Menu Close

Asuminen majakassa - Tranoyn majakka Pohjois-Norjassa

Kuvittele, että asut majakassa! Kun saimme mahdollisuuden asua Tranoyn majakassa Pohjois-Norjassa, olimme innostuneita. Mikä voisi olla villimpää ja kauniimpaa kuin asua niemen reunalla, jonka ulkopuolella pauhaa meri?

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

Tranoyn majakka Pohjois-Norjassa

Tranoyn majakka, tai Tranøyn majakka, kuten sitä oikeastaan kutsutaan, sijaitsee Tranøyllä aivan Lofoottien eteläpuolella. Majakka rakennettiin tänne jo 1860-luvulla, ja se uusittiin 1930-luvulla, jolloin rakennettiin myös useita taloja majakalla työskenteleville.

Nykyään kaveri pieni hotelli, jossa on kahvila/ravintola. Ulkona voi nähdä lintuja, kuten merikotkia ja haahkoja, ja harvoin täällä on nähty valaita ja miekkavalaita.

Tranoy fyr Norge
Tranoyn majakka Pohjois-Norjassa

Asuminen majakassa

Pitäisikö meidän asua siellä? Se tuntui melkein epätodennäköiseltä! Pyöritimme pieniä hyttilaukkujamme käytävää pitkin, kun tuuli voimistui ja voimistui. Ja kyllä, siellä oli pieni talo meille, josta oli näkymät merelle.

Bo i en fyr - Tranoy fyr i Nordnorge
Tie Tranoyn majakalle Pohjois-Norjassa
Bo i en fyr i Norge
Huoneemme ovi!

Ravintola Tranoyn majakalla

Tranoyn majakalla on pieni ravintola. Täällä tapasimme mukavan ruotsalaisen pariskunnan, joka ajeli ympäriinsä ja päätti jäädä yhden yön suunniteltua pidemmäksi aikaa. Ymmärrämme heitä, sillä tässä ympäristössä voi tulla maan pinnalle!

Ravintolassa söimme myös todella hyvän illallisen. Valitsimme kumpikin ruokalajin, jonka sitten jaoimme: lohta mangon kanssa ja tuoreita katkarapuja leivän kanssa. Soooo hyvää, ja täydellistä yhdessä paikallisen IPA:n kanssa. Seuraavana aamuna oli aamiainen samassa ravintolassa ja mukava keskustelu omistajan kanssa, ennen kuin meidän piti lähteä jatkamaan matkaa.

Middag Tranoy fyr
Lohi mangon ja tuoreiden katkarapujen kanssa

Taide Tranoyssa

Mitä muuta Tranoyssa voi tehdä? Ei kovin kaukana täältä on Hamsunin keskus, joka on ehdottomasti vierailun arvoinen. Mutta nähtävää on myös paljon lähempänä!

Tranoyssa on sekä galleria että veistoksia. Sää ei ollut paras mahdollinen, kun tutustuimme rannan varrella olevaan taiteeseen, mutta siitä huolimatta on sanottava, että veistokset ja maalaukset näyttävät upeilta meren äärellä. Jos olet ohikulkumatkalla - älä jätä tätä paikkaa väliin!

Tranoy skulpturpark
Näkymät merelle
Tranoy konstutställning
Taidetta meren äärellä Tranoyssa
Tranoy
Tranoy - kaunis myös ilman taidetta

Matka oli lehdistömatka yhteistyössä Visit Norwayn ja Visit Bodön kanssa. Tekstit, kuvat ja mielipiteet ovat tavalliseen tapaan omia.

Kaikki parhaat vinkkimme Norjasta. Klikkaa kuvaa!

Tilaa uutiskirjeemme