Meny Stäng

På konferens i Gent i Belgien

Nu är jag på konferens i Gent i Belgien. Gent är en liten stad med ungefär 250 000 invånare. Jag hade nog aldrig tänkt på att åka hit, om det inte vore för att vi åkt hit på konferens med jobbet. Nu när jag är här måste jag säga att det här är en väldigt trevlig stad, som jag absolut hade kunnat tänka mig att besöka privat också.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Gent – liten stad med lång historia

År 631 grundades ett missionskloster i Gent, år 861 anlades en borg och år 1180 ännu en borg: den mäktiga Gravensteen som ligger mitt i stan. Och att den här staden är gammal, det märks! Många besöker ju Brygge i Belgien, som ska vara en väldigt charmig och vacker stad.

Men varför inte också åka hit till Gent? Hela stan är fylld av charmiga och vackra gamla hus, men här är knappast lika mycket turister som i Brygge. Här kommer ett litet smakprov på hur staden ser ut.

Staden Gent
Gent Belgien
Gent Belgium

Vackra konferenslokaler

Konferensen är den årliga ISBNPA-konferensen (International Society of Behavioral Nutrition and Physical Activity). Även lokalerna där konferensen håller till, en aula och en byggnad som kallas Het Pand, är mäktiga. Fantastiskt att få befinna sig i såna här lokaler när man är på konferens!

Konferens Gent

Konferensmat på matkonferens

Det är ett hektiskt program med föreläsningar från klockan åtta varje morgon till sju varje kväll. Så vad får man då för konferensmat på en konferens som handlar om mat? Ja, en himla massa frukt kan jag lova, och en och annan energibar med nötter eller torkad frukt. Till lunch får vi sallader eller mackor … och vin!

Det känns ju lite lätt obekvämt (eller i alla fall ovant) för en svensk, men kanske är helt normalt på de här breddgraderna? Och kanske lika normalt som att betala vin per centiliter man dricker på krogen? Det finns många bra restauranger i Gent och det är lätt att hitta god mat.

Konferens

Borgen Gravensteen

Gravensteen är en mäktig medeltid borg som ligger mitt i centrala Gent. Borgen lät byggas av greven Philip of Alsace år 1180. Borgen användes av grevar fram till 1400-talet, och har sedan fått tjänstgöra både som tingshus och som fängelse. Idag är borgen bland annat ett museum över medeltida tortyrmetoder och den har också fått vara med som inspelningsplats i olika filmer.

Gravensteen

Vi hade en kväll med konferensmiddag här. Riktigt cool miljö, även om det var lite väl kallt för att hänga vid grillen på borggården. Inne i borgen serverades ett typiskt ”svenskt” smörgåsbord med allt från sillsallad och lax till korvar och revbensspjäll.

Vi mumsade sill och lax medan amerikanarna vid vårt bord höll sig till trygga köttbitar med pommes. Vinet och ölet flödade, men själv avvek jag tidigt. Jag skulle ju presentera mina forskningsresultat nästa morgon klockan 08:15 …

Gravensteen
Gravensteen Belgien
Kväll på Gravensteens innergård
Alla våra bästa tips om Belgien. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev