialaisen oluen lisäksi myös lounaan De Halve Maan -panimossa. Tilasimme ensin "vähän" juustoa jaettavaksi, jota osoittautui niin paljon, että salakuljetimme puolet lautasliinassa repussamme, haha. Sitten katkarapukroketit ranskalaisilla ja salaatilla. Todella hyvää!

Med varsin belgisk öl på bryggeri i Brygge
Yksi belgialainen olut kullekin Bruggen panimossa
Räkkrokett
Ranskalaiset perunat näyttävät olevan vakiovaruste useimmissa näkemissämme ruokalistoissa.

Viehättävä Brugge

Olemme ehtineet tutustua Bruggeen, ja voimme sanoa, että se on uskomattoman viehättävä kaupunki täynnä kanavia, keskiaikaisia taloja ja suklaakauppoja. Olemme myös tehneet kaikenlaista mielenkiintoista, kanavilla tehdystä veneretkestä timantti- ja suklaamuseoon. Oletko sinä käynyt Bruggessa? Kerro meille siitä!

Brygge
Svanar
Brygge kanaler
Ruoka ja juoma eri maissa. Klikkaa kuvaa!

Tilaa uutiskirjeemme