Meny Stäng

Bygga egen husbil

Annons

Kan man bygga en egen husbil? Vi har ju en husbil, men ibland har vi varit sugna på en mer terränggående husbil, och att köpa en sådan verkar vara alldeles för dyrt. Skulle man kanske kunna bygga en själv?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Terränghusbilar från Action Mobil

Jag mejlade ner till Actionmobil idag och frågade vad det skulle kosta att köpa en bil av modellen “Economy”. Jag fick ett snabbt och mycket trevligt formulerat svar. Och priset? 200 000 – 250 000 euro exklusive VAT. Det blir INTE lätt att punga ut med … Kanske kan man köpa ett begagnat Scania-chassi och bygga själv? Vad tror du?

Att bygga en egen husbil

Vi har ingen erfarenhet själva av att bygga husbil, men vi har sett en hel rad hemmabyggen. Det verkar som att folk kör lite olika varianter. En variant verkar vara att bygga inredning i en existerande lastbil eller van och en annan variant verkar vara att bygga upp en husbil på ett befintligt chassi. En tredje variant som vi sett är när man tar en husvagn och fäster den på ett lastbilschassi eller liknande.

Husbil hemmabygge

Prenumerera på vårt nyhetsbrev