Menu Close

14 nähtävää ja tehtävää Bruggessa, Belgiassa

Yhteistyössä Visit Flandersin kanssa

Tänään meillä on 14 nähtävää ja tehtävää Bruggessa, Belgiassa. Brugge on uskomattoman viehättävä kaupunki Flanderissa, jossa on keskiaikaisia rakennuksia ja viihtyisiä kanaaleja, joissa voit tehdä veneretkiä. Siellä on myös paikallinen panimo, paljon belgialaista suklaata myyviä kauppoja ja monia mielenkiintoisia museoita.

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

Tervetuloa Bruggeen, Belgiaan!

Belgian Bruggeen on vaikea olla rakastumatta. Olemme nyt viettäneet kaksi kokonaista päivää tässä kaupungissa, ja tässä ovat parhaat vinkkimme niille, jotka myös suunnittelevat matkustavansa tänne.

Torg brygge

1. Kävele keskiaikaisissa taloissa

Ensinnäkin, Bruggessa kävely on kodikasta! Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva keskiaikainen keskusta on erittäin viehättävä vanhoine taloineen ja kanaaleineen ja niiden yli johtavine pikku siltoineen.

medeltidsstaden brygge

2. lähde opastetulle kaupunkikävelylle

Jos haluat tutustua Bruggeen helpolla tavalla, järjestetty kaupunkikävely on täydellinen vaihtoehto. Otimme opastetun kierroksen Brugge sydämestä, joka vei meidät useisiin kaupungin piilotettuihin helmiin ja myös Concertgebouw'n katolla sijaitsevalle näköalapaikalle.

Trånga gränder Brygge
Kujille, joilta et olisi koskaan löytänyt itseäsi!
Liquid city
Kaupungin viheralueet ja taideteos tilapäisnäyttelyssä "Liquid City".

3. tee veneretki kanavalla.

Mukava tapa tutustua Bruggeen on nähdä kaupunki vedestä käsin! Veneretket kanaalilla maksavat (kesällä 2018) 8 euroa, ja voit tehdä puolen tunnin kierroksen, jonka aikana sinut opastetaan ohitettaviin nähtävyyksiin. Varasitpa kierroksen mistä tahansa, hinta ja reitti ovat samat.

Båttur i Brygge
kanaler Brygge
Taustalla on silta, joka on osa tilapäistä taidenäyttelyä Liquid City.

4. Tutustu kaupunkiin hevosella ja vaunuilla.

Toinen tapa tutustua kaupunkiin on ajella vaunuilla kaupungin monien hevosten perässä. Emme koskaan kokeilleet tätä, mutta kuulimme hevosten kavioiden ihanan kolinan ympäri kaupunkia.

Häst och vagn

5. Näe upeat kirkot

Bruggessa on useita upeita kirkkoja. Näihin kuuluu muun muassa Neitsyt Marian kirkko, jossa on korkea torni ja Michelangelon maailmankuulu Madonna ja lapsi -teos. Voit myös vierailla upeassa Pyhän Salvatorin katedraalissa (Sint-Salvatorskathedraal).

brygge i Belgien
Pyhän Salvatorin katedraali (toinen vasemmalla) ja Neitsyt Marian kirkko (oikealla).
Church of Our Lady i Brygge
Inuti Bruggen Neitsyt Marian kirkko, Belgia

6. Vieraile Jerusalemin kappelissa

Hieman hämärämpi kappeli, joka jää monilta huomaamatta, on yksityinen kappeli. Jerusalemin kappeli. Kappeli on kuulunut Adornes-suvulle siitä lähtien, kun he rakensivat sen vuonna 1429, ja perhe asuu täällä edelleen. Erikoinen pieni kappeli on vierailun arvoinen, ja pienessä museossa esitetään myös elokuva suvun mielenkiintoisesta historiasta. Älä jätä väliin pientä kryptaa!

Jerusalem-kapellet
Jerusalem chapel Brygge
Jerusalemin kappelin kryptassa

7. Vieraile pitsimuseossa

Jos vierailet Jerusalemin kappelissa, voit käyttää tilaisuutta hyväksenne myös vieressä sijaitsevaan Pitsikeskukseen. Täällä voit tutustua alueen perinteisen pitsinvalmistuksen historiaan, ja joskus voit myös nähdä naisten työskentelevän käsityön parissa. Vaikuttavaa!

Spets

8. Beffroin kiipeäminen

Beffroi (ranskaksi) tai belfort (hollanniksi) on eräänlainen kellotorni, joka rakennettiin keskiajalla kutsumaan ja keräämään naapurirakennusten asukkaita. Torni, joka tunnetaan englanniksi nimellä belfry tower, on 83 metriä korkea. Halutessasi voit kiivetä 366 porrasta ylös ja nauttia upeista näkymistä kaupunkiin. Belgiassa on 33 Beffrois-tornia, ja ne kuuluvat Unescon maailmanperintökohteisiin.

Beffroi i Brygge

9. Vieraile suklaamuseossa ja lamppumuseossa.

Bruggessa on paljon museoita, ja jos pidät suklaasta, voit valita suklaamuseon. Choco-Story osoitteessa Wijnzakstraat 2. Samalla lipulla pääset lamppumuseoon, jossa on perinteinen kokoelma valtavaa määrää lamppuja menneisyydestä nykypäivään.

WIFI.se
Chokladdrake

10. Vieraile timanttimuseossa

Toinen melko erityinen museo on Timanttimuseo, osoitteessa Katelijnestraat 43. Tutustu timanttien löytämiseen ja kauppaan historian aikana. Brugge oli keskiajalla merkittävä kaupunki timanttien ja muiden hienojen tuotteiden kaupassa.

Diamantmuseum
Diamantmuseum Brygge

11. Koe flaamilainen starttitila

"Beguiinit" olivat naisia, jotka omistivat elämänsä Jumalalle sen jälkeen, kun heidän miehensä olivat kaatuneet sodassa ja jättäneet sinut yksin ja köyhäksi. He perustivat 1200-luvulla "béguinages", jotka ovat nykyään Unescon maailmanperintökohde. Se on suljettu yhteisö, jossa on taloja, kirkkoja ja viheralueita.

Brygge

12. Lähde opastetulle kierrokselle olutpanimoon

Perhepanimo De Halve Maan sijaitsee Bruggen keskiaikaisessa keskustassa. Täällä voit osallistua todella mukavalle opastetulle kierrokselle 10 eurolla (kesällä 2018), joka päättyy oluen nauttimiseen panimon ravintolassa.

ost

13. oluen juominen ja belgialaisen ruoan syöminen

Belgia tuntee oluen, ja siellä on monia eri oluttyyppejä. Belgialainen olut, jotka vaihtelevat trappistimunkkien panemasta trappisti-oluesta erilaisiin hedelmäoluisiin. Olemme saaneet muun muassa vinkkejä olutbaaristat Brugs Beertje, jossa meillä ei ollut aikaa. Onnistuimme kuitenkin syömään Moules Fritesiä Vismarktin kalamarkkinoilla sijaitsevassa ravintolassa. Täällä myydään myös kalaa tiettyinä viikonpäivinä.

Moules frites

Ehdimme myös syödä todella hyvän hampurilaisen belgialaisella juustolla ravintolan viihtyisällä ulkoterassilla. Tasavalta, osoitteessa St Jakobstraat 36. Ranskalaisia perunoita tarjoillaan monien belgialaisten ruokien kanssa, mikä ei ehkä ole yllättävää, sillä paistetun perunan katsotaan olevan peräisin Belgiasta.

Republik brygge

14. Suklaan ostaminen

Kun olet Belgiassa, sinun on pakko ostaa suklaata! Bruggessa lukemattomat suklaakaupat sijaitsevat vierekkäin, ja valikoima on valtava. Voit ostaa kaikkea eksklusiivisista irtosuklaista hauskasti muotoiltuihin suklaahahmoihin sekä runsaasti marsipaania, nugattia ja muita makeisia.

Choklad Brygge
Marsipan brygge

Video Bruggesta

Peter on koonnut lyhyen elokuvan vierailustamme Bruggessa. Katsokaa se!

Tutustu muihin nähtävyyksiin Bruggen ympäristössä

Belgia ei ole pinta-alaltaan kovin suuri, joten sen lähistöllä on monia muita mielenkiintoisia kaupunkeja. Hyödynnä tilaisuus nähdä Bryssel, Gent ja Antwerpen. Halutessasi voit matkustaa kaupunkien välillä helposti junalla.

 • Bryssel on suuri kaupunki, jossa on upeita rakennuksia, sarjakuvahahmoja, Europa-alue, belgialaisia pubeja ja hyvää ruokaa.
 • Gent on ystävällinen ja rento opiskelijakaupunki, jossa on viehättäviä keskiaikaisia kortteleita ja kanavaveneajeluja.
 • Antwerpen on jännittävä timanttien, taiteen, museoiden, oluen ja suklaan kaupunki.
Kaikki parhaat vinkkimme Belgiaan. Klikkaa kuvaa!

Tietoja Bruggeista

 • Maa: Belgia
 • Alue: Flanderi
 • Yhteisö: Flaaminkielinen yhteisö
 • Provins: Länsi-Flanderi
 • Arrondissement: laituri
 • Asukkaat: Noin 117 000 asukasta (2012)

Hyvä tietää

 • Kielet: flaamiksi, mutta myös ranskaksi ja saksaksi (monet puhuvat myös englantia).
 • Valuutta: Euro
 • Hintatila: Halvempi kuin Ruotsi
 • Aikaero: Ei mitään
 • Hätänumero: 112
 • uskonto: Kristinusko
 • El: Kuten Ruotsi
 • Vesi: Juomakelpoinen
 • MatkailutoimistoInfotoimisto Markt (Historium), Infotoimisto 't Zand (Concertgebouw) ja Infotoimisto Stationsplein (Station).

Nähtävyydet Brugge

 • Neitsyt Marian kirkko, Mariastraat
 • Pyhän Salvatorin katedraali, Rue Saint-Salvatorskoorstraat 8
 • Jerusalemin kappeli, Peperstraat 3
 • Pitsikeskus, Balstraat 16
 • Timanttimuseo, Katelijnestraat 43
 • Suklaamuseo ja lamppumuseo, Rue de la Wijnzak 2
 • Belfortin kellotorni, Markt 7
 • Half Moon -panimo, Begijnhof 15

Ravintolat ja baarit Bruggessa

 • Tasavalta, St Jakobstraat 36
 • Olutravintola 't Brugs Beertje, Kemelstraat 5

Majoitus Brugge

 • Hotelli: Bruggessa on paljon suuria ja pieniä hotelleja. Tarkista esimerkiksi Booking.com.
 • Asuntoautojen pysäköinti: Parkkipaikka Kanaaleiland, Bargeplein. Paljon paikkoja ja kävelymatka kaupungin keskustaan.

Matkustaminen Bruggeen

 • Lento: Brussels Airlinesin lento Bromman (Tukholman) lentoasemalta Brysseliin kestää 2 tuntia 20 minuuttia tai Göteborgin Landvetteristä 1 tunti 45 minuuttia. Täältä voit matkustaa bussilla tai junalla. Jos aiot matkustaa ympäriinsä, osta lentolippusi mukana Hi Belgium Pass, joka sisältää ilmaisen junamatkan ja ilmaisen sisäänpääsyn valittuihin kaupungin nähtävyyksiin oleskelusi aikana.
 • Auto: Ota esimerkiksi Stena Linen Göteborg-Kiel-lautta. Kielistä ajat A1-tietä Alankomaiden läpi, joka on 650 km pitkä ja kestää noin 6 tuntia.

Tilaa uutiskirjeemme