Meny Stäng

Annorlunda campingboende – flotte, stubbe eller trädkoja?

Svensk camping har mer än 14 miljoner gästnätter per år, och de flesta campinggäster bor i husvagn eller stuga. Men det finns också annorlunda boenden, enligt Svensk Camping.

Bo annorlunda på campingsemestern

Svensk camping har mer än 14 miljoner gästnätter per år och de flesta gäster bor i husvagn eller stuga, men det finne en hel del annorlunda (minst sagt!) alternativ. Vad sägs till exempel om att bo i ett trädhus, en stubbe, en grottby eller en lappkåta?

På en flotte

På Kraja Camping i Arjeplog kan husvagnen och husbilen tas med ut på en flotte på sjön Hornavan (översta bilden). Flotten har badtunna, grill och utemöbler, och dessutom en motor för att det ska vara enkelt att ta sig runt.

I ett ”fågelnäste”

Om du föredrar utsikt kan du välja att bo i ”fågelnästen” högt uppe i tallarna, med utsikt över Umeälven, på camping Granö Beckasin. Trädhusen har golvvärme, dusch, toalett och litet kök, och man kan beställa frukost direkt till ”nästet”.

I en stubbe

På Karlsborgs Camping i Västergötland har två enorma stubbar blivit till välutrustat semesterboenden. Den största stubben var från början ett magnifikt träd, över 300 meter högt och mer 5000 år gammalt. Nu har stubbarna sköna sängar, pentry och uteplats med utsikt över Vättern …

I en grottby

På Skånes Djurparks Camping i Höör finns ett vandrarhem där gästerna bor inne i grottor. Det låter kanske inte så bekvämt med grottboende, men det ska tydligen finnas sköna sängar och dusch och toalett.

I en lappkåta

På Saiva Camping i Lappland kan man prova att bo i en traditionell lappkåta. Kåtorna ligger fint vid Baksjöns strand, har två bäddar och värms upp med vedkamin.

I en trädkoja

På Kneippbyn Resort utanför Visby  kan man bo i en trädkoja. Från den lilla balkongen är det havsutsikt och inne i huset finns två enkelbäddar, en överslaf och ett sovloft.

Källa: Svensk Camping

Granö beckasin
Granö camping. Foto: Patrick Trägärdh

Läs mer: Litet boende på hjul

Prenumerera på vårt nyhetsbrev