Meny Stäng

Karneval i Hasselt – en oväntad fest

Annons

Idag har vi, helt oplanerat, upplevt en karneval i Hasselt här i Belgien. Dagen efter Sensation White vaknade vi upp (en bit in på eftermiddagen) och bestämde oss för att ta en liten lugn promenad, bland annat för att köpa vatten. Istället möttes vi av … en hejdundrande fest!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Helt oväntat – Karneval i Hasselt

Det gick ett stort karnevalståg genom Hasselt, folk stod längs gatorna och stan var full av karuseller … Vi kände oss lite chockade först. Vi var ju på stor fest igår, som anordnades här eftersom det ligger en stor arena strax utanför Hasselt. Själva Hasselt däremot är en ganska liten stad, som igår verkade synnerligen lugn, för att inte säga sömnig.

Karneval i Hasselt
Karneval i Hasselt

Idag var det däremot ingenting sömnigt över den här staden! Det ena ekipaget efter det andra rullade förbi, musiken flödade och människor ropade och vinkade. Om det var lite grått och ruggigt ute så lystes stan definitivt upp av alla färger och fantasifulla kreationer.

Karneval
Vad är dessa utklädda till?

Superhjältar och sjuksköterskor

De flesta människor var utklädda, både barn och vuxna. Överallt möttes man av superhjältar, munkar, vikingar, poliser, sjuksköterskor, djur eller olika frukter … En man hade klätt ut sig till målare och bar runt på både stege och roller. Här och var stannade han, klättrade upp på sin stege och rollade i luften, i takt till musiken. Det var ingen brist på fantasi när det gällde kostymer om man säger så!

Någon som behöver lite omvårdnad eller ett plåster kanske?

Partytält i centrum

Mitt i centrum hade de satt upp ett partytält där det spelades riktigt skön musik. Det blev ett gäng öl och Jägermeistershot där, och några nya vänner för kvällen … Vi frågade en tjej vad de firade och hon svarade, med självklarhet i rösten: ”Same as in Brasil. Carneval!” Har inte vi lite för lite av sånt här i Sverige …?

Karneval Belgien
Plötsligt och oväntat – på festival i Hasselt
Partytält
Fest i partytältet
Alla våra bästa tips om Belgien. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev