Menu Close

Söderköping - 9 vinkkiä nähtävyyksiin ja tekemiseen

Söderköping on idyllinen ja viehättävä pikkukaupunki Götan kanavan varrella. Tarjoamme yhdeksän vinkkiä siitä, mitä nähdä ja tehdä Söderköpingissä. Täällä voit katsella laivojen sulkeutumista, kävellä viehättävien vanhojen talojen keskellä ja, mikä ei ehkä vähäisintä, herkutella jäätelöllä.

Söderköping

Söderköping on ollut kaupunki jo 1200-luvulta lähtien, ja myös 1300- ja 1300-luvuilla kaupunki eli kukoistuskauttaan. Tänä aikana rakennettiin kirkkoja ja luostareita, ja täällä kruunattiin kuningas ja kaksi kuningatarta.

Söderköping

Nykyään Söderköping on pieni mutta erittäin viehättävä kaupunki, jossa on monia hienoja historiallisia taloja. Ei ole vaikea ymmärtää, miksi Söderköping valittiin Madicken-elokuvien kuvauspaikaksi.

Söderköping sijaitsee Östergötlandissa, noin 16 kilometriä Norrköpingistä etelään.

Mitä voit tehdä Söderköpingissä?

Mitä Söderköpingissä voi nähdä ja tehdä? Meillä on ollut runsaasti aikaa tutustua tähän viehättävään kaupunkiin, ja tässä ovat parhaat vinkkimme.

1. katso Götan kanavan sulkemista.

Göta-kanava kulkee Söderköpingin halki ja tarjoaa viihtyisän tunnelman, kun kaikki suuret ja pienet veneet kulkevat kaupungin läpi. Useita vanhoja sulkurirakennuksia on jäljellä, kuten vuosina 1869-1870 rakennettu sulkuvahdin talo. Katselimme joitakin sulkuja, todella kiehtovaa!

2. Ihaile taideteosta Rabbit Crossing (Rabbit Crossing)

Söderköpingin kanavan varrella on teos "Rabbit Crossing". Eva Fornåån vuonna 2005 tekemä teos kertoo taiteilijan mukaan siirtymisestä toiselle puolelle. Yhdessä useiden muiden teosten kanssa se on osa Götan kanavan varrella kulkevaa veistospolkua, joka on kehitetty Visions by Water -taidehankkeessa.

Rabbits crossing

3. Jäätelön syöminen Söderköpingissä - Smultronstället ja muut

Kun aloimme kysellä vinkkejä Söderköpingistä, kuulimme nopeasti Smultronställetistä. Sama tapahtui, kun googlasimme ja kysyimme eri matkailutoimistoista. Söderköping? Kaikki sanoivat samaa: "Smultronstället!". Miten on mahdollista, että sama jäätelökioski saa niin paljon julkisuutta? Vähän jännittävää!

Vielä jännittävämmäksi asian teki se, että jotkut lukijat olivat sitä mieltä, että meidän ei pitäisi antaa massiivisen mainonnan hämätä, vaan käydä "Rådhustorgetin paremmassa jäätelöbaarissa". Nyt olimme uteliaita! Päätimme yksinkertaisesti kokeilla molempia paikkoja. Mutta vau, mikä jono siellä olikaan kuuluisassa Smultronställetissä!

Nyhetsbrev
Glasskö i Söderköping

Hetken kuluttua tajusimme, että pitkä ja mutkitteleva jono johti jäätelöravintolaan, jossa meille tarjoiltiin jäätelöleivonnaisia istuvassa pöydässä. Jos sen sijaan halusi ostaa vohvelin tai kupin, jono oli paljon lyhyempi. Tilasimme kupin, jossa oli kaksi kauhallista - suklaa ja mansikka. Meidän tuomiomme? Erittäin hyvää! Varsinkin suklaa oli todella hyvää ja maukasta.

Glass vid Smultronstället

Hieman myöhemmin oli aika löytää jäätelöbaari Rådhustorgetista. Täällä myydään kotitekoista jäätelöä, ja saat runsaan annoksen kauniissa kupeissa. Tilasimme taas suklaata ja mansikkaa, jotta voisimme vertailla. Mansikkajäätelö oli fantastinenja oli ehdottomasti voittaja. Seuraavan luodin kohdalla he kuuntelivat hieman huonosti tai ymmärsivät väärin, ja se oli suklaan sijasta nougatia. Vaikea siis verrata.

WIFI.se

Molemmat paikat ovat hyviä! Kanavan varrella on myös jäätelöbaari nimeltä "Göta glass", jossa on kuulemamme mukaan myös hyvää jäätelöä. Sinun ei siis tarvitse olla huolissasi siitä, ettet jäisi ilman jäätelöä Söderköpingissä!

Glass vid Rådhustorget

4. Kävele viihtyisässä Drothemin kaupunginosassa

Jäätelön syömisen jälkeen voitte ottaa aikaa kävelylle Söderköpingissä, kuten me teimme. Matkalla vanhalle "Drothemkvarterenille" ohitimme upeita viehättäviä taloja ihanissa pastelliväreissä, joiden edessä oli korkeita kauniita kukkia. Joten Hienoa!

Söderköping
Söderköping

Söderköpingin Drothemskvarterenit ovat vanhoja kortteleita, jotka antavat aavistuksen siitä, miltä Söderköping saattoi näyttää keskiajalla. Näissä kortteleissa talot ovat pieniä ja kujat kapeita. Fantastisen viehättävää!

5. Tutustu Söderköpingin kirkkoihin

Söderköpingissä on useita kirkkoja, ja me kävimme katsomassa kahta niistä. Ensimmäinen kirkko, johon tutustuimme, oli Pyhän Laurentiuksen kirkko. Tämä kirkko vihittiin käyttöön noin vuonna 1200, ja se rakennettiin uudelleen 1490-luvulla sattuneen tulipalon jälkeen.

Kyrka i Söderköping

Tutustuimme myös Drothemin kirkkoon. Täällä oli jo 1000-luvulla puukirkko. Nykyinen Drothemin kirkko on peräisin 1200-luvun lopulta, ja siihen kuuluu keskiaikainen alttarikaappi.

Drothem kyrka

6. Ramunderbergetin kiipeäminen

Lounaan jälkeen päätimme kävellä Ramunderbergetille, joka on sekä vuori että luonnonsuojelualue ja sijaitsee Söderköpingin keskustassa. Koko matkalla on portaita, joten se on helppo kävellä, mutta se on monet vaiheet. Kun pääset huipulle, sinut palkitaan upealla näköalalla kaupunkiin 70 metrin korkeudesta.

Ramunderbergetin luonnonsuojelualueella on useita lenkkeily- ja kävelyreittejä. Jos pidät historiasta, voit uppoutua menneisyyden aavemaisiin tarinoihin. Vuorella oli aikoinaan hirttokukkula, ja kerrotaan, että täällä poltettiin 1600-luvulla nainen roviolla noituuden vuoksi.

7. Maista olutta pienpanimossa Söderköpingissä, Ruotsissa.

Kun olimme kävelleet vuorta ylös ja alas, ajattelimme ansainneemme oluen. Löysimme tien Lock, Hop & Barrel Brewery -ravintolaan. Tämä ei ole vain ravintola vaan myös pienpanimo, ja maistoimme heidän omaa pilsneriä. Lisäksi maistoimme Linköpingin tupla-IPA:ta. Molemmat olivat todella hyviä!

Öl i Söderköping

8. Lähde retkelle Stegeborgiin.

Stegeborg sijaitsee noin kahden kilometrin päässä Söderköpingistä, ja täältä löydät jännittävän linnanraunion 1200-luvulta. Täällä on tapahtunut paljon mielenkiintoista historiaa, muun muassa Magnus Ladulåsin ja Kustaa Vaasan kaltaisia henkilöitä. Stegeborgissa on myös venesatama, satamaravintola, puutarhahotelli, asuntovaunualue ja jopa lentokenttä niille, jotka haluavat saapua paikalle omalla lentokoneella.

Stegeborg

9. Pyöräile Götan kanavaa pitkin - ehkä Mem.

Pyöräily Götan kanavaa pitkin on suosittua, ja jos aloitat Söderköpingistä, voit esimerkiksi pyöräillä Memiin, joka toimii Itämeren porttina Götan kanavalle. Täällä koko kuuluisa kanava vihittiin aikoinaan käyttöön. Nykyään se on mukava pikkukaupunki, josta löytyy sulku, asuntovaunualue ja ravintola.

Lisää tekemistä Söderköpingissä

Söderköpingissä on tietenkin vielä enemmän tekemistä. Voit esimerkiksi käydä Husby Estate jossa on kaunis linna, jossa voit syödä, yöpyä tai osallistua erilaisiin tapahtumiin. Toinen kuuluisa paikka on Söderköpingin kaivo jossa voit majoittua, mutta myös nauttia kylpylästä tai golfista. Toinen saamamme vinkki on Fröö maatila, jossa on maatilamyymälä, jossa myydään luonnollisella laitumella kasvatettua lihaa. Söderköpingissä on myös monia viihtyisiä kahviloita ja kahviloita.

Göra i Söderköping

Asuntoautoparkki Söderköpingissä

Missä tilanteessa me sitten olimme matkailuauton kanssa? No, suuntasimme "Ställplats Göta kanaliin", joka sijaitsee kanavan varrella, Söderköpingin keskustassa. Täällä seisominen maksaa 185 kruunua / päivä ja tietojen mukaan sinulla on pääsy vierassataman palveluihin, vessojen muodossa. Valitettavasti vierassatamapalveluun on pieni matka kävellä, joten ei ole ihan niin, että sinne mennään lainaamaan vessaa vuorojen välissä. Käytännössä seisot sorakentällä ilman palvelua.

Ställplats i Söderköping

Paikka on erinomaisella paikalla Söderköpingin vierailua varten, ja se sijaitsee myös mukavasti aivan kanavan vieressä, jossa veneet kulkevat. Mutta se on hieman kallis 185 kruunua, kun lähellä ei ole edes vessaa.

Båt i Söderköping

Lisää nähtävää ja tehtävää Östergötlandissa

Söderköpingissä ja muualla Östergötlannissa on paljon nähtävää ja koettavaa. Täältä löydät vielä enemmän raportteja jännittävistä maaseudun kohteista, joissa voit nähdä kaikkea luostariraunioista ja linnoista aina lukkoihin ja viehättäviin herkkukauppoihin.

Östergötland
Kaikki parhaat vinkkimme Östergötlandista. Klikkaa kuvaa!

Oletko käynyt Söderköpingissä?

Oletko käynyt Söderköpingissä? Millainen oli kokemuksesi? Onko sinulla muita vinkkejä, mitä nähdä ja tehdä Söderköpingissä?

Tietoja Söderköpingistä

 • Maisema: Östergötland
 • Maakunta: Östergötlandin kreivikunta
 • Kunta: Söderköpingin kunta
 • Väestö: Tietoja 7600 (2019)
 • Lue lisää: Lisätietoja on osoitteessa Vieraile Östergötlandissa

Tietoja Söderköpingin sulusta, Götan kanava

 • Kasteenimi: Söderköping
 • Rakennusvuosi: 1847
 • Tekniset tiedot: Yksi hydraulisesti toimiva lukko, jonka putoamiskorkeus on 2,4 metriä.

Söderköpingin historia

 • Muinainen historia: Söderköpingin kaupungista ei löydy muinaismuistoja ennen vuotta 1000, koska tuolloin alue oli merenpohjassa. Skönbergan kirkon ja Ljungan tilan lähellä olevilla kukkuloilla on muinaishautoja. Borgbergetissä, kaupungin koillispuolella, on myös muinaislinna, joka on peräisin epäselvältä ajalta.
 • 1100-luvulla: Pyhän Laurentiuksen kirkosta on löydetty riimukivi noin vuodelta 1025. Kiven pystytti Gunnvat poikiensa Torstenin ja Torlakin mukaan, ja risti osoittaa, että kiven pystyttäjät olivat kristittyjä. Muita riimukiviä 1100-luvulta löytyy Gårdebyn seurakunnasta ja Mogatasta.

13. ja 14. vuosisata

 • 1300- ja 1300-luvuilla: Söderköping kasvoi voimakkaasti 1200-luvulla, ja sen kukoistuskausi ajoittui 1300- ja 1300-luvuille, jolloin se oli Tukholman veroinen.
 • 1250: Ruotsin kuningatar Katarina Sunesdotter testamenttasi Söderköpingin siskolleen Benedicten.
 • 1281: Holsteinin Hedwig kruunattiin Magnus Ladulåsin kuningattareksi.
 • 1302: Birger Magnusson ja Märta Eriksdotter kruunattiin.

1400-1700-luvuilla

 • 1436: Söderköpingissä solmittiin rauha Erik Pommerin ja Engelbrekt Engelbrektssonin välillä.
 • 1517: Kristian II:n johtamat tanskalaiset joukot miehittivät Söderköpingin.
 • 1567: Daniel Rantzaun joukot tuhosivat Söderköpingin, eikä se enää koskaan saavuttanut merkitystään.

Nykyaikainen historia

 • 1718-1719: Söderköpingin kaivo rakennettiin Pyhän Ragnhildin lähteelle. Nykyään täällä on konferenssihotelli.
 • 1800-luvulla: Götan kanava rakennettiin, mikä oli tärkeää Söderköpingille.

Löydä tiesi Söderköpingiin

 • Auto: Jos tulet Norrköpingin suunnasta, ota E22-tietä kohti Norrköpingiä. Kalmar. Söderköping sijaitsee noin 16 km Norrköpingistä etelään.
Kaikki parhaat vinkkimme Ruotsista! Klikkaa kuvaa

Tilaa uutiskirjeemme