Meny Stäng

Hit bilar svenskarna helst

Annons

En fjärdedel av svenska folket planerar att åka på bilsemester i Europa sommaren 2013, enligt ett pressmeddelande från TT-Line. Många tar chansen att åka till Medelhavet, men Tyskland och Österrike börjar också konkurrera.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Svenskar väljer länder de besökt förut

Undersökningen har genomförts bland 1137 personer i åldersgruppen 18 till 90 år, med körkort eller tillgång till bil. Sammanlagt 65 procent av dessa väljer att åka till ett land de besökt förut. Varför är det så tror du? Är det för att det känns tryggt?

Svenskarnas fem favoritresmål på bilsemestern

I listan nedanför kan du se svenskarnas favoritresmål för bilsemestern. Allra flest (21 procent) vill resa till Italien, och på amdra plats kommer Frankrike. På tredje plats kommer Tyskland, vilket är det resmål som 20-talisterna föredrar. De yngre reser istället till, just det, Italien.

  1. Italien (21 %)
  2. Frankrike (17 %)
  3. Tyskland (10 %)
  4. Spanien (8 %)
  5. Österrike (7 %)

Vart reser du helst på bilsemester?

Vi gillar att (hus)bila i medelhavsländerna eftersom vi tycker att det är skönt att få njuta av lite värme, men vi kan också tänka oss att upptäcka destinationer på närmare håll. Vi tillhör inde de 65 procent som vill resa till länder där de varit förut, utan vi upptäcker gärna nya destinationer.

Vart reser du helst på bilsemester? Förderar du medelhavsländerna, och vilket är i så fall din favorit? Eller bilar du hellre i länder närmare oss, som till exempel Tyskland eller Österrike?

Garda Italien
Svenskarna bilar gärna till Italien

Prenumerera på vårt nyhetsbrev