Meny Stäng

Världens godaste öl – finns den i Belgien?

Annons

Var hittar man världens godaste öl? Kan det vara i Belgien? När man är i Belgien ska man förstås passa på att dricka belgisk öl. Det finns massor av olika sorters öl här, bland annat överjäst öl, trappistöl och fruktöl. Ett öl som man ser på många ställen är ”Leffe”, men det finns också många andra, kanske mer spännande, varianter att prova.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Öl bryggd av munkar – världens godaste öl?

Det som är speciellt med ölkulturen i Belgien är att det finns väldigt många olika sorters öl. Här hittar man bland annat överjäst öl, spontanjäst öl, fruktöl och trappistöl (alltså öl bryggt av trappistmunkar). Belgisk öl serveras oftast i glas särskilt tillverkade för ölsorten och enligt Wikipedia har Belgien ofta kallats ”ölets Disneyland”.

När vi gick ut och åt idag övertalade kyparen oss att beställa ”världens godaste öl”, som enligt honom var ”Tripel Karmeliet”. Detta är en belgisk öl som är inspirerad av en öl som bryggdes av munkar på 1600-talet. Riktigt god  och smakrik måste jag säga, även om jag inte vågar gå i god för att det är världens godaste öl …

Belgisk öl
Belgisk öl är ofta stark har vi märkt – Tripel Karmeliet innehåller 8 volymprocent alkohol
Belgisk öl
En annan öl man kan dricka här är trappistölen Orval – också god!

Gent – en Charmig stad

Förutom att ölen är god är Gent i Belgien en riktigt charmig stad att dricka sin öl i. Staden är full av vackra gamla hus och mysiga gränder, och genom allt flyter en flod full av båtar. Det är heller inte svårt att hitta en bar eller krog där man kan avnjuta en god öl. Tvärtom! Hela staden är full av mysiga barer och restauranger. Dessutom finns gott om restauranger i Gent med riktigt god mat.

Gent Belgium
Några av alla restauranger i staden
Mat och dryck i olika länder. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev