Menu Close

Matkustaminen Ukrainassa - parhaat vinkkimme

Olemme juuri palanneet kolmannelta matkaltamme Ukrainaan. Olemme käyneet Kiovassa talvella ja Odessassa ja Krimin niemimaalla kesällä, ja olemme todella nauttineet matkustamisesta Ukrainassa! Joskus saamme kysymyksiä maassa matkustamisesta, joten ajattelimme yrittää vastata joihinkin niistä.

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

Kielet

Englanti toimii jossain määrin (erityisesti Kiovan hotelleissa ja hienoissa ravintoloissa), mutta monet ukrainalaiset osaavat englantia vain vähän tai eivät lainkaan. Venäjän kirjainten ja joidenkin venäjän- tai ukrainankielisten fraasien opettelu auttaa. Muuten kommunikointi osoittamalla ja eleillä onnistuu yleensä hyvin!

Turvallisuus

Sveriges ambassad i Ukraina skriver 2012: ”Ukraina är generellt sett ett tryggt land att resa i. Givetvis bör man vara extra vaksam på marknader, järnvägsstationer, tunnelbanor och bar/diskotek, där stölder och rån kan förekomma."Emme ole koskaan, millään matkallamme, tunteneet oloamme turvattomaksi Ukrainassa.

Uppdatering 2023: Efter detta inlägg skrevs har situationen i Ukraina förändrats. UD avråder för närvarande från alla resor i Ukraina. Kolla alltid aktuella reserekommendationer innan avresa.

Resa i Ukraina

Hinnat

Monet asiat ovat Ukrainassa todella halpoja: ruoka perusravintoloissa, olut, alkoholijuomat, savukkeet, nähtävyydet ja liikenne. Mutta jos haluat käyttää nopeasti paljon rahaa, sekin käy: kirjaudu luksushotelliin, tilaa venäläistä kaviaaria hienossa ravintolassa ja osta aitoja turkiksia... Ero halvan ja kalliin välillä on valtava!

Standardit ja palvelut

Ukraina on osa vanhaa Neuvostoliittoja se näkyy: rakennukset ovat päällisin puolin upeita, mutta tarkemmin katsottuna monet niistä ovat vinksallaan ja vuotavat... Vaikka henkilökuntaa on kaikkialla paljon, mikään ei tapahdu nopeasti. Jokaisella on oma tehtävänsä, joka hoidetaan äärettömän hitaasti. Ole kärsivällinen: kaikki järjestyy lopulta!

Hotell Jalta
Matkustaminen Ukrainassa

Ruoka

Ukrainalaiset ovat hyviä keitoissa, piirakoissa, kermaisissa salaateissa ja pannukakuissa. Ruoanvalmistuksen taso on hyvä, ja yksinkertainen ruoka on yleensä maukasta ja edullista. Ukrainan pikaruokaa. Ukrainaan ei lähdetä eksklusiivisen keittiön vuoksi, mutta tietysti sieltä löytyy hienoja ravintoloita, jotka myös onnistuvat.

Kulttuuri ja elinolot

Ukrainalla on värikäs ja toisinaan dramaattinen historia. Nykyään talouskriisi on koetellut sitä pahasti, ja elinajanodote on eurooppalaiseksi maaksi hyvin alhainen. Suurin osa kansasta on ortodoksikristittyjä. Ortodoksista joulua vietetään 7. tammikuuta, mutta uudenvuodenpäivä on suuri juhlapäivä!

Matkustaminen Ukrainassa - nähdä ja tehdä

Vuosi 2012 piristää Ukrainan matkailua, sillä ihmiset tulevat maahan katsomaan jalkapalloa. Ukrainalla on paljon tarjottavaa: hauskoja ostosmahdollisuuksia, mielenkiintoisia teemaravintoloita, upeita yökerhoja, kauniita ortodoksikirkkoja ja kesällä Mustanmeren rannalla auringonottoa eksoottisissa maisemissa.

Jalta
Helena ja Billie Jaltassa
Kaikki huippuvinkkimme Ukrainasta. Klikkaa kuvaa!

Tilaa uutiskirjeemme