Menu Close

Belgian Flanderi on yllättänyt meidät iloisesti.

Belgian Flanderi on todella yllättänyt meidät positiivisesti. Alueen kauniit kaupungit sijaitsevat lähellä toisiaan ja tarjoavat kaikkea keskiaikaisesta tunnelmasta ja historiasta hyvään ruokaan, ostoksiin ja ulkoilma-aktiviteetteihin. Olemme olleet niin kiireisiä kaikkien niiden asioiden kanssa, joita haluamme tehdä täällä, että bloggaaminen on ollut vaikeaa. Tässä pikainen tervehdys Flanderista!

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

Flanderi Belgiassa

Belgian Flanderi, tai Vlaanderen, kuten aluetta kutsutaan hollanniksi, on alue Belgiassa, jossa puhutaan hollantia (flaamia). Siellä sijaitsee kolme kaupunkia, joissa vierailemme tällä matkalla: Brugge, Gent ja Antwerpen.

Flandern i Belgien

Tämä alue on todella yllättänyt meidät iloisesti! Sekä Brugge että Gent ovat uskomattoman kauniita kaupunkeja, joissa on viehättäviä keskiaikaisia rakennuksia ja pitkiä kiemurtelevia kanavia. Nämä kolme kaupunkia ovat myös lähellä toisiaan, joten kaikissa kolmessa on helppo vierailla.

Brygge i Flandern i Belgien

Flanderi tuntuu myös turvalliselta, ja matkailuauton pysäköintipaikkoja on ollut helppo löytää yöksi. Olemme yöpyneet sekä leirintäalueilla että asuntovaunualueilla, ja olemme jopa leiriytyneet yhden yön ilmaiseksi. Heti kun voimme, listaamme kaikki paikat, joissa olemme yöpyneet Belgiassa, kohdassa "Leirintäalueet ja leirintäalueet Belgiassa" valikossa.

Får i Flandern i Belgien
Kun lähdimme patikoimaan, heräsimme aamulla siihen, että lammasrivi (ja vuohi!) käveli matkailuautomme ohi!

Ihania päiviä Flanderissa

Olemme olleet (ja olemme edelleen!) todella kiireisiä näinä päivinä. Kaupungissa ollessa voi tietysti ottaa rennosti, mutta samaan aikaan on niin paljon, mitä haluamme nähdä ja tehdä täällä ollessamme. Olemme löytäneet paljon hauskaa tekemistä Bruggesta, ja olemme myös ehtineet nauttia hyvästä ruoasta ja Belgialainen olut Gentin ravintoloissa.

Peter med öl i Flabdern i Belgien

Lisäksi meillä on ollut aikaa monelle muullekin asialle! Itse asiassa meillä oli niin paljon tekemistä, että bloggaaminen kävi todella vaikeaksi. Olemme muun muassa käyneet pyöräilemässä! Mutta lisäämme linkkejä blogipostauksiin alla. Voimme lämpimästi suositella vierailua Antwerpenissä, Gentissä ja Bruggessa!

Cykla i Gent, Flandern i Belgien

Antwerpen

Belgialainen Antwerpenin kaupunki on timanttikaupan ja timanttien jalostuksen keskus. Se on satama- ja teollisuuskaupunki, ja sillä on myös maine muotikaupunkina. Matkailijana voit tutustua Rubenin barokkimaalauksiin, vierailla timanttimuseossa tai kenties maistaa olutta De Koninckin panimossa.

Antwerpen staty

Gent

Flanderissa sijaitseva Gent on viehättävä ja rento opiskelijakaupunki, jossa on keskiaikaisia kortteleita ja kaupungin halki virtaava joki. Gent ei ole yhtä kuuluisa kuin klassinen Brugge, mutta mielestämme se on omalla tavallaan yhtä hieno. Täällä voit tehdä veneretkiä joella, pyöräillä museosta museoon tai tutustua kaupungin ravintoloihin ja herkkukauppoihin.

Gent

laituri

Brugge on viehättävä pikkukaupunki Flanderissa, Belgiassa. Täältä löydät keskiaikaisia rakennuksia, kapeita kujia ja viihtyisiä kanavia, joissa voit tehdä mukavia veneretkiä. Täällä on myös paikallinen panimo, paljon belgialaista suklaata myyviä kauppoja ja useita mielenkiintoisia museoita.

Kaikki parhaat vinkkimme Belgiaan. Klikkaa kuvaa!

Tietoa ja faktoja Flanderista Belgiassa

  • Maa: Belgia
  • Alueen nimi: Flanderi ruotsiksi, Vlaanderen hollanniksi ja Flandre ranskaksi.
  • Väestö: 6,5 miljoonaa (2018)
  • Suurin kaupunki: Antwerpen
  • Maakunnat ja maakuntien pääkaupungit: Maakuntia on yhteensä viisi, ja jokaisella on oma pääkaupunkinsa. Antwerpen (Antwerpen), Brabant (Leuven), Limburg (Hasselt), Itä-Flanderi (Gent) ja Länsi-Flanderi (Brugge).
  • Kieli: hollantilainen (flaamilainen)
  • Toimialat: Autoteollisuus (Opel/Vauxhall ja Volvo)
  • Urheilu: Pyöräily

Tilaa uutiskirjeemme