Menu Close

Shakh-i-Zinda Samarkandissa - Taru elävästä kuninkaasta

Shakh-i-Zinda on erityinen ja kiehtova hautausmaa ja nykyään tärkeä nähtävyys Uzbekistanin Samarkandin kaupungissa. Siellä on upeita ja kauniita mausoleumeja 1100-, 1500- ja 1800-luvuilta. Täältä löytyy myös legenda Elävästä kuninkaasta ...

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

Shakh-i-Zinda Samarkandissa

Shakh-i-Zinda tarkoittaa "elävää kuningasta", ja se sisältää useita vaikuttavia mausoleumeja ja muita uskonnollisia rakennuksia.

Shakh-i-Zinda i Samarkand

Kohde sijaitsee Samarkandin kaupungin koillisosassa Uzbekistanissa.

Shakh-i-Zinda Samarkandissa - Taru elävästä kuninkaasta

Nimi Shakh-i-Zinda (Elävä kuningas) liittyy legendaan Kusam ibn Abbasista, profeetta Muhammedin serkusta, joka saapui Samarkandiin arabien hyökkäyksen yhteydessä 7. vuosisadalla saarnaamaan islamia.

"Vääräuskoiset" hyökkäsivät Kusam ibn Abbasin kimppuun hänen rukoillessaan, mutta hän onnistui pakenemaan Shakh-i-Zindan kaivoon, jossa hän legendan mukaan asuu vielä nykyäänkin. Tämä on siis legenda "elävästä kuninkaasta".

Shakh-i-Zindan kompleksi muodostui kahdeksan vuosisadan aikana, 1100-luvulta 1800-luvulle. Nykyään paikalla on yli kaksikymmentä rakennusta. Rakennuksista yksitoista on mausoleumeja, joista suurin osa on peräisin 1400-luvulta.

Kompleksin alkuperäinen osa, Kusam ibn Abbasin kompleksi, sisältää Kusam ibn Abbasin mausoleumin ja moskeijan. Tänne on haudattu myös 1300-luvun suuren turkkilais-mongolialaisen sotapäällikön Timur Lenkin sukulaisia.

Vierailu Shakh-i-Zindassa

Samarkandissa on monia historiallisia ja kauniita nähtävyyksiä, ja mielestämme Shakh-i-Zinda oli yksi kauneimmista ja kiehtovimmista. Alue on suhteellisen suuri, ja jokainen rakennus on toinen toistaan kauniimpi.

Shakh-i-Zinda i Samarkand

Voit käydä sisällä useissa mausoleumeissa, ja jotkut niistä on koristeltu kauniisti. Siellä on myös hienoa katsella kaikkia upeita mosaiikkeja.

Asioita, jotka on hyvä ottaa huomioon Shakh-i-Zindassa vieraillessa

Samarkandissa vierailee paljon turisteja erityisesti Turkista, Etelä-Koreasta ja naapurimaista, ja Shakh-i-Zinda on suosittu nähtävyys.

Turister i Uzbekistan

Uzbekistan on muslimimaa, ja uskonnollisissa paikoissa vieraillessa on kunnioituksesta noudatettava tiettyä pukeutumissääntöä. Tämä tarkoittaa, että naisten on pukeuduttava vaatteisiin, jotka peittävät olkapäät ja polvet, ja miesten on käytettävä pitkiä housuja. Naisten on myös peitettävä hiuksensa huivilla.

WIFI.se

Jos joskus tulet Samarkandiin, suosittelemme vierailua Shakh-i-Zindassa!

Lisää nähtävää ja tehtävää lähiympäristössä

Monia historiallisia nähtävyyksiä on Samarkand, kuten neliö Registan, Gur-Emirin mausoleumi ja Ulughbekin observatorio. Lisäksi on mielenkiintoista tutustua markkinoihin ja uzbekistanilaiseen keittiöön, alkukantainen hyvä alue ja hiljattain rakennettu Silkkitien Samarkandin matkailukeskus, jossa on ikuinen kaupunki.

Att besöka Registan i Samarkand
Registan-aukio, illalla
Kaikki parhaat vinkkimme Uzbekistaniin. Klikkaa kuvaa!

Tietoja Shak-i-Zindasta Samarkandissa

  • Maa: Uzbekistan
  • Kaupunki: Samarkand
  • Nimi: Shak-i-Zinda tai Shakhi-Zinda (uzbekki: Shohizinda), joka tarkoittaa 'elävää kuningasta'.

Tilaa uutiskirjeemme