Meny Stäng

Sommar vid Karlbergssjön i Stockholm

Annons

Äntligen kom sommaren! Som om det aldrig var vår. För bara några dagar sedan använde jag dunjacka och vantar, och det snöade. Minns du? Igår svettades jag i mina jeans och min tunna, tunna sommarjacka. Fantastiskt! Som du kanske vet promenerar jag (och Peter!) varje dag till mitt jobb. Här är några foton från gårdagens promenad längs Karlbergssjön.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Från Pampas till Hornsbergs strand

Vi började morgonen med att promenera från Pampas marina, där vi bor, och över till Hornsbergs strand på andra sidan Ulvsundasjön. För dig som inte känner till området kan vi förklara att Pampas marina ligger i Solna, men extremt nära Kungsholmen i Stockholm.

Det är bara vattnet, eller en kort promenad över en bro, som skiljer. På andra sidan ligger Hornsbergs strand. Förr var detta ett grustag – idag är det ett hippt och omåttligt populärt bostadsområde och strandhäng.

Pampas marina
Pampas marina (där vi bor) sett från promenaden från Pampas till Hornsbergs strand
Paddleboarding
Igår morse 08:30 utanför Hornsbergs strand på Kungsholmen

Hem längs Karlbergssjön

Resten av fotona tog jag vid promenaden hem från jobbet igår. Jag jobbar på Fleminggatan, mellan T-Centralen och Fridhemsplan, och promenerar varje dag hem längs Karlbergssjön. Ibland hör jag ”utsocknes” säga att Stockholm är så ”hektiskt och jobbigt”.

Till er vill jag säga att Stockholm är mer än T-Centralen och Drottninggatan. Inte behöver man tar sig långt därifrån heller! Igår var stämningen fantastisk: motorbåtar, paddle boarding, familjer på picknick, människor på promenad i shorts, hundar, änder …

centrala stockholm
Olika sorters trafik på väg in mot Stockholms Central
Karlbergs slott
Karlbergs slott

Fågellivet i Karlbergssjön

Det är framför allt två sorters fåglar som hänger i Karlbergssjön (vad jag kan se, jag kan typ ingenting om fåglar): gräsand och sothöna. Gräsänderna hänger lite överallt, inklusive på trottoarerna på andra sidan bilvägen.

Sothönorna bygger just nu bon i vassen. En av dem ligger i boet, och den andra hämtar byggmaterial … Jag har sett bilder på deras ungar på nätet, och väntar spänt på när de där rödsvarta dunbollarna ska dyka upp!

Sothöna
En sothöna i Karlbergssjön
and
En gräsand som hittat en lugn plats – inte långt från T-Centralen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev