Menu Close

Maailman paras olut - onko se Belgiassa?

Mistä löytyy maailman paras olut? Voisiko se olla Belgiassa? Kun olet Belgiassa, kannattaa ehdottomasti maistaa belgialaista olutta. Siellä on paljon erilaisia oluita, kuten ylikypsytettyä olutta, trappisti-olutta ja hedelmäolutta. Yksi monissa paikoissa myytävä olut on "Leffe", mutta maistettavana on myös monia muita, ehkä jännittävämpiä olutlajeja.

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

Munkkien valmistama olut - maailman paras olut?

Belgian olutkulttuurin erityispiirre on, että siellä on monia erilaisia olutlajeja. Näitä ovat muun muassa pintakäynyt olut, spontaanisti käynyt olut, hedelmäolut ja trappisti-olut (trappistimunkkien valmistama olut). Belgialainen olut tarjoillaan yleensä sitä varten erityisesti valmistetuissa laseissa, ja Wikipedian mukaan Belgiaa on usein kutsuttu "oluen Disneylandiksi".

Kun menimme tänään syömään, tarjoilija suostutteli meidät tilaamaan "maailman parasta olutta", joka oli hänen mukaansa "Tripel Karmeliet". Tämä on belgialainen olut, joka on saanut inspiraationsa 1600-luvulla munkkien valmistamasta oluesta. Täytyy sanoa, että se oli todella hyvää ja maukasta, vaikken uskalla väittää sitä maailman parhaaksi olueksi...

Belgisk öl
Olemme huomanneet, että belgialainen olut on usein vahvaa - Tripel Karmeliet sisältää 8 tilavuusprosenttia alkoholia.
Belgisk öl
Toinen olut, jota voit juoda täällä, on Trappist-olut Orval - myös hyvä!

Gent - viehättävä kaupunki

Sen lisäksi, että olut on hyvää, se on Gent Belgiassa on todella viehättävä kaupunki, jossa voi juoda olutta. Kaupunki on täynnä kauniita vanhoja taloja ja viihtyisiä kujia, ja sen läpi virtaa joki täynnä veneitä. Ei ole myöskään vaikeaa löytää baaria tai pubia, jossa voi nauttia hyvää olutta. Päinvastoin! Koko kaupunki on täynnä viihtyisiä baareja ja ravintoloita. Siellä on myös runsaasti ravintolat Gentissä jossa on todella hyvää ruokaa.

Gent Belgium
Joitakin kaupungin ravintoloita
Ruoka ja juoma eri maissa. Klikkaa kuvaa!

Tilaa uutiskirjeemme