Menu Close

Juhla Suomessa, katolinen kirkko ja talvi

Hyvää perjantaita! Muistelen viime viikon juhlia Suomessa, nautin talvesta ja pidän yhtäkkiä kädessäni katolisen kirkon kirjaa. Myönnän ehkä, että mainitsemme katolisen kirkon otsikossa uteliaisuuden herättämiseksi, mutta itse asiassa on totta, että meillä on juuri nyt keittiössä katolinen lastenkirja.

Fest i Finland

Vårt besök i Helsinki förra veckan avslutades med fest på Clarion Hotel. Hotellet ville uppmärksamma sin kampanj, som innebär att en bloggare ska bo ett helt år (!) på hotellet. För vår del innebar det bubbel, och babbel med journalister och bloggare. Kul med fest!

Bok från katolska kyrkan

Som bloggare är vi vana att titt som tätt bli kontaktade av företag som vill samarbeta, eller köpa eller sälja tjänster. Ändå blev vi pikku förvånade när vi för en tid sedan blev kontaktade av katolska kyrkan i Sverige.

Det visade sig att de ville köpa ett foto av oss, som vi tagit på påskprocessionerna i Spanien, för att använda i nyutgåvan av en barnbok om den katolska tron. Nu har vi fått boken och det är ju lite ”happy”, inte minst eftersom den heter ”Det glada budskapet”.

Det glada budskapet

Härliga vinter!

Jag vet att alla inte gillar vintern, men jag (Helena) rakkaus den. I alla fall när det är riktig vinter, som nu. Snön gör att det blir ljust och fint, och från vår husbåt ser vi både skridskoåkare (på Ulvsundasjön, där isen ligger tjock) och massor av änder (i marinan, som nästan är isfri på grund av propellrar).

Mikä on ollut viikon paras osa?

Jäitkö paitsi edellisestä Happy Fridaysta? Lue Löysimme hotellin Helsingistä ... lopulta ...

Tilaa uutiskirjeemme