Menu Close

Viikon vieras: Rosita Lincoln, risteilyasiantuntija

Rosita Lincoln on työskennellyt matkailualalla koko aikuisikänsä. Hän aloitti matkaoppaana ulkomailla ja työskenteli sitten pitkään tilausmatkojen parissa, kunnes viime vuonna hän siirtyi risteilyyhtiön markkinointikoordinaattoriksi. Royal Caribbean Cruises Ltd.

Rosita on myös yksityismatkustaja, joka matkustaa usein perheensä kanssa, johon kuuluu hänen miehensä ja kolme 6-13-vuotiasta lasta. Hän on kirjoittanut blogia jo pitkään sivustollaan osoitteessa Rosita matkustaa ja on myös julkaissut kirjan "Rosita Travels - Täydellinen opas lasten lomalle".

Risteilymatkoista on tullut viime vuosina yhä suositumpia myös nuorempien matkustajien keskuudessa. Haastattelimme Rositaa risteilyn hyödyistä, erilaisista risteilylomatyypeistä ja siitä, miten tietää, minkä risteilyn valitsee.

Voitko kertoa meille hieman itsestäsi, perheestäsi ja kiinnostuksestasi matkustamiseen? Miten ja minne yleensä matkustat lomalla?

Olen 40-vuotias kolmen lapsen äiti, joka asuu kaupungissa Tukholma joka on työskennellyt puolet elämästäni matkailualalla. Juuri ennen kuin täytin 21 vuotta, lähdin lapsuudenkodistani Valbosta ulkomaille matkaoppaaksi.

Siirryin 3,5 vuoden ajan Mallorcalle, Teneriffalle, Gran Canarialle ja Turkkiin vaihteleviin tehtäviin, ja päädyin lopulta ruotsalaisille, norjalaisille ja tanskalaisille nuorille tarkoitetun opaskoulun rehtoriksi (2 kuukautta). Innostuneesta oppaan koulun oppilaasta vastuulliseksi rehtoriksi, laukku oli sidottu ja oli aika muuttaa takaisin kotiin Ruotsiin.

Tapasin skanialaisen aviomieheni Stefanin ulkomailla, ja työskentelemme molemmat edelleen matkailualalla. Kun otetaan huomioon molempien ammatillinen sidonnaisuus, matkoille on ollut ominaista tilausmatkat yhdessä lastemme kanssa, jotka ovat 6-13-vuotiaita. Ensimmäinen matka lasten kanssa oli risteily Välimerellä - nyt se laukku on myös sidottu, kun viime aikoina olen työskennellyt risteilyjen parissa.

Rosita Lincoln med mannen och de två äldsta barnen i New York 2016
Rosita Lincoln miehensä ja kahden vanhimman lapsensa kanssa New Yorkissa vuonna 2016.

Kerro meille työstäsi risteilyyhtiö Royal Caribbean Internationalissa! Mikä on työtehtäväsi?

Helmikuusta 2016 lähtien olen työskennellyt markkinointikoordinaattorina Royal Caribbeanilla Tukholmassa. Olen Ruotsin ainoa markkinointitehtävissä toimiva edustaja, joten tehtäväni ovat hyvin monipuoliset. Vastaan erilaisesta kirjallisesta sisällöstä, joka ulottuu digitaalisesta sisällöstä verkossa (mukaan lukien blogi), lehdistötiedotteista ja sosiaalisesta mediasta aina painettuun materiaaliin, kuten esitteisiin ja luetteloihin.

Vastaan myös markkinointineuvotteluista ja -varauksista - printistä podcastiin. Lisäksi vastaan yhteistyöstä lehdistön ja sosiaalisten vaikuttajien kanssa. Esimerkiksi palasin hiljattain "blogiristeilyltä" kuuden upean vaikuttajan kanssa.

Voitko kertoa meille Royal Caribbean Internationalin tarjoamista risteilyistä?

Monet eivät tiedä, että Royal Caribbean Internationalin tuotemerkkiin kuuluvat myös Celebrity Cruises ja Azamara Club Cruises. Helpottaakseni kunkin tuotemerkin ymmärtämistä teen yleensä vertailuja tunnettujen konseptien kanssa charter-alalla. Kuvittele Fritidsresorin (nykyään TUI) Blue Village ja Vings Sunwing Resort - se on Royal Caribbean. Lapsiperheet viihtyvät täällä!

Nyhetsbrev

Toisin kuin näissä tilausmatkustuskonsepteissa, Royal Caribbeanin tuote tarjoaa niin paljon enemmän, että jopa nuori lapseton pariskunta tai eläkeläinen nauttii siitä yhtä paljon. Laivan tilat, aktiviteetit ja viihde ovat uskomattoman laajat ja monipuoliset. Niihin kuuluu maailman suurimpiin kuuluvia risteilyaluksia, joilla on Broadway-musikaaleja, vesiliukumäkiä, surffisimulaattori, kiipeilyseinä ja paljon muuta. Mutta myös syrjäisiä rauhallisia paikkoja, joissa on ikäraja (16 vuotta), niille, jotka haluavat rauhaa ja hiljaisuutta.

Kuvittele nyt sen sijaan Blue Village- ja Sunprime-peruskirjakonseptit (joissa ikäraja on 16 vuotta). Nämä ovat Celebrity Cruises. Erona on se, että lapset ovat tervetulleita alukselle - mutta kiipeilyseiniä ja monia muita houkuttelevia lasten aktiviteetteja ei ole. Täällä keskitytään muotoiluun ja vielä henkilökohtaisempiin yksityiskohtiin - yksinkertaisesti sanottuna hieman tyylikkäämpää ja ylellisempää.

WIFI.se

Tavaramerkki Azamara Club Cruises on pienempiä aluksia (alle 700 vierasta). Koska satamissa on enemmän yöpymisiä, pääset lähemmäs jokaista kohdetta ja satamiin, joihin jättiläisalukset eivät pääse. Jos rakastat matkustamista, rakastat Azamara Club Cruises -risteilyjä.

Onko totta, että vain eläkeläiset matkustavat risteilyillä, vai onko risteilyjä kaikille?

Risteilyjä on tarjolla kaikille - iästä, mausta, tarpeista ja toiveista riippumatta! Royal Caribbeanin risteilyllä erottuu selkeimmin se, että Azamara Club Cruises houkuttelee vanhinta yleisöä, Celebrity Cruises pariskuntia (täydellinen häämatkalle!) ja Royal Caribbean sopii kaikille kohderyhmille! Yleisöt vaihtelevat myös risteilyreitin ja sesongin mukaan. Esimerkiksi pidemmät Atlantin ylittävät risteilyt vetoavat vanhempaan yleisöön. Lapsiperheet matkustavat koulujen loma-aikoina.

Mistä tiedät, mikä risteily sopii sinulle?

Erittäin hyvä ja tärkeä kysymys. Ruotsissa risteilyt, lukuun ottamatta lähivesillämme liikennöiviä laivoja, ovat monille tuntematon matkustusmuoto. Jos tunnet epävarmuutta useiden eri laivayhtiöiden - ja myös saman ryhmän sisällä olevien eri tuotteiden, kuten aiemmin kuvailin - valinnan suhteen, suosittelen, että otat yhteyttä lähimpään matkatoimistoon. Tai mikset googlaisi laivayhtiöitä löytääksesi vinkkejä eri bloggaajilta/vaikuttajilta!

Mitä omia kokemuksia teillä on risteilyistä? Mikä on paras risteily, jolla olette käyneet?

Tein ensimmäisen risteilyn vuonna 1999 Mallorcalta, jossa olin töissä. Toinen, vuonna 2003, oli myös ensimmäinen matka vanhempana. Sitten kesti vuoteen 2015, jolloin sain tilaisuuden matkustaa Royal Caribbeanin lehdistömatkalle. Ja sitä kautta päädyin risteilyalalle ...

Blogi antoi töitä niin. 2016 Olen tehnyt kaksi lyhyttä risteilyä Royal Caribbeanilla ja ollut Celebrity Cruisesin ja Azamara Club Cruisesin aluksilla, kun ne ovat olleet satamassa. Oma suosikkini on Celebrity Cruises, mutta jos lapset saavat valita risteilyn, he valitsevat ehdottomasti Royal Caribbeanin.

Mitä etuja risteilyllä on muihin matkustustapoihin verrattuna?

Lyömätön määrä elämyksiä yhden viikon lomalla! Kuvittele, että yhdellä matkalla on 4-6 kohdetta (mukaan lukien 2-4 eri maata), matkustat mukavasti ja sinun tarvitsee purkaa matkalaukkusi vain kerran. Tämän joustavuuden ansiosta voit myös rentoutua kaiken toiminnan keskellä. Lisäksi laivat ovat elämys itsessään!

Mitkä ovat omat matkasuunnitelmasi tulevaisuudessa? Onko suunnitelmissa risteily tai muu matka?

Perhe matkustaa Thaimaa Vuodesta 2017 tulee ihana ja monipuolinen matkustusvuosi, johon kuuluu myös ystävien viikonloppu, joka suuntautuu kohti SopotPuola huhtikuussa, risteily perheen kanssa Freedom of the Seasilla tänä kesänä + myös mukava hotelli OBC Kreetalla. Syksyllä 13-v. kaupunkimatka nuorimman tyttäreni kanssa (kaupunkimatka kohde ei ole vielä päätetty). Lisäksi on työmatkoja Osloon, jossa pohjoismainen pääkonttorimme sijaitsee.

Lopuksi kysymys, jonka kysymme kaikilta haastattelemiltamme: Mikä on unelmiesi matkakohde?

Koska matkustan paljon ulkomailla, sekä lomalla että työmatkoilla, haaveilen itse asiassa Ruotsissa sijaitsevista kohteista. Haluan kokea revontulet, vaeltaa vuorilla, nähdä Kiirunan kirkon ja yöpyä jäähotellissa. Etelä-Ruotsi on myös upea. Lista on pitkä! Toivottavasti saan rastitettua unelmakohteen Ruotsissa vuonna 2017.

Rosita Lincoln ombord på Harmony of the Seas som bjuder på häftiga vattenruchkanor och en egen Central Park.
Rosita Lincoln Harmony of the Seas -aluksella, joka tarjoaa siistejä vesiajeluja ja oman Central Parkin.

Kiitos, Rosita Lincoln, kun jaoit kokemuksiasi ja ajatuksiasi!

Tilaa uutiskirjeemme