Menu Close

Kesä Karlberg-järvellä Tukholmassa

Kesä saapui vihdoin! Aivan kuin kevät ei olisi koskaan ollutkaan. Vain muutama päivä sitten minulla oli untuvatakki ja lapaset päällä, ja satoi lunta. Muistatteko te? Eilen hikoilin farkuissa ja ohuessa, ohuessa kesätakissani. Fantastista! Kuten ehkä tiedätte, minä (ja Peter!) kävelemme töihin joka päivä. Tässä muutamia kuvia eiliseltä kävelyltä Karlbergssjönin varrella.

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

Pampasilta Hornsbergin rannalle

Aloitimme aamun kävelemällä Pampasin venesatamajossa asumme, ja Hornsbergin rannalle Ulvsunda-järven toiselle puolelle. Niille, jotka eivät tunne aluetta, voimme selittää, että Pampasin venesatama sijaitsee Solnassa, mutta erittäin lähellä Tukholman Kungsholmenia.

Ainoa ero on vesi tai lyhyt kävelymatka sillan yli. Toisella puolella on Hornsbergin ranta. Se oli aikoinaan sorakuoppa, mutta nyt se on trendikäs ja erittäin suosittu asuinalue ja rantakohde.

Pampas marina
Pampasin venesatama (jossa asumme) Pampasista Hornsbergin rantaan johtavalta kävelyreitiltä katsottuna.
Paddleboarding
Eilen aamulla klo 08:30 Hornsbergin rannan ulkopuolella Kungsholmenilla.

Asuntoja Karlberg-järven rannalla

Otin loput kuvat eilen kävellessäni töistä kotiin. Työskentelen Fleminggatanilla, T-Centralenin ja Fridhemsplanin välissä, ja kävelen joka päivä kotiin Karlbergssjöniä pitkin. Joskus kuulen "paikallisten" sanovan, että Tukholma on niin "hektinen ja kova".

Haluan kertoa, että Tukholma on muutakin kuin T-Centralen ja Drottninggatan. Sieltäkään ei tarvitse mennä kauas! Eilen tunnelma oli fantastinen: moottoriveneitä, melojia, piknikillä olevia perheitä, shortseissa käveleviä ihmisiä, koiria, ankkoja....

centrala stockholm
Erilaiset liikennetyypit Tukholman päärautatieasemalle päin
Karlbergs slott
Karlbergin linna

Karlberg-järven linnusto

Karlbergssjönissä oleskelee pääasiassa kahdenlaisia lintuja (en käsittääkseni tiedä linnuista mitään): sinisorsia ja kottaraisia. Sorsalinnut roikkuvat kaikkialla, myös tien toisella puolella olevilla jalkakäytävillä.

Kottaraiset rakentavat parhaillaan pesiä ruovikkoon. Yksi niistä on pesässä ja toinen kerää rakennusmateriaaleja... Olen nähnyt kuvia niiden poikasista netissä, ja odotan innokkaasti noiden punamustien untuvapallojen ilmestymistä!

Sothöna
Kottarainen Karlberg-järvessä
and
Sorsalintu, joka on löytänyt rauhallisen paikan - ei kaukana T-Centeristä.

Tilaa uutiskirjeemme