Meny Stäng

Tåg-, buss-, flyg- och färjebiljetter på samma ställe

Annons

Brukar du fundera över hur du reser enklast, snabbast eller billigast till en destination? På Omio.se kan du söka efter ett resmål och få upp förslag på tåg-, buss-, flyg- och färjebiljetter på ett och samma ställe samtidigt. Vi har testat konceptet!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Att boka transport till ett resmål

Att boka transport till ett resmål, låt säga Linköping eller Berlin, är ju relativt enkelt om man redan från början vet vilket transportmedel som är bäst. Det vill säga om man redan vet att flyg är det bästa valet, eller tåg, ja då är det ju bara att gå in på en flyg- eller tågbokningssajt och boka. Eller förresten, det där med att hitta tågbiljetter utanför Sverige, det är ju inte så enkelt alltid det heller, även om man nu vet att man vill åka tåg.

Om man inte alls vet vilket färdmedel som är bäst – tåg, buss, flyg eller färja – hur gör man då? Ett sätt är att använda Omio.se, där man söker på start- och slutdestination, och får upp olika alternativ. Vi har nu testat!

Test av resebokningsplattformen Omio

Resebokningsplattformen Omio fungerar för att hitta och boka tåg, bussar, flyg och färjor i Sverige, Europa, USA och Kanada. Vi befinner oss för närvarande i Asien och valde därför att göra ett fiktivt test, som om vi vore hemma i Sverige och skulle vilja boka en resa inom Europa. Vi valde att testboka Stockholm – Hamburg den 1 maj 2023. Resultatet visade oss tre möjliga färdsätt, med en rad alternativ inom varje:

  • Tåg: Flera alternativ. Det billigaste alternativet var Snälltåget – drygt 13 timmars resa, 540 kronor.
  • Buss: Flera alternativ. Det billigaste alternativet var Flixbuss – drygt 15 timmars resa, 582 kronor.
  • Flyg: Flera alternativ. Det snabbaste och näst billigaste alternativet var Eurowings – drygt 1,5 timmes resa, 1384 kronor.

Om man vill kan man använda olika filter när man söker (till exempel snabbast, lägsta pris eller avgångstid), och när man valt färdsätt kan man gå vidare till bokning och betalning. Efter att man gjort sökningen får man också, om man önskar, upp boendealternativ på resmålet via Booking.com, som är samarbetspartner med Omio.

Vad tyckte vi om att använda Omio?

Vi måste säga att sökningen var smidig och att det var enkelt att jämföra de olika möjliga alternativen. Vi kommer definitivt använda den här tjänsten i framtiden, framför allt om vi inte vet vilket färdsätt som är bäst eller om vi gärna vill åka med tåg i Europa, vilket ibland kan vara lite krångligt att hitta och boka. På Omio finns även en sida specifikt om tågresor i Sverige och Europa.

Vi testade tjänsten via företagets hemsida, men det finns också en app, vilket kanske är smidigare om man är på resande fot och vill söka och boka i mobilen.

Hur brukar du boka transport ?

Hur brukar du göra när du ska boka transport till ett resmål? Har du kanske redan testat Omio? Berätta gärna!

Hur fungerar Omio?

Omio samlar data från flera transportleverantörer för att erbjuda användarna ett brett urval av resealternativ och priser. Företaget har åtagit sig att tillhandahålla transparent prissättning och studenter erbjuds fem procents rabatt. När man använder hemsidan eller appen har man direkt tillgång till kundservice.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev