Menu Close

Blue Eye - "Syri i Kalter" -lähde Albaniassa

Syri i Kalter -lähde, Sinisilmä, sijaitsee Etelä-Albaniassa, lähellä Sarandan kaupunkia. Ajoimme tänne suoraan Butrintin vierailun jälkeen, ja täytyy sanoa, että tie vuorille on aivan upea. Tuntuu, että luonto voi hyvin, sillä se on voimakkaan vihreä ja aivan vieressä virtaa kirkas vuoristovesi leveässä kanavassa. Mutta tämä ei tietenkään ole mitään verrattuna siihen, mitä tulemme pian näkemään ja kokemaan.

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

Raikas lähdevesi

Matkalla lähteelle teemme niin kuin albanialaiset tekevät - pysähdymme vuoristoveden kohdalle ja täytämme vesipullomme. Onneksi meillä on noin 15 tyhjää 1,5 litran pulloa, jotka voimme täyttää puhtaalla, kirkkaalla ja maukkaalla lähdevedellä.

Kuljettaja, jolla ei ole aikaa pysähtyä, ojentaa Peterille puolen litran pullonsa ja sanoo: "Olkaa hyvä, herra". Peter täyttää pullon samalla, kun mies kysyy: "Mistä olet kotoisin?". Kun vastaamme "Ruotsista", hän sanoo "Tukholmasta! Skandinaavit ovat ihania ihmisiä!" Sitten hän kiittää meitä ja jatkaa matkaa. Jatkamme Kalterissa sijaitsevalle kuuluisalle Syri-lähteelle.

Albanerna fyller sina vattenflaskor med rent och gott källvatten
Albanialaiset täyttävät vesipullonsa puhtaalla ja maukkaalla lähdevedellä.
Vägen från Saranda till källan "Blue eye" är vacker
Tie Sarandasta Blue Eye -lähteelle on kaunis.

Sininen silmä - "sininen silmä" tai "Syyria kylmässä".

Blue Eye -jousi todella näyttää siniseltä silmältä. Siitä on monta nimeä! Luonnonilmiöksi kutsuttu lähde on muutaman neliömetrin kokoinen, vähintään 50 metrin syvyydessä sijaitseva lähde, josta pulppuaa jatkuvasti kirkasta ja juomakelpoista vettä.

Vattnet runt om källan är så klart att man ser precis allt på botten
Vesi lähteen ympärillä on niin kirkasta, että voit nähdä kaiken pohjassa.

Lähde on turistinähtävyys, ja monet ihmiset haluavat sekä kylpeä että hypätä sinne yläpuolella olevalta pieneltä parvekkeelta, vaikka vesi on vain 12,7-asteista. Toiset ottavat miljardeja selfieitä selfiekepeillään ...

Syri i Kalter
Sininen silmä - vai vihreä?

Me tyydymme ottamaan valokuvia ja nauttimaan ympäristöstä. Kaunis ei ole vain syvä lähde. Veden ja ympäröivien puiden vihreät ja siniset värit ovat voimakkaimpia sävyjä, joita olemme koskaan nähneet.

Blue eye
Muista kuvakulmista Blue Eye -silmän siniset värit erottuvat vieläkin paremmin.

Vierailu Syyriassa kylmällä säällä

Syri i Kalter on suosittu vierailukohde, emmekä suinkaan ole yksin. Päinvastoin, lapset, nuoret ja aikuiset parveilevat uimassa tai vain ihailemassa kiehtovaa lähdettä. Keskellä metsää on tietysti myös pieni turistikoju, joka myy juomia ja makeisia ...

Jos haluat kokea luontokokemuksen ilman, että joudut väkijoukkoon liian monen muun kanssa, kannattaa tulla tänne aikaisin aamulla. Mutta olipa täällä tungosta tai ei, olemme erittäin tyytyväisiä vierailuumme tässä kauniissa paikassa!

Blue eye - Blå ögat - Syri I Kalter i Albanien
Blue Eyen kolea vesi ei pelota kaikkia.

Katso lisää naapurustossa

Blue Eye ei ole kovin kaukana seuraavista lomakohteista Ksamil ja Saranda, jossa voit nauttia auringonotosta ja uimisesta, veneretkistä ja ravintolaillallisista. Albanian eteläosassa voit myös vierailla arkeologisella alueella. Butrint, joka on ollut asuttu noin 3000 vuotta ja joka on ollut kreikkalainen siirtokunta, roomalainen kaupunki ja kristillinen piispanistuin.

Havet i Ksamil
Ksamil Albaniassa

Matka Blue Eye

  • Auto/mop: Blue Eye -vuorelle voi ajaa autolla, matkailuautolla, vuokra-autolla tai vaikkapa mopolla. Ajoaika Sarandasta on noin 30 minuuttia autolla.
  • Taksi: Se ei ole kovin kaukana, ja Albaniassa hinnat ovat alhaiset, joten taksin ottaminen voi olla kohtuullista.
  • Bussi: On myös busseja. Tarkista asia matkanjärjestäjältäsi, hotellilta tai leirintäalueelta.

Sinisen silmän opas

  • Saavutettavuus: Kävelymatkat eivät ole pitkiä, mutta pinta voi olla epätasainen. Myös ajoradan laatu vaihtelee.
  • Ajattelemaan: Siellä voi olla paljon turisteja, joten jos et halua tungosta, kannattaa saapua varhain aamulla.
Kaikki parhaat vinkkimme Albaniaan. Klikkaa kuvaa!

Tilaa uutiskirjeemme