Kiovan luolaluostari on yksi Kiovan tärkeimmistä nähtävyyksistä, josta on näkymät Dnepr-joelle. Luostarin historia ulottuu 1100-luvulle, jolloin kristinusko tuli Kiovaan. Tässä luolaluostarissa, jota kutsutaan myös nimellä Kiev-Pechersky Lavra, munkit asuivat maanalaisissa luolajärjestelmissä, joihin heidät on nyt haudattu lasihautoihin.

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

Vierailu Lavran luolaluostarissa

Kiovassa sijaitseva Lavran luolaluostari on uskonnollisesti erittäin merkittävä paikka. Luostari houkuttelee vuosittain 200 000 pyhiinvaeltajaa, jotka tulevat sinne rukoilemaan, mutta se houkuttelee myös monia ukrainalaisia ja ulkomaisia turisteja. Luostari on mielenkiintoinen nähtävyys sekä hienojen kirkkorakennusten että mielenkiintoisten maanalaisten osien vuoksi.

Grottklostret Lavra

Under jord i grottklostret i Kiev

Lavran luolaluostarin varhaisin säilynyt osa on maanalaiset luolat, joissa munkit elivät koko elämänsä (!) tiukassa askeesissa. Saimme jokainen sytyttää kynttilän ja mennä alas näihin luoliin, joissa kuolleet pyhät munkit makasivat lasiarkuissa käytävien varrella. Vähän aavemaista melkein! Monille ukrainalaisille vierailijoille tänne tuleminen näytti kuitenkin olevan enemmänkin uskonnollinen kokemus.

Unescon maailmanperintöluettelo

Lavran luolaluostari on perustamisestaan lähtien ollut merkittävä itäisen ortodoksisen kristinuskon keskus Itä-Euroopassa, ja se on yhdessä Pyhän Sofian katedraalin kanssa maailmanperintökohde. Maanpäälliset rakennukset ovat tuhoutuneet useita kertoja, muun muassa mongolien hyökkäyksissä, maanjäristyksissä ja tulipaloissa, mutta niitä on rakennettu väsymättä uudelleen.

Grottklostret i Lavra

Ravintolavierailu ja iltajuhla

Viimeisenä iltana kävimme Pervak-ravintolassa, jossa oli myös uskomattoman hieno sisustus! Istuimme ja söimme eräänlaisessa "salongissa", joka oli sisustettu vanhanaikaisilla huonekaluilla ja antiikkikirjoja sisältävillä kirjahyllyillä. Täällä Kiovassa ravintoloissa on todella hyvä siisti sisustus ja tunnelma! Käännyimme sitten yökerho Barskyn ohi ja jatkoimme matkaa kohti Arena Citi, jossa tanssimme koko viime yön Kiovassa... Kiitos Ukraina ja Kiova upeasta lomasta!

Grottklostret i Kiev
Kaikki huippuvinkkimme Ukrainasta. Klikkaa kuvaa!

Tilaa uutiskirjeemme